Corolla nebo Auris Touring Sports
Corolla nebo Auris Touring Sports
Zdravím,
rád bych si vyslechl vaše poznámky k výběru auta. Po x-letech jsme se rozhodli obměnit vozový park, částečně i proto, že žena odmítá řídit auto bez automat.převodovky Po odmítnutí jejích návrhů na Renault Captur nebo Fiat 500L (ono totiž není jisté, jestli bude řídit auto, i když bude s automatem, takže ho vybírám s možností, že budu zase řídit jen sám) se výběr zúžil na Toyotu Corollu a Auris TS. Přiznám se, že nejsem fanda kombíků, ale rozhodně nepopírám větší praktičnost oproti sedanu. Jsme trojčlenná rodina, nemyslím se, že budeme pravidelně převážet almary, ale u rodinného domku je občas potřeba něco dovést, takže i když si nás Corolla získala, skoro všichni kolem nás přesvědčují o výhodnosti Aurisu TS. Na druhou stranu, různé pytle se dají hodit i do sedanu... Chci se proto zeptat těch, kteří mají hlavně zkušenosti se sedany, na názory a připomínky. Obě Toyoty jsou ve verzi Active se shodnými pakety a za skoro stejnou cenu (hlavně je tam spousta parkovacích senzorů, asisentů a kamer - aby se žena nebála parkovat, i když ona by stejně měla nejraději auto, co řídí úplně samo nebo s řidičem
Díky za názor
ALinor
rád bych si vyslechl vaše poznámky k výběru auta. Po x-letech jsme se rozhodli obměnit vozový park, částečně i proto, že žena odmítá řídit auto bez automat.převodovky Po odmítnutí jejích návrhů na Renault Captur nebo Fiat 500L (ono totiž není jisté, jestli bude řídit auto, i když bude s automatem, takže ho vybírám s možností, že budu zase řídit jen sám) se výběr zúžil na Toyotu Corollu a Auris TS. Přiznám se, že nejsem fanda kombíků, ale rozhodně nepopírám větší praktičnost oproti sedanu. Jsme trojčlenná rodina, nemyslím se, že budeme pravidelně převážet almary, ale u rodinného domku je občas potřeba něco dovést, takže i když si nás Corolla získala, skoro všichni kolem nás přesvědčují o výhodnosti Aurisu TS. Na druhou stranu, různé pytle se dají hodit i do sedanu... Chci se proto zeptat těch, kteří mají hlavně zkušenosti se sedany, na názory a připomínky. Obě Toyoty jsou ve verzi Active se shodnými pakety a za skoro stejnou cenu (hlavně je tam spousta parkovacích senzorů, asisentů a kamer - aby se žena nebála parkovat, i když ona by stejně měla nejraději auto, co řídí úplně samo nebo s řidičem
Díky za názor
ALinor
Re: Corolla nebo Auris Touring Sports
jak velke mate deti? pokud se blizi puberte, tak se do aurisu budete skladat docela tezko. na zadnich sedadlech je mista na nohy opravdu malo. doporucuji, abyste k prodejci vyrazili cela rodina, poskladali se do auta a dali si s nim alespon hodinovy vylet.
sedanu jako takoveho bych se az tolik nebal. pokud clovek zrovna nemusi bezne vozit kocarek, tak se do nej posklada vzdy.
sedanu jako takoveho bych se az tolik nebal. pokud clovek zrovna nemusi bezne vozit kocarek, tak se do nej posklada vzdy.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
máme jednoho šestiletého draka, takže místo vzadu by stačilo i u klasického Aurise (ten už má ale kufr až moc malý). Zkušební jízdy máme za sebou...přiznám se, že auto mi slouží k přesunu z bodu A do bodu B a když za rozumnou cenu má dobrou výbavu a ještě i aspoň trochu dobře vypadá, stačí mi to. Corolla a Auris po jízdních vlastnostech OK, a skoro shodné...články mluví o tom, že je v sedanu vyšší posez (což ocení žena), na druhou stranu se hůř vnímá zadek při parkování (vzhledem ale k těm vymoženostem včetně IPA, je to ale asi jedno). Jediný problém je avizovaná automat.převodovka, kterou nejde v celé republice vyzkoušet, takže jsem jezdil jen z manuálem.
