Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Onboard videa

Příspěvek od brnenska.odchytova »

Truck Daškam píše: ned 06 lis 12:54 řidičBOB: Jistě že platí, ale jaksi právě chci ukázat že ne vždy to lze dodržet... bohužel to vidět není, ale musel jsem se do té kolony prostě nacpat.
Nebo takhle - ono kdyby lidi nečuměli metr před sebe a koukali co se kde děje a třeba aspon vnímali ten blinkr, tak mě pustí sami.
Mě někdy přijde, že ty se těma argumentama jako kdyby střílíš do vlastní nohy...
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Nevím co tím myslíš.
Prvotní problém je ten, že lidi čumí do kufru auta před sebou a co se děje okolo zcela ignorujou. Podívej se na dashcam středočeský parkovací - to je totiž přesně to typický pako, co dohlédne před svou kapotu a víc nic a pak ještě bazíruje na nesmyslech
Když se vžiju do řidiče OA, kterýmu jsem to tam musel poslat:
a) Hm, blikajací auto vlevo
b) Hm, nic před ním nejede
c) Hm, moc před něj nevidím
No a já věřím tomu, že ani jeden fakt (a,b,c) si neuvědomil, protože čumí tunelově před sebe a víc ho nezajímá.

Stačí někde s varovkama zastavit a fakt trvá dlouho, než řidič za mnou mě objede. Nejednou jsem musel dozadu jít a ty varovky mu ukázat

Měl jsem poruchu, jel jsem na dvouproudovce 15km/h. Vozidlo jsem měl označený trojúhleníkem, aby každej pochopil že mám kiks.
Levý pruh volný, v pravém za mnou kolona.

Odbočující auto doleva, vpravo místo na kamion. Vozidlo za ním zastaví a čeká, až odbočí

A mohl bych pokračovat... Ale hlavně - čumět do kufru auta před sebou, to je to hlavní!
Chápeš to?
Čičo
Řidič začátečník

Příspěvek od Čičo »

Diagnóza: řidič kamiónu - tu-túúúút!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

no jsem rád, žes nám to vysvětlil...dáš blinkr a všichni, i když přes tebe třeba nevidí, se mají posrat, šlápnout v levém na brzdu a pustit tě.
Jestli nevíš, jak v tomto případě změnit jízdní pruh, tak raději za volant nesedej.
Ale ty máš CE a profesák...co já tomu hovno rozumím.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Proč nenapíšeš teda přímo, jak jinak to udělat...?
Chápeš to?
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenska.odchytova »

Truck Daškam píše: pon 07 lis 08:59 Nevím co tím myslíš.
Prvotní problém je ten, že lidi čumí do kufru auta před sebou a co se děje okolo zcela ignorujou. Podívej se na dashcam středočeský parkovací - to je totiž přesně to typický pako, co dohlédne před svou kapotu a víc nic a pak ještě bazíruje na nesmyslech
Když se vžiju do řidiče OA, kterýmu jsem to tam musel poslat:
a) Hm, blikajací auto vlevo
b) Hm, nic před ním nejede
c) Hm, moc před něj nevidím
No a já věřím tomu, že ani jeden fakt (a,b,c) si neuvědomil, protože čumí tunelově před sebe a víc ho nezajímá.

Stačí někde s varovkama zastavit a fakt trvá dlouho, než řidič za mnou mě objede. Nejednou jsem musel dozadu jít a ty varovky mu ukázat

Měl jsem poruchu, jel jsem na dvouproudovce 15km/h. Vozidlo jsem měl označený trojúhleníkem, aby každej pochopil že mám kiks.
Levý pruh volný, v pravém za mnou kolona.

