Přestavba z N1 na M1

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
driver
Letec

Přestavba z N1 na M1

Příspěvek od driver »

Čest.
Přestavba z N1 na M1a dotaz:
Vozidlo Fabia3 2015 N1 4místa, je to i v COC který je k dispozici.
V autě vše vypadá jako v M1, jediný rozdíl je absence pátého pásu včetně pátého zámku pásu.
(žádné zafóliované skla, žádná mříž, uvnitř vše jako v M1, tapecy, sedačka, vše shodné až na pátý pás, jinak tam jsou i isofixy a sklápění dělených opěradel)
Pátý pás se dá snadno doplnit ale to je to nejmenší. Dotaz je jak provést přestavbu na M1 v papírech a registru.
Kdysi to dělal Metalex, ale to byly starší vozy papírově M1, Metalexem přestavěné na N1, a Metalex to pak uměl i pátky na M1.
Tady to je tovární N1. Jedna otázka je ta M1 a druhá páté místo. Možná by stačilo alespoň jedno z toho, vše lepší než nic.

Zatím mám pocit že:
Musí to jít přes Škodu, kde jdu zítra, ale dle STK i technika z dopravky to Škodovka neumožňuje...
Umí to někdo, nebo ví jak?
THX za jakékoliv info :ympeace:
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba z N1 na M1

Příspěvek od jarka »

Řešil jsem to ve 2016 u našeho Dobla, co bylo originálně N1 a přepážkou. Stálo mě to tehdá 3600 a prakticky na počkání mi to udělali tu: https://www.tom-car.cz. Dokonce mi udělali i dodatečnou homologaci na přepážku, takže jsem jí nemusel demontovat. Jen to auto potřebují vidět a zkontrolovat, takže tam s tím musíš dojet.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
driver
Letec

Příspěvek od driver »

|Děkuji, Škody nedělají.
Ještě zbývá dealer nebo Boleslav ale nemají motivaci, to jsem dnes nestihl tak uvidíme.
Jde to proti jejich politice, oni naopak dneska už neumožňují ani dodatečně namontovat tažné na nepředschválené kusy :D
Možná ještě:
-Přestavba výměnou karosérie co mě napadá, ale to je značně náročné a jiné řešení snad neexistuje.
-Potom možná ještě vývoz někam do "pakistánu", kde by to uměli přestavět a dovoz sem, a tím snad výčet možností končí.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

A má to u Fabie smysl? Chápal bych to např u Q7 za 2,5 mio, ale u Fabie s cenou okolo 150? Není lepší ji prodat a koupit jinou nebo to jednoduše akceptovat?
2.9T RWD
foji
Autoškolák

Příspěvek od foji »

Řešili jsme to u kolegovo Superba, protože často jezdí mimo EU. Oficiální cestou to nešlo byť se "auto plus" tvářil při prodeji že to jde a je to jen formalita.
last of the V10
Odpovědět