Měření rychlosti - Brno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

ridic1992
Spolujezdec

Měření rychlosti - Brno

Příspěvek od ridic1992 »

Zdravím všechny řidiče,

prohledával jsem docela dlouho různá fóra a nikde jsem nenašel nějaký aktuální seznam radarů, které doopravdy měří
rychlost v Brně. Konkrétně mě zajímá úsek na ulici Sportovní a to z města ven (po výjezdu pod mostem/z mostu/tunelu až k dalšímu mostu - křižovatka Křižíkova), jestli někdo nevíte zda se tam opravdu měří (nejlíp, že by jste měli nějakou zkušenost, že by to někomu přišlo). Spousta lidí mi řekla že tam ten radar je a měří a pak se na fóru kdesi dočtu, že tam denně někdo jezdí
150km/h a nikdy mu nic nepřišlo.

Chtěl bych tedy vědět jestli se v tomto úseku doopravdy měří a popřípadě i o dalších úsecích, určitě to nezajímá jenom mě :)

Díky..
ctrl_j
Letec

Re: Měření rychlosti - Brno

Příspěvek od ctrl_j »

Radar tam neni, ale byla tam usekovka.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
ridic1992
Spolujezdec

Příspěvek od ridic1992 »

Právě je tam ta mýtná brána (na ní je hromada kamer), pak hned první sloup na levé straně za tou bránou má tři kamery - ještě s takovým "čtverečkem" pod každou kamerou ( jakoby infrapřísvit), tak na ty jsem se ptal, jestli nefotí ..? protože pak na dalším sloupu jsou dvě kamery další a cca 150m další dvě.. jinak děkuji za reakci :)
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Tak dalo by se to ověřit tak, že tam člověk prolítne 180 v masce Batmana. IMHO tam nic neměří, ale na druhou stranu - je to tak krátký úsek, že je fakt drobnost tam těch 80 jet. Reálně to vůbec nezdrží.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

EL_XEL píše:Tak dalo by se to ověřit tak, že tam člověk prolítne 180 v masce Batmana. IMHO tam nic neměří, ale na druhou stranu - je to tak krátký úsek, že je fakt drobnost tam těch 80 jet. Reálně to vůbec nezdrží.
ověřuju to tam každej den i bez masky. Už jen z konstrukce toho zařízení je jasné, že to není nic dopravněbezpečnostní buzrační nástroj. Je to nějaký testovací polygon FITu VUT. V Brně žádné aktivní stacionární měření rychlosti nefunguje.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
R.F.
Autoškolák

Příspěvek od R.F. »

Bond007 píše:
EL_XEL píše:Tak dalo by se to ověřit tak, že tam člověk prolítne 180 v masce Batmana. IMHO tam nic neměří, ale na druhou stranu - je to tak krátký úsek, že je fakt drobnost tam těch 80 jet. Reálně to vůbec nezdrží.
ověřuju to tam každej den i bez masky. Už jen z konstrukce toho zařízení je jasné, že to není nic dopravněbezpečnostní buzrační nástroj. Je to nějaký testovací polygon FITu VUT. V Brně žádné aktivní stacionární měření rychlosti nefunguje.
Souhlasim a mam to taky vyzkouseno.
ridic1992
Spolujezdec

Příspěvek od ridic1992 »

Ty kamery které jsem myslel byly celkem nové - před rokem tam určitě nebyly. Každopádně co se týče i tématu, co nová kamera na Heršpické na křižovatce s Jihlavskou. Když říkáte, že žádné stacionární měření v Brně nefunguje.. víte někdo něco bližšího o tomto úseku ?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Foto by nebylo?? Síce do Brna občas jezdím, ale že by se mi chtělo odrážet křižovatky, to zase moc nee.
Každopádně platí, že v Brně žádné aktivní úsekové měření není.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ridic1992
Spolujezdec

Příspěvek od ridic1992 »

Foto mám jen kamer z ulice Sportovní -> http://leteckaposta.cz/886584740 , ty na Heršpické můžu vytáhnout z autokamery do večera..
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Herspicka × Jihlavska jsou kamery pro jizdu na cervenou. Kdyz se podivas pozorne, vede tam kabelaz od kamer k semaforu.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Odpovědět