Zdar všem řidičům,
mám jen takovej skromnej dotaz. Nedávno tu vyšel článek o eventuálním zrušení poplatků za nezaplacení povinného ručení od těch zlodějů z ČKP. Jak to tedy je? Vstoupilo to v platnost? Jen mě teoreticky napadlo, že jestli ano, tak výpověď nezaplacením už není naprosto problém. Ale nejsem právník, tak mě spíš zajímá názor někoho kdo se v tom víc orientuje.
Povinné ručení
Re: Povinné ručení
S novým rokem také skončila povinnost hradit příspěvek za nezaplacené povinné ručení České kanceláři pojistitelů
To znaméná ,že to zaplatí pak všichni? A zdraží se povinné? Myslím, že včera to říkali ve zprávách.
Sazby se budou navyšovat od 1.2.2015.
Příspěvek do garančního fondu ČKP byl sice zrušen, ale pokuta ve správním řízení za nepojištěné období je 5-40 tis. Kč. Pokud nepojištěné období překročí 14 dní, auto bude vyřazeno z registru.
Příspěvek do garančního fondu ČKP byl sice zrušen, ale pokuta ve správním řízení za nepojištěné období je 5-40 tis. Kč. Pokud nepojištěné období překročí 14 dní, auto bude vyřazeno z registru.
-
- Spolujezdec
Od začátku roku 2015 se už ČKP nic nehradí za den nepojištěného vozidla, ale veškeré pohledávky, které ČKP rozeslala do konce ledna 2015 musí dlužníci uhradit, zbylí jsou z toho venku