Ahoj, zaregistroval jsem se nedávno, tak kdyžtak omluvte nedostatky.
Na podzim se k 3letému synovi přidají očekávaná dvojčata, a tak bude potřeba obměnit vozový park (nyní citroen C5 II nafta ). Auto bude využíváno ponejvíc po městě či v jeho okolí (cca 20km denně) a asi 1x týdně cca 100-200km výlety (dohromady asi 15tis/rok). Před příchodem dvojčat jsem pokukoval po nějakém hybridním kombi (auris, corolla), kde se mi tento pohon velice líbí, ale to je se 3 autosedačkami už pasé. Nyní koukám hlavně po MPV (touran, s-max). Strop mám kolem 500 000, takže by to vycházelo kolem rv. 2017. S nájezdem bych volil nejradši benzín (1.4tsi, 1.5 nebo 2.0 ecoboost), ale nevím zda to na tak velká auta stačí, potažmo jestli má cenu koukat i na naftové varianty s ohledem na budoucí náklady (auto se chystám mít min 5 let). V benzínu také není takový výběr (předpokládám, že asi dobře slouží, tak se jich nikdo nezbavuje ). Prosím tedy o radu, popř. i návrh na jiné řešení. Předem děkuji.
Rodinné MPV na příměstský provoz do 500tis
Re: Rodinné MPV na příměstský provoz do 500tis
Jine reseni by bylo nedelat dvojcata
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Asi bych si zkusil S-Max hybrid. Ceny ojetin nevím, ale nějaký pátek se už dělá.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Cena ojetin v DE mi vyskočila 1M+
Bylo to to první co mě napadlo.
Bylo to to první co mě napadlo.
2.9T RWD
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Touran by bola volba za mna a ak by sa dalo tak s 1.8 TSI, spolahlivejsie ako 1.4 a s autom to krasne cvici a spotrebovo je to +/-na stejno. Skoda len toho povinneho DSG so suchymi spojkami. Ak tak potom TDI...ale pri takom najazde...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Ten hybridní Smax je k sehnání jen jako nový a to za cenu kolem 1mil (a to je mimo mou ligu). Asi jsem rozhodnutý o výběru mezi touranem a smaxem (postupně jsem vyřadil c4 grand picasso a opel zafira). Jen bych rád věděl, jaké motory u těchto vozů vybírat. Benzíny jsou oba přímovstřiky s turbem tudíž do města taky asi nic extra oproti atmosférickým motorům. Naftu jsem vzhledem k využití moc neuvažoval, ale je tam zase lepší výběr. Který motor byste tedy do těchto dvou aut s mým použitím (viz výše) doporučili?
Nebolo to s tou spolahlivostou medzi 1.8TSI a 1.4TSI naopak?Snowman000 píše: ↑stř 22 čer 18:49 Touran by bola volba za mna a ak by sa dalo tak s 1.8 TSI, spolahlivejsie ako 1.4 a s autom to krasne cvici a spotrebovo je to +/-na stejno. Skoda len toho povinneho DSG so suchymi spojkami. Ak tak potom TDI...ale pri takom najazde...
Aspon co si pamatam tak minimalne zo zaciatku sa EA888(1.8 a 2.0TSI) povazovali za "obrovský motorový průšvih". Zatial co 1.4TSI sa tam davali uz iba novsie "bezproblemove" EA211 s remenom a chladenymi zvodmi
S-Max podrobně rozebírali ve Světe motorů, číslo 8/2021 v rubrice bazar. https://svetmotoru.auto.cz/clanek/servi ... obsah.html
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."