V každém případě díky na názor
V každém případě díky na názor
sestilety drak se tam urcite vleze. to ano.
posez je u obou aut stejny, u aurisu se sice toyota kasa snizenou pozici za volantem, ale realne se tm sedi jak na zidli. kdyby to prece jen bylo nizko, jde sedadlo zvednout, ze.
kombinace CVT/1.6 bude pouzitelna, jen v zavislosti na mackani plynu bud nepojede nebo bude docela zrat. ale pokud to musi byt automat, jina volba asi neni.
mmch, musi to byt toyota?
posez je u obou aut stejny, u aurisu se sice toyota kasa snizenou pozici za volantem, ale realne se tm sedi jak na zidli. kdyby to prece jen bylo nizko, jde sedadlo zvednout, ze.
kombinace CVT/1.6 bude pouzitelna, jen v zavislosti na mackani plynu bud nepojede nebo bude docela zrat. ale pokud to musi byt automat, jina volba asi neni.
mmch, musi to byt toyota?
Autoforum.cz
Toyota to samozřejmě nemusí být, ale co se týká projetých aut / ceny / výbavy, tak vyšla nejlíp...jak jsem už psal, žena se zhlédla v Capturu. Proti Renaultu vůbec nic nemám, auto je pěkné, ale spíš navenek, vevnitř nic moc (netroufám si hodnotit 1,2 TCe - někdo turbo kritizuje, jiný chválí - je to o názoru), Civic (nic moc výhled, vzadu málo místa), Meriva ženu "neoslovila" Citroen C3 Picasso jsem kvůli robotické převodovce zavrhl já...Peugeoty 2008/3008 moc drahé, Yeti taky dražší než Toyota a výbava děsná...takže nakonec vyhrála Toyota. Za něco málo přes 400 tis. v plné palbě.
Problém je, že při finanční stránce, musíme prodat stávající auto a pořídit jiné - tzn. musí to být něco, co pokryje rodinné potřeby.
Problém je, že při finanční stránce, musíme prodat stávající auto a pořídit jiné - tzn. musí to být něco, co pokryje rodinné potřeby.
problem je ten automat. v teto cenove kategorii to obvykle budou robotizovane manualy, popr archaicke ctyrstupnove HDM.
zaujal me povzdech ohledne mista v civicu. zrovna tam je vzadu mista asi tak 3x tolik, co v aurisu. vyhled vzad je problem, ale lze si na nej zvyknout. pochopil jsem ale, ze pani domu neni zrovna ridicsky talent, takze to muze byt neprekonatelna prekazka.
co dvojice Rapid/Toledo 1.4 DSG? mista uvnitr na rozdavani, velky kufr, slusny automat, pouzitelny motor. cenikova cena stejna, realne by se to pri stejne vybave melo dat dostat na stejnou uroven s Toyotou.
zaujal me povzdech ohledne mista v civicu. zrovna tam je vzadu mista asi tak 3x tolik, co v aurisu. vyhled vzad je problem, ale lze si na nej zvyknout. pochopil jsem ale, ze pani domu neni zrovna ridicsky talent, takze to muze byt neprekonatelna prekazka.
co dvojice Rapid/Toledo 1.4 DSG? mista uvnitr na rozdavani, velky kufr, slusny automat, pouzitelny motor. cenikova cena stejna, realne by se to pri stejne vybave melo dat dostat na stejnou uroven s Toyotou.
Autoforum.cz
No, zkoušel jsem na základě rady volat známému ze škodovky a rapida v uvedené motorizaci, s výbavou rovnocenou toyotě mi nabídl o 73 tis. dráž, v možnou slevou vychází dráž o 66 tis.. opravdu se mi potvrzuje, že škodovky jsou předražená auta...
btw...postřeh ohledně talentu paní domu je výstižný, takže opravdu vybírám auto s tím, že holt bude zase spíš pro mě, ale když by náhodou chtěla a troufla si (kéž by) bude tam automat. pokud ale někdo bude mít radu na jiný "kvalitníů automat kolem 400 tis., sem s ním
btw...postřeh ohledně talentu paní domu je výstižný, takže opravdu vybírám auto s tím, že holt bude zase spíš pro mě, ale když by náhodou chtěla a troufla si (kéž by) bude tam automat. pokud ale někdo bude mít radu na jiný "kvalitníů automat kolem 400 tis., sem s ním
je otazkou, jestli je lepsi mit slusny motor a prevodovku nebo vybavu. toyota s 1.6 a CVT bude opravdu lenoch.
zkuste poptat toledo, mam pocit, ze seat umi lepsi ceny nez skodovka.
zkuste poptat toledo, mam pocit, ze seat umi lepsi ceny nez skodovka.
Autoforum.cz
Mám aurise.....a doporučuju ho......a lenoch to opravdu není......mmiro...kolik si s tím autem najel že mluvíš takový pí.......?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Na 8 postů docela odvážný styl diskuze...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time