Odbočující auto doleva, vpravo místo na kamion. Vozidlo za ním zastaví a čeká, až odbočí

A mohl bych pokračovat... Ale hlavně - čumět do kufru auta před sebou, to je to hlavní!
Co se Párka týče - tam sem zaujal stanovisko nekomentovat, nevyjadřovat se k němu, protože dlouho tady nebyla větší ostuda dashcamu, co nám kazí jméno a fakt na to nepotřebuju upozorňovat byť jen 1 člověka, co ho nezná. Ale jinak samozřejmě vím o koho jde.

Jak bych to... Abys to v prvé řadě nepochopil blbě, to nemá bejt hejtr proti tobě.. Já spíš chtěl poukázat na to, že i když to třeba myslíš dobře, tak to vždycky (nebo min. dost často) řekneš dost nešťastně.. nebo použiješ úplně blbý argumenty...

Jde o to, že jedna z legálních možností bylo zastavit, když nešlo přejet do levýho (jasný, už by ses od tam nedostal, to chápu) - to by byl validní argument
možná ses mohl protáhnout, asi bys trochu zasahoval do levýho, ale třeba by to tomu vlevo došlo a pustil tě (dost pravděpodobně byste se vešli oba, ty pruhy sou široký dost).. možná bys ohrozil nebo min. znepříjemnil práci pčr.. - zase validní argument
ale ne, ty uvedeš, že ses tam musel nacpat, protože osobáky nevidí přes náklaďák před sebe vpravo a nevnímají blinkr... (tady mě napadá, použils brzdu? zpravidla je větší ochota dělat místo někomu, bliká doleva a u toho panicky stojí na brzdě)

Na to se fakt dá zareagovat akorát jedině tím, že kdyby někteří řidiči kamionů nebyli kkti a nepředjížděli jak retardi 0,5km/h rozdílnou rychlostí, tak by bylo mnohem větší procento osobáků, který nebudou mít problém pustit, případně jim dojde, že potřebuješ něčemu uhnout... Proto mám za to, že ten argument, že osobáci nečumí je jako střelení se do vlastní nohy... Tím spíš, že radši 10x osobák, kterej čumí do kufru auta před sebou než 1 kamion, co čumí na filmy.
Odpověz si sám, kdyby to bylo obráceně.. bylo by ok se tam takhle nacpat kamionu (pro kterej bys byl dost možná ve slepým úhlu?) a to si ještě myslím, že v osobáku bys byl ve větším právu, páč ten v kamionu by měl přes tebe vidět o dost líp.

Mno.. to s tím objížděním stojícího náklaďáku s varovkama... Já mám v kompilaci zase totok:
https://youtu.be/lAPZSJd0_7M?t=55
By mě zajímalo, jestli by ses zachoval stejně...

Ono se říká, když nevidíš nepředjížděj.. A na té dvouproudovce, když nevidíš a víš, že za 200-500m budeš sjíždět.. současně nemáš víc jak 50kw, tak možná nechceš začít předjíždět pomalu jedoucí kolonu, když pak nechceš sjíždět na poslední chvílu z levýho... Ale těžko soudit.
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
Truck Daškam
Letec

