Zvýšení výkonu

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
MartinKase
Dítě v autě

Zvýšení výkonu

Příspěvek od MartinKase »

Ahoj kluci, dneska dávali v AutoSalonu jak zvýšit koně ve Wolkswagnu GTI, já vlastním Hyundai Matrix, tak mně zajímá zda by výkon šel zvýšit i u mne a za jakou cenu a zda by to nešlo jednoduše tak že bych si ten "taktovač motoru" zakoupil. Díky všem za odpověd ;).
hothatchshop.cz
Autoškolák
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvýšení výkonu

Příspěvek od hothatchshop.cz »

No ten autosalon byl zajímavej. Amaterismus a neschopnost, kterou tam BSR ukázalo, tak nad tim mužu jen kroutit hlavou. Defakto řekli, že nic neuměj a nic o tom neví, pouze kopírujou. Respektivě připojí krabičku do konektoru a zmáčknout "enter", což by zvládla i cvičená opice. Do auta se pak nahraje cosi a konec. Brzda krásně ukázala zaškobrtnutí westegatu kolem 2500ot a propad výkonu kolem šesti, což je špatně. Profesionální firma tohle dělá na válcové brzdě, která funguje i jako diagnostika a ukáže úpravci, že je někde něco špatně. Na to se následně doupraví soft, aby nevzniklo to, co naměřili u BSR. To se tam nestalo. Následně do auta namontovali výfuk. Ukázanej tam byl jen výfuk od katalyzátoru po koncovky, který tak akorát trochu změní zvuk. Namontovali a označili to jako Stage 2, což je další blamáž. Stage 2 je výměna kompletního výfuku i s prvním dílem a u Stage 2 to u tohodle autá dokáže dát 330-340koní. Korunoval to technik, kterej tam vypověděl, že výfuk nemá žádný vliv na výkon, jen na reakce motoru :-D No to už jsem to přepnul, protože takovouhle hloupost může říct fakt jen diletant. Právě výfuk má zásadní vliv na výkon oproti Stage 1 (pouze chip) a dokáže přidat dalších 10-15% výkonu při sladění jednotky na Stage 2 viz video. Pokud chceš naladit soft pořádně, vyber si firmy, který se tim zabývaj a dokážou ti to udělat kvalitně na brzdě. Ne žádnou zázračnou krabičkou někde v šourůmu. Na to tu jsou třeba TDIchip, Dieselpower, Chipforum....

E85
...alias BHudak na AR
Odpovědět