Koupě silnějšího dieselu

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
vojta189
Spolujezdec

Koupě silnějšího dieselu

Příspěvek od vojta189 »

Zdravím všechny, začínám pokoukávat po silnějším autě s naftovým motorem, projezdím s benzínem šílený sumy a potřebuju trošku něco jinačího. Limit mám kolem 250t +-

podmínky
diesel, alespoň 100kw
pohodlné auto pro 3-4 lidi, NE kombi ;)
výbava: klima, vyhřívaný sedačky a tempomat na dálnice
nechci Škodovku..věc osobního rozhodnutí [-(

účel auta
cesty do práce (50km tam i zpět 1 cesta), na dovolenou a přejezdy na chatu, občas něco naložit a převést
zároveň bych chtěl něco lehce sportovního - nebát se tomu přišlápnout aby jelo, a zároveň pohodlnýho aby to z člověka nevytřáslo duši ;)

co mě napadlo za auta: Passat B6 2.0TDi PD (103kw), Mondeo typ BA7 s motorem PSA (2007-2010) 2.0TDCi (103kw) a můj černý kůň Alfa Romeo 159 1.9JTDm (110kw).
Co by se ještě dalo přidat za auta ? nic víc mě momentálně nenapadlo, případně mezi kterýma si vybrat..

Díky za rady a tipy
Jenyk
Mistr volantu

Re: Koupě silnějšího dieselu

Příspěvek od Jenyk »

A to jako ušetříš? Slušný benzín jezdí za 9, tyhle nafty za 7 + naftová kurvítka + kravál + smrad u pumpy + zimní problémy + vyšší pořizovací cena. Já s podobnými potřebami šel opačným směrem, od nafty k benzínu a už bych neměnil.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
vojta189
Spolujezdec

Příspěvek od vojta189 »

Ušetřim..momentálně mám totiž Passata r98, jezdim za 9,5 benzínu..má nalítáno 350tisíc takže to chce něco novějšího
Raďas
Autoškolák

Příspěvek od Raďas »

Nechci nejak vychvalovat koncern, ale napr. 1,8 tsi jezdi tyhle vzdalenosti v poho za 7l a neni to eco rally.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak pokud se nic nepokazí, tak na palivu ušetří. Já se Superbem 2.0TDI jezdil okolo 6, někdy i okolo 5 (málo města, okresky...)
V Benzinu by to bylo 9, občas třeba 7,5/100.
Dnešní problém je, že "naftová kurvítka" má i benzín. A že by 1.8TSI bylo spolehlivější než 2.0TDI se mi nezdá. Jen se o tom ještě v hospodách třetích cenových nezačalo mluvit.
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

HondaMan píše:A že by 1.8TSI bylo spolehlivější než 2.0TDI se mi nezdá. Jen se o tom ještě v hospodách třetích cenových nezačalo mluvit.
Také mám opačnou zkušenost... 2.0TDI má nalítáno cca 300t a bez jediného problému a 1.8TSI zdechlo poprvé ve 40t km a podruhé (definitivně) ve 180t km.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jak keré konzernové PD 2.0 TDI 103kW - jeden nebo dva ročníky, to byla katastrofa, ostatní sou celkem fpoho...

zpět k themě - pár let zpět měl brácha na nějakou dobu od bychla kombajn Mondeo 2.2CDTi Titanium 6MT (155kobyl nebo kW už nevím) a to !motoricky" jelo kuwa, ale kuwa dobře.... teda kromě zvuku, samozřejmě...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

2.2 TDCi mělo snad rovných 200k, čili 147kW...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Mk3 2.2TDCi mělo 114kw tj. 155 k
Mk4 2.2TDCI mělo 147kw tj. 200 k
2.9T RWD
slon
Autoškolák

Příspěvek od slon »

1) absolutne nechapem ako moze niekto pri vasej cene benzinu riesit naftu. U nas je rozdiel 3-5e/100km podla toho ake velke je auto, ale u vas su rozdiel drobne. A potom ide nafta do minusu v servise: daj si taky klasicky naftarsky trojboj turbo-dvojhmota-vstreky a pokial mas diesel povedzme 2006+ tak aj dpf a mas tam hned tisice E na servise. Hovorim to sa splati mozno na slovensku ale nie u vas. Po tychto litaniach ktore ta asi nezaujimaju:
2) honda accord i-ctdi. Co som letmo pozeral civiky s tym moztorom tak boli hodne drahe oproti vsetkemu ostatnemu takze mozno to bude rovnako aj pri accorde, no podla toho co som cital opravnene
Odpovědět