Co se Párka týče - tam sem zaujal stanovisko nekomentovat, nevyjadřovat se k němu, protože dlouho tady nebyla větší ostuda dashcamu, co nám kazí jméno a fakt na to nepotřebuju upozorňovat byť jen 1 člověka, co ho nezná. Ale jinak samozřejmě vím o koho jde.
Já mu občas něco napíšu, ono to většinou ale nemá význam.. Ale abych ho nekritizoval, tak v něčem se trochu zlepšil.
Ono to bude věkem.. Za pár let si sám řekne, jaký byl pako
Jak bych to... Abys to v prvé řadě nepochopil blbě, to nemá bejt hejtr proti tobě.. Já spíš chtěl poukázat na to, že i když to třeba myslíš dobře, tak to vždycky (nebo min. dost často) řekneš dost nešťastně.. nebo použiješ úplně blbý argumenty...
Podávám věci tak, jak jsou. Na mazání medu okolo huby tady máme besip, bezpečné cesty.cz a další podobné dobroserské projekty, který fungujou pouze v teoretické rovině.. Jejich činnost je záslužná, myslí to dobře, ale...
Jde o to, že jedna z legálních možností bylo zastavit,
No a to je přesně ono - dobroserská a teoretická hovadina, která je prostě nesmyslná, sama o sobě nebezpečná a chtě nechtě udělá prostě špunt, následně kolonu a ve wejzu ti to pak bude hlásit zdržení 10min. A bude nasranejch mnohem více lidí, než jedno nekoukající pako, co si nemůže držet odstup, aby se dalo fungovat
Pamatuješ si ten autobus, co nedávno smetl stojící osobák, co stál před rozblikaným autem PČR? To je totiž úplně to samý - jasně, já měl den a prokazatelně tam místo bylo. Leč je to pořád nějaká nepřehledná mimořádná událost, chodí tam nejspíš lidi a je tam prostě vždy určité riziko. Minimálně je to pro účastníky dost nepříjemný, když je téměř těsně minu při rychlosti 60+
protože osobáky nevidí přes náklaďák před sebe vpravo a nevnímají blinkr... (tady mě napadá, použils brzdu? zpravidla je větší ochota dělat místo někomu, bliká doleva a u toho panicky stojí na brzdě)
Jak jsem psal výše - lidi běžně nevnímaj varovky, trojúhleník na autě, oranžový majáky.. přednosti zprava... To není nic divnýho. Spíš jsem nebrzdil, protože všeobecně nemám ve zvyku hamtat do brzdy. Na hájveji nešlápnu na brzdu kolikrát vůbec až do křižovatky za sjezdem. Taky mám na brzdách nalítáno 150tkm a ještě maj přes 30%
Na to se fakt dá zareagovat akorát jedině tím, že kdyby někteří řidiči kamionů nebyli kkti a nepředjížděli jak retardi 0,5km/h rozdílnou rychlostí, tak by bylo
Jo, akorát to že přede mnou nic nejede musel z toho OA dávno vidět a nelze se chovat takt paušálně. Protože to bych třeba mimo obec nikoho nepouštěl zpomalením a s blinkrem před sebe - protože z většiny to je k ničemu (dotyčný mě předjet nechce, nebo za chvíli odbočí do nějaký vesnice)
Moc nechápu o co tam šlo, asi bych chtěl k tomu vidět samotný příjezd k tý události
Ono se říká, když nevidíš nepředjížděj.. A na té dvouproudovce, když nevidíš a víš, že za 200-500m budeš sjíždět.. současně nemáš víc jak 50kw, tak možná nechceš začít předjíždět pomalu jedoucí kolonu, když pak nechceš sjíždět na poslední chvílu z levýho... Ale těžko soudit.
Jestli to je reakce na tu mou událost s trojúhlenikem...
Není to žádná státovka, ale silnice v obci. Ta kolona jela za mnou od Dejvic až do místa, kam jsem odbočoval
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Asi patří k sobě a klíče od vrat má traktorista... :-D
Jako sranda dobrý, tady ve finále o nic nejde... Jenže to dost možná souvisí s tím co tu píšu výše...

Chápeš to?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Klasika, občas jsem na delší štreku převážel pracovní stroj po ose a co někteří řidiči vyráběli, to bylo neuvěřitelné. Nikdy bych nevěřil, kolik lidí má problém s objetím stroje, jedoucího 30-40km/h rychlostí.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

právě v na první pohled jednoduchých manevrech vznikají dost často nebezpečný situace. A to jednoduše proto, že musí začít předjíždět i ti, kteří běžně nepředjíždějí, protože jejich normální cestovní rychlost je 70KM/H. Já pak řeším dilema, jestli předjet 5 aut s traktorem na čele a doufat, že kdyby náhodou si to někdo z nich rozmyslel a začal předjíždět, že si mě všimne, nebo to já případně dobrzdím, a nebo můžu jet za něma.
Odpovědět