Auto pro studenta do 80tis
Auto pro studenta do 80tis
Ahoj,
jsem student a koukám po nějakým autě do 80tis. Což 80tis je strop, takže pokud budu počítat počáteční investice 10tis, tak za 70.
Nyní mám Fiat Stilo 1.9 JTD a vrazil jsem do toho už tolik, že se mi dostavila nechuť k tomu autu. Ještě mě čekají nové brzdy, udělat lem a technická..další investice. Pak už by mohl být pokoj, ale kdo ví. Tak jsem se rozhodl prodat a koupit jiné. Vím, že takové investice mě neminou u žádného auta, ale když to řeknu takto, tak radeji budu tohle dělat třeba na BMW než na Fiatu.
Co byste mi doporučili?
Mé kritéria:
- levný provoz (spotřeba ideálně 6 - 8l)
- ceny náhradních dílů srovnatelné s ostatními díly jiných značet (fiat, citroen, škoda apod.)
- spolehlivý
Přemýšlel jsem o BMW e46 318 combi, nebo taky Mercedes-Benz Třídy C180. Líbil se mi dřív Golf IV, ale to už moc nemá cenu přecházet.
Díky!
jsem student a koukám po nějakým autě do 80tis. Což 80tis je strop, takže pokud budu počítat počáteční investice 10tis, tak za 70.
Nyní mám Fiat Stilo 1.9 JTD a vrazil jsem do toho už tolik, že se mi dostavila nechuť k tomu autu. Ještě mě čekají nové brzdy, udělat lem a technická..další investice. Pak už by mohl být pokoj, ale kdo ví. Tak jsem se rozhodl prodat a koupit jiné. Vím, že takové investice mě neminou u žádného auta, ale když to řeknu takto, tak radeji budu tohle dělat třeba na BMW než na Fiatu.
Co byste mi doporučili?
Mé kritéria:
- levný provoz (spotřeba ideálně 6 - 8l)
- ceny náhradních dílů srovnatelné s ostatními díly jiných značet (fiat, citroen, škoda apod.)
- spolehlivý
Přemýšlel jsem o BMW e46 318 combi, nebo taky Mercedes-Benz Třídy C180. Líbil se mi dřív Golf IV, ale to už moc nemá cenu přecházet.
Díky!
Re: Auto pro studenta do 80tis
Jsem študý chudent a chci co nejlevnější provoz, tak přemýšlím o BMW nebo MB.
V úsudku ti to teda fakt moc nejde, tak trénuj ať se vytáhneš alespoň v obušku.
V úsudku ti to teda fakt moc nejde, tak trénuj ať se vytáhneš alespoň v obušku.
no BMW a MB mi pořád doporučuje jeden mechanik ať si koupím. Že mě to výjde levnější než ten Fiat. A že se nekazí tolik
-
- Řidič začátečník
co všechno a proč jsi do toho vrážel? Teď jsem zjistil, že teta vrazila do Punta během 2 let asi 70.000, protože si z ní mechanici udělali dojnou krávu
Jinak, BMW a MB za tu cenu v kontextu s nejlevnějším provozem mi taky přijde jako oxymoron
Hledal bych nějaké malé auto s atmoférickým benzínovým motorem - Yaris, Fiesta, CLio...
Jinak, BMW a MB za tu cenu v kontextu s nejlevnějším provozem mi taky přijde jako oxymoron
Hledal bych nějaké malé auto s atmoférickým benzínovým motorem - Yaris, Fiesta, CLio...
Clio, Fiesta to je ještě niž než co mám teď. A menší.
Nejprve to byla váha vzduchu, pak homokinetický kloub, manžety na poloose, potom nová řemenice, řemen, kladka, baterka + závady na elektrice. A taky hodně za samotný servis.
Takže myslíte, že MB, BMW by byla blbost? Co Audi?
Kde by u těchto aut byl kámen úrazu?
Nejprve to byla váha vzduchu, pak homokinetický kloub, manžety na poloose, potom nová řemenice, řemen, kladka, baterka + závady na elektrice. A taky hodně za samotný servis.
Takže myslíte, že MB, BMW by byla blbost? Co Audi?
Kde by u těchto aut byl kámen úrazu?
U prémiovek si připrav tak třicet až padesát tisíc na servis ročně, pokud nekoupíš vrak a budeš to chtít udržovat jen tak při životě. Pokud budeš chtít dělat vše pečlivě, tak dvakrát tolik.
Já to nechápu, díval jsem se na ceny dílů konkrétně třeba brzdové kotouče, destičky, váha vzduchu atd.
A na Mercedes-Benz, nebo Passat to vychází ještě levnější než na Fiat Stilo co mám.
Proč tedy je obecně známo a každý řiká, že MB, BMW apod. jsou tak drahé na servis, údržbu? Já jsem laik v tomto směru, tak mě poučte
A na Mercedes-Benz, nebo Passat to vychází ještě levnější než na Fiat Stilo co mám.
Proč tedy je obecně známo a každý řiká, že MB, BMW apod. jsou tak drahé na servis, údržbu? Já jsem laik v tomto směru, tak mě poučte
Podívej se na ceny nespotřebních dílů...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Pokud ti tvůj mechanik radí prodat auto do kterého už si investoval a zbývá ti udělat pár věcí tak to dělá jen proto, aby si zase mohl napráskat kapsy jak ti bude spravovat BMW, MB.
Znám pár lidí co mají staré BMW a na servis to určitě není levné auto.
A jinak píšeš brzdy, lem a technická. To ti přijde jako, že se něco opravuje? Pokud tě to auto nikde nenechalo a je spolehlivé není důvod se ho zbavovat. Technickou budeš dělat na každém autě, lem je oprava za litr a brzdy budeš taky časem dělat na každém autě.
Něvěř tomu, že koupíš bmw po rozvodech, oleji, brzdách, s novými sadami pneumatik atd.. Ojeté auto je jednou ojeté a žere prachy je třeba si na to zvyknout.
Znám pár lidí co mají staré BMW a na servis to určitě není levné auto.
A jinak píšeš brzdy, lem a technická. To ti přijde jako, že se něco opravuje? Pokud tě to auto nikde nenechalo a je spolehlivé není důvod se ho zbavovat. Technickou budeš dělat na každém autě, lem je oprava za litr a brzdy budeš taky časem dělat na každém autě.
Něvěř tomu, že koupíš bmw po rozvodech, oleji, brzdách, s novými sadami pneumatik atd.. Ojeté auto je jednou ojeté a žere prachy je třeba si na to zvyknout.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Pokud máš 80 tisíc, tak máš dost peněz na to, abys z toho stila udělal voňavku v perfektním technickém stavu a ještě ti vyjdou prachy na pár dalších let servisování. Kupovat jiné auto je blbost.
Rychlost zabíjí!