Nanočástice do oleje a vymezení vůle?
Nanočástice do oleje a vymezení vůle?
Ahojte,
na autě (Hyundai i30) se mi z horní části motoru za studena začalo ozývat při otáčkách 2 - 3 000 ot/min jakési rezonování, které po ohřátí zmizí. Servis má podezření na vůli ve ventilech a pokud se to potvrdí, je třeba provést její vymezení, což není uplně levná záležitost.
Dostal jsem i tip, že by problém mohl napravit nějaký přípravek do oleje, který obsahuje nanočástice, že nic neslibují, ale může dojít k vymezení vůle díky těm částicím.
Máte s tím někdo zkušenosti? Je tam šance?
Případně řešil jste někdo vymezování vůle ventilů? na kolik vás to vyšlo?
na autě (Hyundai i30) se mi z horní části motoru za studena začalo ozývat při otáčkách 2 - 3 000 ot/min jakési rezonování, které po ohřátí zmizí. Servis má podezření na vůli ve ventilech a pokud se to potvrdí, je třeba provést její vymezení, což není uplně levná záležitost.
Dostal jsem i tip, že by problém mohl napravit nějaký přípravek do oleje, který obsahuje nanočástice, že nic neslibují, ale může dojít k vymezení vůle díky těm částicím.
Máte s tím někdo zkušenosti? Je tam šance?
Případně řešil jste někdo vymezování vůle ventilů? na kolik vás to vyšlo?
Re: Nanočástice do oleje a vymezení vůle?
Co si mám představit pod pojmem vymezení ventilové vůle? Jedná se o klasickou metodu spárovými měrkami, nebo jsou volné hydroštely?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Nemam sebemenší tušení, prostě odstranění vůle ve ventilech.
Co jsem ale pátral, tohle auto by hydroštely mít nemělo.
Co jsem ale pátral, tohle auto by hydroštely mít nemělo.
Kolik máš najeto? Mrkni do návodu, Doblík taky neměl hydroštely a dle návodu se musely dělat vůle ventilů po 100kkm.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
147k
V Hyundai mi tvrdili, že zatím vůle nikdy u žádných aut řešit nemuseli že se to vždycky vešlo do tolerance a teď jsem si koupil auto já
V Hyundai mi tvrdili, že zatím vůle nikdy u žádných aut řešit nemuseli že se to vždycky vešlo do tolerance a teď jsem si koupil auto já
Vymezení vůlí by přece nemělo stát ranec, ne?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Údajně je potřeba koupit na každý ventil nějakou podložku, která může stát až litra. Ventilů je 16 plus práce. Něco to dá...
Co je to za motor? Mrkni do manuálu, pokud to nemá hydroštely, tak by tam servisní interval asi měl být. Jinak to bude asi nějaký trouble s motorem. Mě to před 2 lety stálo 2t.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Jo, takto nějak to má i miata (1,8 NB), takže je to možný...Ceeper píše:Údajně je potřeba koupit na každý ventil nějakou podložku, která může stát až litra. Ventilů je 16 plus práce. Něco to dá...
- Lachende Bestien
- Letec
To jsem netušil, že hnůjdaj používá podložky z ryzího zlata.
Jinak pokud mě paměť neklame, na zplynované šáde 125 trvalo vymezení vůle ventilů cca půl hoďky s pár klíči a měrkou.
Jinak pokud mě paměť neklame, na zplynované šáde 125 trvalo vymezení vůle ventilů cca půl hoďky s pár klíči a měrkou.