Výběr auta pro začátečníka
Výběr auta pro začátečníka
Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu ohledně výběru mého prvního auta. Bude mě 19 let a papíry mám cca rok. Najeto všeho všudy jen povinných 28 hodin v autoškole a asi 3 jízdy v našem "špuntu" s tátou , takže nula nula nic najeto. Jde mě hlavně o váš názor na věc, zda-li se vůbec něco takového co si představuji dá sehnat. Chtěl bych něco levného, hlavně spolehlivého a nenáročné na údržbu a na naučení. Vzhledově se mě líbí auta typu Peugeot 306, Opel Corsa, Ford Fiesta atd. spíš takovéto hatchbacky. Motorizace nemusí být bůh ví jak velká. Bohatě mě bude stačit do 1.3-1.4ccm. Doma máme Puntíka 1.2 44kW, je to taková malorážka vhodná na dojíždění do práce. Na což to taky táta má. Chtěl bych ale zkusit nějakou jinou značku. Díky za váš čas a reakce.
Případné nedostatky doplním.
Případné nedostatky doplním.
Re: Výběr auta pro začátečníka
Škoda Felicia 1.3MPI 50kW
+bezúdržbové auto (snad jen olej (10 000km nebo 1 za rok) + nějaké blbosti jednou za tři roky)
+nic divokého, takže s tím hodiny rozhodně nedostaneš
+levné náhradní díly a je jich hromada i na vrakovišti
+karoserie hatchback i kombi
+s lehkou nohou i malá spotřeba
+výborně se s ním učí
+dá se sehnat i s klimou a ABS
-je to prakticky pojízdná rakev (takový papundekl na kolech)
-jezdí všude a leckdy se na parkovišti budeš snažit dostat do cizího auta
+bezúdržbové auto (snad jen olej (10 000km nebo 1 za rok) + nějaké blbosti jednou za tři roky)
+nic divokého, takže s tím hodiny rozhodně nedostaneš
+levné náhradní díly a je jich hromada i na vrakovišti
+karoserie hatchback i kombi
+s lehkou nohou i malá spotřeba
+výborně se s ním učí
+dá se sehnat i s klimou a ABS
-je to prakticky pojízdná rakev (takový papundekl na kolech)
-jezdí všude a leckdy se na parkovišti budeš snažit dostat do cizího auta
JJ na naučení je felda dobrá, nemá posilovač řízení a servis je za hubičku.
Felda? Ani omylem, to auto nabídne možná levnej provoz, ale to je tak všechno. Jinak je to děs běs na kolech. Za mě rozhodně Fiesta, to je jízdně zajímavý auto se kterým může být radost se učit jezdit.
RWD
ford, fůůůůj!
pindice II.gen, imho nejlepší volba na učení se...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak on tu taky zadavatel nenapsal takový nedůležitý údaj a to je cena.
Auto dejte tomu do 25 000Kč bych nekupoval nic jinýho než feldu, pač je jasné, že se to auto co nevidět rozpadne a pak sháněj díly....
Auto dejte tomu do 25 000Kč bych nekupoval nic jinýho než feldu, pač je jasné, že se to auto co nevidět rozpadne a pak sháněj díly....
Blbost, za ty peníze se dá koupit řada lepších aut.
Nic proti Feldě.
Nic proti Feldě.
MG - radost až na kost.
IMHO jsou ty auta lepší do doby, než se něco vysere. Navíc felicie ti ledacos odpustí a naučíš se s ní perfektně. Motor MPI jak už 40/50/55kW jsou držáky jak žádné jiné. Náhradní díly má každý druhý z vesnice v garáži a s ochotou nějaké seženeš i zadarmo.
Čau, mohl bys mě to přeložit co měl autor za názor Díky tipavproch píše:ford, fůůůůj!
A teď mě dovolte reagovat na všechno tak nějak dohromady. Abych se přiznal, tak momentálně nemám právě dostatečné množství financí ke koupi auta. Spíš jsem chtěl zjistit co si o tom myslí lidi, kteří tomu rozumějí přece jenom víc než já. Zajímalo mě ať už jaké je vhodné auto z pohledu učení se, potom taky co se týká výběru v návaznosti na cenu. Felda podle mě není špatná, jenom by mě zajímalo jak tu někdo psal, že se sní dobře učí a že odpustí. Kdyby se někomu chtělo to trošku objasnit co odpustí, nebo jak to bylo myšleno byl bych rád. No a na závěr bych se chtěl zeptat od jaké minimální částky se dá sehnat slušná "ojetina".
Jak tu někdo psal, že pokud by kupoval auto do 25000Kč, tak jedině feldu to je pro mě důležitý poznatek...za to díky. Aspoň vím, že se v takto nízkých částkách dá něco pořídit. Ale určitě je lepší si koupit tu samou feldu za třeba 50000Kč to zase bude o něčem jiném. Každopádně si asi ještě chvíli počkám až budu mít pravidelný finanční přísun a teprve pak se k něčemu rozhoupu. Protože mi je jasné, že to není jenom o koupi, ale že potřebuji peníze i na provoz a údržbu.
Děkuji za vaše reakce a klidně pište dál.
Jak tu někdo psal, že pokud by kupoval auto do 25000Kč, tak jedině feldu to je pro mě důležitý poznatek...za to díky. Aspoň vím, že se v takto nízkých částkách dá něco pořídit. Ale určitě je lepší si koupit tu samou feldu za třeba 50000Kč to zase bude o něčem jiném. Každopádně si asi ještě chvíli počkám až budu mít pravidelný finanční přísun a teprve pak se k něčemu rozhoupu. Protože mi je jasné, že to není jenom o koupi, ale že potřebuji peníze i na provoz a údržbu.
Děkuji za vaše reakce a klidně pište dál.