A za trest jezdit v D*steru, že?leonidas píše:Doufám,že byl vyhozen od záchranky..
Onboard videa
Re: Onboard videa
Možná už jen na kole..ale ne jezdit s pacientem a plnou rychlostí projíždět křižovatky..osobák udělal chybu,ale rychlá ještě větší..
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys měl naloženo, jel piánko do nemocnice a paciemt by při převozu exnul, tak se v noci budíš s myšlenkou, zda kdybys jel o fous rychleji, nemohlo vše dopadnout jinak.... Každopádně před těmi, co jezdí s VRZ, smekám - za jejich odvahu. Já bych už dnes fakt nechtěl.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
A takhle to dopadlo líp?
Nechápal jsem to předtím, ale teď, když už konečně mám auto s hf, tak to nechápu ještě víc. Vždyť je to naprosto super věc. Přiznám se, že předtím jsem tu a tam s mobilem u ucha telefonoval, když něco fakt hořelo, a pominu-li, že je to přestupek, tak je to hlavně úplně na hovno a sám jsem si u toho připadal nebezpečný. Že to někdo dělá dobrovolně, když má k dispozici takovou alternativu, je prostě na nakopání do prdele. Vždyť to nastavení zabere 5 minut i s vyzkoušením, jak se s tím dělá.HondaMan píše:S tím pětikilem si to nemyslím. Nejčastěji vidím s telefonem v ruce řidiče X5/X6/Q7/postarší S-classe či A8, kde jediné rozumné vysvětlení je, že dotyčný je debil.
Rychlost zabíjí!
- Lachende Bestien
- Letec
Osobně bych z užívání mobilů při řízení auta nedělal žádné drama - s řízením jednou rukou nikdy neměl problém a to jsem ještě nikdy nejezdil v automatu. Jako vždy záleží na celé řadě okolností a vlivů vnitřních i vnějších a pokud teoreticky a de iure legálně můžu za volantem jíst, pít, manipulovat s hořícími rakovinotvornými smradlavými tabákovými tyčinkami, atd., respektive věnovat se celé řadě aktivit s řízením nesouvisejícím, démonizace telefonického hovoru není na místě. Ovšem dlužno podotknout, že občasnému používání mobilu při řízení předcházela 5 a více let trvající praxe za volantem osobáku, což u dnešních mladých a neklidných řidičů nehrozí.
Co už může být více problematické, je delší hypnotizování displaye při psaní sms, mailu, atd. ale opět - kde je nějaký výrazný rozdíl ve srovnání s čuměním na display rádia/"infotainmentu"?
Samozřejmě si z pokutování držení mobilu udělali byznys bukaři v uniformách (a kapři si rybníky nevypouští), protože stejně jako "smrtící rychlost" (nebezpečná jen u "neprofesionálních" řidičů, polízisté ve vysokých rychlostech pomáhají a chrání a řidiči dodávek nemocnic zachraňují, to dá rozum ) je to relativně snadno viditelné/prokazatelné, nemluvě o tom, že stejně většina otupělých a vystresovaných lidí za volantem snadno podlehne solidně natrénovaným manipulativním komunikačním technikám fízlocystů a sama se udá/přizná k "přestupku".
Co už může být více problematické, je delší hypnotizování displaye při psaní sms, mailu, atd. ale opět - kde je nějaký výrazný rozdíl ve srovnání s čuměním na display rádia/"infotainmentu"?
Samozřejmě si z pokutování držení mobilu udělali byznys bukaři v uniformách (a kapři si rybníky nevypouští), protože stejně jako "smrtící rychlost" (nebezpečná jen u "neprofesionálních" řidičů, polízisté ve vysokých rychlostech pomáhají a chrání a řidiči dodávek nemocnic zachraňují, to dá rozum ) je to relativně snadno viditelné/prokazatelné, nemluvě o tom, že stejně většina otupělých a vystresovaných lidí za volantem snadno podlehne solidně natrénovaným manipulativním komunikačním technikám fízlocystů a sama se udá/přizná k "přestupku".
jo telefonování je docela v pohodě, při tom se člověk, co umí normálně řídit, pořád může v pohodě soustředit. horší sou sms, instagram a tyhle sračky. sám se občas nachytám, že když šteluju na radiu navi nebo spotify, tak do toho čumim dýl než bych měl.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Řidiči, co manipulují s telefonem (drží jej přímo v ruce), nevnímají okolí, často jedou pomalu, nečitelně, nedávají blinkry, protože se soustředí na hovor nebo něco jiného. Je to totožný jev u každého jednoho.
U kouení prostě jenom kouří, u jídla jenom žere. Ale myšlenkami je přítomný.
U kouení prostě jenom kouří, u jídla jenom žere. Ale myšlenkami je přítomný.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time