obracím se na Vás s následující prosbou. Uvažuji o zatemnění pokoje prostřednictvím jednoho z těchto stínících systémů. Něco jsem si načetl, oběhal obchody, ale pořád váhám, váhám. Jde mi o to, aby tam nebylo takové teplo, jaké je tam doposud. V létě se teplota pohybuje kolem 30°C a připadám si jak v sauně, pomocí některého z těchto stínících systémů bych chtěl teplotu stlačit tak na 23-24°C, je to reálné??
Jako první mě napadla Folie, která by se nalepila vně okna. Funguje to na principu, že teplo odrazí pryč a část světla pustí dovntř. Geniálně jednoduché, ale!!!
+ Je to levné
+ V zimě to část vnitřního tepla pohltí a ztráty přes okno nejsou až tak markantní
- Aby to fungovalo je nutno mít zavřené okno
- Sebere to část světla
+/- Čím větší účinek, tím je nutno mít temnější folii
+/- Otázka jestli nebudu muset v zimě rozsvěcet dřív a zhasýnat později(více výdajů na elektřinu)
- Teplo to sebere neustále, nemožnost užít si tepla sluníčka v zimě
Dále mě napadla klasická roleta.
+ Udělá to absolutní tmu
+ Udělá to chládek
- Nemožnost regulovat množství světla které chci mít v pokoji
- Veliká "strojovna" nebo-li ten box, do kterého se roleta navíjí.
- Dražší cena
Poté mě napadly předokenní žaluzie. Je několik typů, a z důvodu že na typ okna, na který to chci namontovat nejde udělat ovládní přes kliku, jsem nucen použít typ "Ext 50", který má ovládání na provázek z venku. Ještě je možnost udělat to přes motor, ale to je cenově někde jinde
![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
+ Perfektní odraz světla a tepla
+ Možnost regulovat si množství světla a tepla, které chci mít v pokoji
+ Pokud tam pár dní nejsem, tak to nastavím tak, aby tam bylo příjemně a zároveň kytky přežily
- "Ext 50" nemá vodící lišty, ale ocelové lanka(prý to chrastí)
- Při velkém větru nutno raději vytáhnout
No, a až do včerejšího večera jsem byl pevně rozhodnut pro předokenní žaluzie, ale při hledání na internetu jsem narazil na toto. Předokenní roleta(látková) SunStop http://www.rolety-sunstop.cz/
Výhody plus mínus jako u předokenní žaluzií, až na nemožnost regulace, ale zsae to prý nechrastí.
A tak se Vás ptám, máte někdo z něčím z těchto možností zkušenost? Případně co by jste mi doporučili??
Zatím se přikláním k předokenním žaluziím, ale tápu
Díky všem za pomoc
LK