Výběr SUV s dostatečně výkonným motorem

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
retron
Letec

Re: Výběr SUV s dostatečně výkonným motorem

Příspěvek od retron »

že je SUV při nehodě bezpečnější vám potvrdí každý hasič
vyšší cena hybridu se vrátí po stovkách tis. km bůhví jestli, a to jen v případě, že se v hybridnim ústrojí nic nepodělá
a jestli byla dotyčná zvyklá na XC90 tak co se týče interiéru, skončí buď zase u XC90 anebo XC60, maximálně u Audi
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Asi jo, právě kvůli tomu jí to k té Q7 táhne..no uvidíme, budu lobbovat za toho Turka, projel jsem pár testů a videí a líbí se mi.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

chce se v tom projet... Ta Q7 je o dost větší mastodont než XC90 a některým ženám to už vadí, protože to neumějí ovládat, resp. parkovat s tím nebo zajet do podzemních garáží obchoďáků, kde není moc prostoru.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Keby nahodou nevonala nafta, hlavne do mesta, tak sa Touareg robil aj s V6 FSI :D
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =220893328
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =221344067
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Q7 je moc velká, kór pro ženskou. Verze 3,0TDI je i líná a žravá. Jízda příjemná, ale jako v autobusu. Člověk si myslí, že se nevejde. Místa nadbytek. Vlastní zkušenost z předváděcí jízdy.
Radši zakoupena Q5 3,0TDI, živější, méně žravé (3 litry na sto), líp se s tím parkuje (musí si člověk zvyknout na určitou bachratost). Tvrdší podvozek (nemá to měchy, ale adaptivní podvozek a 20' kola), trochu je slyšet motor (neruší, lehce bručí) a jede to moc pěkně.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Takze ve hre je XC90, XC60, Touareg a Q7. Volva kvuli bezpecnosti a zvyklosti, Turek jako rozumna volba a Q7 jako stylovka.

Rozhodujicim faktorem budou asi servisni naklady, ale "dvorni" mechanik rika, ze Audi ma sice drahe dily, ale nesere se, Turek naopak dost. Vcera jsme koukali na ty Touaregy a musela by to byt druha generace, tedy 2010+.. poprosim vas tedy o zkusenosti se servisem VW i Audi, u Volva +/- vime na cem jsme.. pro Turka to zacina vypadat dobre :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nemám pocit, zme by se Turek sral. Ani od servisáků (autorizák) nemám tohle povědomí. Ta technika je prakticky stejná jako u Q7. Turek uměl navíc třeba adapt tempomat, což Q7 umí až v této generaci...
U první generace Turka byl problém s měchy, kdy se v jednom místě prošoupaly a po nějaké době odešly, což byla vcelku nákladná oprava, pokud auto už nebylo v záruce. Tohle ale bylo vyřešeno a druhá generace neměla žádné "dětské nemoce"
No pain, no gain.
Vespa time \m/
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Nemam ten pocit ze by sa sral. Okrem par drobnosti a spominaneho ventilu, kedy auto nekurilo, je relativne v pohode. Par, co ich poznam v okoli taktiez v pohode...
BTW Q7 v minulej generacii vedela adaptivny tempomat
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tiez neviem o nejakom nadmernom srani sa Touaregu...technika s Q7 je temer rovnaka no v Q7 sa natrapi s vacsou hmotou...

Dalsou vyhodou aspon pre mna osobne su rozne komunity a kluby okolo Touaregu :)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Tak díky, teď ještě natrefit na hezký kousek, většina prodávaných v ČR nemá ani podvozek na vzduchu.. a co jsem tak koukal, tak mě mrzí, že v novější generaci zmizlo podrobnější ovládání offroad režimu, ne že by to bylo podstatný, jen taková kravinka, co by mi dělala radost :D
Odpovědět