Lotus Elise S - názory, zkušenosti?
Lotus Elise S - názory, zkušenosti?
Zdravím,
Lotus Elise S MY2012 jakožto náhrada za M3 E46 pro kamaráda - použití na okresky, občasný výlet na okruh. Nemáte s tímto vozem někdo zkušenosti? Jde zejména o spolehlivost - je tam sice kompresorová osmnáctka od Toyoty, ale dohromady to splácávají angláni, tak člověk nikdy neví, navíc ten motor měl v minulosti také nějaké problémy.
Chodí sem občas lidé, co mají hodně zkušeností se sportovními auty, tak mě napadlo zeptat se i zde, díky.
Lotus Elise S MY2012 jakožto náhrada za M3 E46 pro kamaráda - použití na okresky, občasný výlet na okruh. Nemáte s tímto vozem někdo zkušenosti? Jde zejména o spolehlivost - je tam sice kompresorová osmnáctka od Toyoty, ale dohromady to splácávají angláni, tak člověk nikdy neví, navíc ten motor měl v minulosti také nějaké problémy.
Chodí sem občas lidé, co mají hodně zkušeností se sportovními auty, tak mě napadlo zeptat se i zde, díky.
Ain´t nobody got time for that
Re: Lotus Elise S - názory, zkušenosti?
S angličany nějakou zkušenost mám, a nebál bych se jich. Tady v tom konkrétním případě radím, ať se v tom dotyčný sveze - buď ho to chytne, nebo ne.
Ano, pro Angličany jsou typické drobné (z mého pohledu ) nedostatky, které se ale stávají nepodstatnými, když vás to auto chytí - je to stejné, jako byl Fiat, Lacia, Alfa, nebo Citroen - jsou to auta s individualitou, často zajímavými technickými řešeními, někde jim nelícuje plast, občas nějaká podružnost nefunguje, ale to auto milujete a těšíte se na každý okamžik s ním....i ty v servisu
Se servisem bych ale neděsil, s anglány jsem najel 350.000km za posledních 5let a vždy jsem dojel, kam jsem chtěl. A to i s RR P38, který má pověst noční můry svých majitelů....
Ano, pro Angličany jsou typické drobné (z mého pohledu ) nedostatky, které se ale stávají nepodstatnými, když vás to auto chytí - je to stejné, jako byl Fiat, Lacia, Alfa, nebo Citroen - jsou to auta s individualitou, často zajímavými technickými řešeními, někde jim nelícuje plast, občas nějaká podružnost nefunguje, ale to auto milujete a těšíte se na každý okamžik s ním....i ty v servisu
Se servisem bych ale neděsil, s anglány jsem najel 350.000km za posledních 5let a vždy jsem dojel, kam jsem chtěl. A to i s RR P38, který má pověst noční můry svých majitelů....
MG - radost až na kost.
neni to zkusenost s Elise S, ale s z nej odvozenym speedsterem. je ale omezena, vice bude schopny napsat bond. napis mu treba SZ, povyklada ti "uzasne" zazitky z cest.
ja jen reknu, ze ma-li na hradit M3, tak jedine tak, ze ten clovek absolutne musi zmenit ocekavani od auta. M3 je rychly a pohodlny cestak, Elise je hardcore auto z uplne jine skatulky.
ja jen reknu, ze ma-li na hradit M3, tak jedine tak, ze ten clovek absolutne musi zmenit ocekavani od auta. M3 je rychly a pohodlny cestak, Elise je hardcore auto z uplne jine skatulky.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Přesně tak, je to zcela jiná koncepce - technicky i místem vzniku.
MG - radost až na kost.
Nevím, jestli chodí i sem, ale na galerii autorevue má uživatel kicko Lotus Exige S
Anglická auta mám moc rád, ale když jsem letos hledal MG TF a ani jednomu autu nelícoval ani jeden plech, tak jsem z toho moc nadšený nebyl.KDB píše: Ano, pro Angličany jsou typické drobné (z mého pohledu ) nedostatky, které se ale stávají nepodstatnými, když vás to auto chytí - je to stejné, jako byl Fiat, Lacia, Alfa, nebo Citroen - jsou to auta s individualitou, často zajímavými technickými řešeními, někde jim nelícuje plast, občas nějaká podružnost nefunguje, ale to auto milujete a těšíte se na každý okamžik s ním....i ty v servisu
2.9T RWD
To se mi zdá přehnané, často nesedí sice ideálně přední nárazník ke kapotě a zadní kapota nedosedá do roviny ( to je ale způsobeno nenamazanými panty) ale jinak to není žádná tragedie - jak absolutně, tak při srovnání s jinými značkami.
Ale nic z toho mě nekalí radost z auta a řízení.....Nebyly to bouračky ?
Ale nic z toho mě nekalí radost z auta a řízení.....Nebyly to bouračky ?
MG - radost až na kost.
mel jsem speedster turbo, r.v. 2004 myslim.
Tak jak psali ostatni, je nutny se s tim autem svezt. Je to totiz takovy dost specificky pojeti automobilu. A tim svezenim nemyslim 5km kolem bazaru nebo autosalonu, ale mit to auto alespon tyden. V zime je v tom neskutecna zuma, v lete je v tom neskutecny horko... je v tom silenej randal... nevim jak o elise, ale u speedsteru jsou dost limitujici rozmery pneu, 175/XX 17" nedava bsolutne zadnou moznost volby znacky..tim padem i trakce predni napravy neni nijak uzasna. I pres to jak je auto "pure" nema clovek skoro zadne info z rizeni, zere to jak tank (objem nadrze do 40l nabizi dojezd max 200km).. kdyz jsem s tim jel na NS a zpet cca 2000km, musel jsem 11x tankovat. Proste je to specificky auto a neni to podle me absolutne vhodny jako jediny auto, nevhodny je to jako druhy auto... pouzitelnost bych videl az jako cca paty vuz speedstera jsem mel cca 2 mesice a pak jsme ho rad se ztratou cca 30% prodal...
Tak jak psali ostatni, je nutny se s tim autem svezt. Je to totiz takovy dost specificky pojeti automobilu. A tim svezenim nemyslim 5km kolem bazaru nebo autosalonu, ale mit to auto alespon tyden. V zime je v tom neskutecna zuma, v lete je v tom neskutecny horko... je v tom silenej randal... nevim jak o elise, ale u speedsteru jsou dost limitujici rozmery pneu, 175/XX 17" nedava bsolutne zadnou moznost volby znacky..tim padem i trakce predni napravy neni nijak uzasna. I pres to jak je auto "pure" nema clovek skoro zadne info z rizeni, zere to jak tank (objem nadrze do 40l nabizi dojezd max 200km).. kdyz jsem s tim jel na NS a zpet cca 2000km, musel jsem 11x tankovat. Proste je to specificky auto a neni to podle me absolutne vhodny jako jediny auto, nevhodny je to jako druhy auto... pouzitelnost bych videl az jako cca paty vuz speedstera jsem mel cca 2 mesice a pak jsme ho rad se ztratou cca 30% prodal...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Je tu pořád otázka, jak moc to vypovídá o vlastnostech Elise - jsou to sice velmi, velmi příbuzný auta, ale.....
Co se týče spotřeby, stará Eliška jezdila bez potíží za 7l.
Co se týče spotřeby, stará Eliška jezdila bez potíží za 7l.
MG - radost až na kost.
za 7l tak možná když se budeš kochat krajinou.. obávám se, že o tom to vlákno není, zvlášť pokud to má být jako náhrada ma M3
Pravda vyděsí