prosím o radu a tipy s výběrem auta. Moje současné auto je: Mitsubishi Galant 2.5l, 118kw, 2001 rok. Přestalo mě už ale po 6 letech bavit a rád bych menší, svižnější auto, ve kterém je více cítit kontakt s vozovkou. Kvůli Praze a kolonám bych rád automat (ideálně s možností řazení pádly na volantu). Cena není hraniční, ale rád bych si nechal X na opravy atd.
Najedu ročně cca 15-20tis km, kombinovaně Praha + okresky + jednou za měsíc 100km dálnice tam a zpět.
Požadavky: Svižné auto, menší, automat, tempomat
dodatek: Z mého Japonce jsem zvyklý na spolehlivost auta, mám obavu z malých přeplňovaných motorů, ale nechám si poradit.
Po čem koukám: Golf GTI, Polo GTI, dost lidí ale od koncernu v benzinu odrazuje? Vím o BMW i30, audi S3, volvo, cupra... Ale neseděl jsem v nich a nevím jestli je v této kategorii takové auto, které by za tuto cenu mělo kvalitní zpracování a slušné jízdní vlastnosti.
Koukám na to tak dlouho a už jsem přečetl tolik problému s koupí ojetého auta v této ceně a motorizaci, že jsem už konfiguroval nové Polo GTI 2.0, které s full výbavou a asistenty - které bych ocenil, stojí 650tis. Což je taky alternativa... Ale doufám, že přeci jen nějaké levnejší ojeté auto najdu.

Děkuji