zdravím vás,
vybírám auto pro babičku, převážně bude sloužit na cestu na zahradu po polní cestě nebo po městě.
Vzhledem k té polní cestě by to mělo mít trochu vyšší světlou výšku, koukal jsem tedy spíš po terénních vozech, ale jsou určitě i jiné možnosti.
S normálním autem na té cestě musím dost koukat, kudy jedu, abych nedrhnul spodkem,rok od roku je to horší a za deště neprojedu snad vůbec.
Další parametry pro výběr:
- spolehlivost
- vhodné pro menší postavu
- radši menší auto, kvůli parkování...
- posilovač řízení a brzd
- asi radši pevnou střechu (nebude garážované..)
a na co moc nehledím:
- spotřeba
- vzhled (čím méně koroze, tím lépe)
- motor (silný slabý disesel benzín ... je to spíš jedno)
- výbava, airbagy atd.
parametry týkající se už konkrétního vozu
- slušný stav, spotřebák (jako pneu apod) neřeším
- cena kolem 55000, když by to stálo za to, tak bych případně i "přitlačil"
a co mě tak padlo do oka letem světem internetem:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/nissa ... oFrom=list
... vypadá hezky, ale už je taky trochu postarší
http://www.annonce.cz/inzerat/kia-reton ... j3s9q.html
... vypadá slušně, v terénu prý dobré ... ale recenze co jsem četl nejsou moc optimistické co se týká spolehlivosti, trochu obava z automatu
http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyund ... oFrom=list
... vypadá pěkně, není moc staré ale je to hjondé .... tak nevím
atd. ... je toho spousta
předem díky za vaše názory a tipy
Tom
levné starší auto na polní cestu
Re: levné starší auto na polní cestu
Mohlo by tě zajímat Suzuki Samurai/Jimny, Mitsubishi Pajero Pinin, Subaru Forester. Pokud se s tím bude drckat pár kilometrů sem, pár kilometrů tam, rozhodně bych se vyhnul dieslům.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Pro menší postavu a celkově malé a lehce ovladatelné auto mně napadá RAV4. No netuším, jak se to s tou spolehlivostí. A určitě sáhni po benzínu. Pro babičku a její jezdění po zahrádkách je diesel na nic, po roce by se zanesl.
A nehleď na stáří auta, ale na jeho stav. Můžeš najít super auto z roku 95 a plečku z roku 98. Navíc těch pár let už nic nepokazí .
A nehleď na stáří auta, ale na jeho stav. Můžeš najít super auto z roku 95 a plečku z roku 98. Navíc těch pár let už nic nepokazí .
díky chlapi, mrknu se. S tím stavem máš pravdu ... km a rok až tak zase nerozhoduje. Blbé že je z fotek to nepoznám a tak se musím držet toho co se nabízí v okolí, abych tak jako kolega neprojezdil týden dovolené jen na hledání auta
A vážně je ta cesta tak špatná, že je potřeba off-road jako je Terrano?
Nestačilo by něco civilního na vyšším podvozku? Co třeba Ford Fusion? Za 60 jsou kousky z roku 2006, což je vůči výše uvedeným trochu rozdíl...
A když čtyřkolku, tak třeba Ignis nebo Wagon R od Suzuki
Nestačilo by něco civilního na vyšším podvozku? Co třeba Ford Fusion? Za 60 jsou kousky z roku 2006, což je vůči výše uvedeným trochu rozdíl...
A když čtyřkolku, tak třeba Ignis nebo Wagon R od Suzuki
2.9T RWD
tak strašná ta cesta není, mít auto s o cca 5 cm, ideálně s o 10 cm vyšší světlostí než běžné vozy by myslím stačilo. Na fusion jsem se díval, asi o nějaký ten cm vyšší bude ... a díky za tipy
Kup babce Nivku ( Lada Niva) .....v ní ujede i před apokalypsou natož nějaká polní cesta...., stojí to pár šušní a babi bude nejvíc cool důchodkyně v okolí
Niko nadžanel ko kerdža
Se svojí ex Corollou E11 jsem toho po polňačkách a horách pojezdil díky svému koníčku dost a dost, takže je to doporučení hodné auto. Na podvozku není v podstatě co urvat, i díky traverze pod motorem a dobře vystrčeným tažným okem před olej. vanou. Jednou jedinkrát se mi něco přihodilo - na cestě vyježděné od Tater a V3S jsem si povolil manžetu na poloose... A spolehlivost zaručená. Na dnešní poměry se jedná o auto s vysokým podvozkem.
Aha, koukám, že je výběr spíš na 4x4, v jakém stavu je ta polňačka? S Corollou jsem projel dost zajimavých cest Pokud je ale při dešt ve stavu, že se předokolka nechytá, je to jasné.
Aha, koukám, že je výběr spíš na 4x4, v jakém stavu je ta polňačka? S Corollou jsem projel dost zajimavých cest Pokud je ale při dešt ve stavu, že se předokolka nechytá, je to jasné.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Pickuper píše:Kup babce Nivku ( Lada Niva) .....v ní ujede i před apokalypsou natož nějaká polní cesta...., stojí to pár šušní a babi bude nejvíc cool důchodkyně v okolí
SSS - vdechne tě do života