Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od petr_riha »

mattonecz píše:to je ovšem geniální dedukce. z videí a textu se pozná víc než z obrázku :D
Mám rad rychlou jízdu, kamion ti tam neměl vjet, o tom žádná. Není na místě, aby řidič kamionu (nebo kdokoliv jiný) vyhodnocovat nebo trestal tvoji rychlou jízdu.

Nicméně když uz bylo jasné, ze jede (začal přejíždět čáru, blinkr byl “včas”), tak mas jít po brzde a ne letět jak vemeno do prostredniho pruhu (kam jsi neviděl), natož pak do pravého (píšeš, zes tam viděl, já tomu nevěřím - kamera má v tomto lepší zaber než ty, je vpravo od zrcátka předpokládám).

Ja osobně mít na kameře stejný záznam, tak si odfouknu, ze ziju a nechal bych ho upadnout v zapomnění. Ani omylem by mě nenapadlo moji idiocii tohoto kalibru veřejné sdílet na internetu. Sorry.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenska.odchytova »

Co Vám v autoškole neřeknou. Ukázka toho, jaká jsou skutečná pravidla na silnicích. Jak způsobit nehodu Tesly? Co se stane, když jedete v protisměru? Jak couvat jako debil? Rozdělení chodců! A mnohem víc.
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Ad druhý odstavec: to myslíš fakt zcela vážně???
Ano. Nebo z jakého titulu zákona má vyjímku z §17 odst.5?
Modrý maják, aby této vyjímky užíval dle §41 předpokládám nemá

e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné
předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
Ty tam vidíš třetí jízdní pruh vlevo - kterým by ho mohl předjet? Já ne. Takže ne, není to tento případ.
Tento případ by byl třeba na D1 mezi 0-21km, kde chci předjet auto, co dává blinkr vpravo - tak můžu, protože můžu vjet do levého krajního pruhu.
Pokud kdekoliv kde jsou dva pruhy dá vozidlo přede mnou blinkr - nesmím začít ho předjíždět a jsem druhej. Tečka

že vytvářejí problémy v plynulosti provozu, přičemž očekávají, že je za ně budou řešit jeho ostatní účastnící na svůj úkor, aby oni měli nerušený průjezd. To je pak navíc voda na mlýn různých dopravních "expertů" a dalších kokotů, co neustále volají po větší represi a argumentují přesně tímto chováním.
Za tohle tleskám, naprostá pravda a souhlas

for all: Aby to nebylo špatně pochopeno, já nijak řidiče kamionu nehájím - leč nasráno maj na hlavách oba a je to přesně případ, kdy zloděj křičí chytte zloděje
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Třeba ten, který ukládá řidiči, při změně jízdního pruhu, jistou povinnost.
Hele, ty si fakt myslíš, že: dám blinkr, mám přednost??? Tedy ne, že by mne to překvapilo, proto taky vozíš písek na stavbu, ale přece jenom…
No pain, no gain.
Vespa time \m/
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Truck Daškam píše: Ty tam vidíš třetí jízdní pruh vlevo - kterým by ho mohl předjet? Já ne. Takže ne, není to tento případ.
Tento případ by byl třeba na D1 mezi 0-21km, kde chci předjet auto, co dává blinkr vpravo - tak můžu, protože můžu vjet do levého krajního pruhu.
Pokud kdekoliv kde jsou dva pruhy dá vozidlo přede mnou blinkr - nesmím začít ho předjíždět a jsem druhej. Tečka
S tím nesouhlasím. Podle mě je za onen další volný pruh považován i levý pruh na dvoupruhu. Takový výklad má i logickou návaznost na §12, odst. 5, který by naopak při aplikaci tvého výkladu nedával vůbec smysl, respektive by navíc měl i celkem nečekané implikace - v takovém případě by to znamenalo, že každým vyhozením levého blinkru v situaci, kdy poblíž za tebou jede v levém pruhu rychlejší auto, spácháš přestupek, protože bys jej tím automaticky omezil, případně i ohrozil - musel by zpomalit, aby tě nepředjel :-)
Rychlost zabíjí!
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Truck Daškam píše:
Ad druhý odstavec: to myslíš fakt zcela vážně???
Ano. Nebo z jakého titulu zákona má vyjímku z §17 odst.5?
Modrý maják, aby této vyjímky užíval dle §41 předpokládám nemá

Je to ještě horší, než jsem si myslel 8-x
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Truck Daškam píše:
aikoN píše:e)Tohle podle mě není pravda, viz. příslušná pasáž v zákoně:
(5) Řidič nesmí předjíždět
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné
předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,

- což je přesně případ jízdy po dálnici, když v levém pruhu (tedy dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy) předjíždím auto, které je v pravém pruhu a bliká doleva.
Ty tam vidíš třetí jízdní pruh vlevo - kterým by ho mohl předjet? Já ne. Takže ne, není to tento případ.
Precti si to ustanoveni cele, vcetne toho na co odkazuje. Je to ochrana proti predjizdeni vlevo odbocujiciho na komunikacich nizsiho typu s fyzicky neoddelenym provozem opacnych smeru jizdy.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

ty vole.. voni je to asi takhle učej. nebo si to raděj po vysílačce.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Staci vhodna autoskola a razem umis treba jen pulku
Honza Ježek 46861 píše:Jen taková perlička. Už několik let zpátky dělal synovec řidičák a když s ním slavnostně naklusal a já se ho ptal, jak zvládl jízdy a naučit se testy, tak z něj vypadlo, že pohoda, že prý byl šikovný a jízd mu stačilo absolvovat půlku, zbytek autoškolák odpustil. Ale prý ho trochz mrzí, že ani jednou necouval. To prý se musí ještě doučit. No comment.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

já nechápu, že jim nevadí, že takhle můžou regulérně někoho zabít.

řekněme, že já jedu po spojce, blbě se kouknu do zrcátka začnu vjíždět někomu do pruhu.
protože se stejně většinou ještě jednou podívám tak si ho všimnu a strhnu to a pak se 10x omluvim.

lopata to zcela vědomě pošle do pruhu autu co jede 2x rychleji, a pak na mě ještě troubí.

asi to je IQ těch co skončí za tou lopatou, nebo nevim.

naštěstí po dálnici moc nejezdim, levoproudaři a lopaty mě uplně ničej.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Odpovědět