Ahoj všem, ráda bych znala Váš názor a zkušenosti na mou současnou situaci, protože se mi to celé nepozdava. Vlastním i10, v provozu od 6/2019, auto bylo v době zjištění závady dva měsíce po konci záruky, nájezd je pouhých 30 tis. km. Pravidelně bylo auto servisované v autorizovaném servisu. Tři týdny auto stálo u garáže kousek od lesa, byli jsme dlouho pryč, po návratu druhý den přestalo jet. Auto chciplo uprostřed křižovatky za jízdy, jako blesk z čistého nebe, nestartovalo, jen točilo. Nechala jsem jej odvézt do autoriz. servisu. Nejdříve mi tvrdili, že byla vyzkratovana civka a svíčka a auto bude opraveno takřka během tří dnů, v té době řídící jednotka na diagnostice fungovala, když jsem si pro auto měla přijít, bylo mi řečeno, že výše uvedené vyměnili a nepomohlo to, takže budou hledat dál. Po týdnu nulové komunikace jsem se rozhodla servis navštívit, kdy mi bylo řečeno, že bude zřejmě závada v řídící jednotce neboť nekomunikuje. Následovalo další mlčení. Po dalším takřka týdnu se ozvali, že vylučovací metodou, kdy kontrolovali všechny kabely, došli k závěru, že se jedná o řídící jednotku, takze jí samozřejmě vymění za originál a půjde uplatnit tzv. Good Will, kde je veliká šance uspět v tomto případě. Takto se mnou komunikovali dvakrát a bylo dohodnuto, že v případě možnosti GW auto opravím u tohoto servisu. O pár dní později telefonát, že auto je opraveno, oprava se vsplhala nad stanovenou částku a výměna jednotky zabrala a Good Will nepůjde uplatnit, protože jsem nebyla na výstupní servisní prohlídce(ověřovala jsem u jiného autoriz. servisu a tam mi řekli, že lze uplatnit i tak, protože autu končí záruka i tak a případně by Good Willem vůbec neoperovali a neslibovali ho). Auto jsem odmítla převzít protože mi servis nebyl schopen ani říci, jak je mozne, že jednotka byla vypalena a co tedy zpusobilo zkrat, kuny v tom prý neordinovaly. Ale jiné informace nemají... Argumentují, že cívka vypálila řídící jednotku...
Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda je toto skutečně možné nebo ze mě jen dělají hloupou? Případně prosím o informaci, zda někdo mate zkušenosti s výstupní garanční prohlídkou v době, kdy už je auto vlastně na konci záruky? Jsem z toho vcelku zoufalá, protože mi celé počínání tohoto servisu připadá více než nevěrohodné a o arogantním přístupu raději nemluvím... Díky:)