BMW Divize
Re: BMW Divize
M-kový motory jezdí na Castrol 10W60 TWS (stejně jako ctr ). Když tomu trochu naložíš, tak se možná hodí mít trochu lepší tepelnou odolnost a v zimě stejně nejezdíš, takže horší viskozita při menší teplotě je šumák.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Pre N52B30 osobne neodporucam nic hustejsie ako 0W40. Taktiez sa neodporuca specifikacia BMW LL-01.
eMJe: Mohl by ses prosím rozepsat? Zajímá mě to... Díky
já teda mám fčíl v obou motorech (N52KB30 i N53B30) Castrol Magnatec 5w40..... a v garáži mám připraveno 15litrů Pentosin Penthosync 5w40 až budu v létě m4Zlikovi dělat dobře....
a to nemám ze své hlavy, na obou (jak Magnatec, ta Pentosin) mají na sobě napsánu certifikaci BMW....
a to nemám ze své hlavy, na obou (jak Magnatec, ta Pentosin) mají na sobě napsánu certifikaci BMW....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
N52B30 zo skorych rokov vyroby nemaju dobre premyslene kanaliky na olej na mazanie vacky, cim hustejsi olej tym je riziko vacsie ze zacnu klepat (cvakanie vacky o zvihatko ventilov), vyriesi sa to same jazdenim, po par minutach - olej sa zohreje a pumpa ho potom pretlaci. Cim kratsie trasy za studena tym horsie, olej tam dobre necirkuluje, takisto ked sa auto casto nepouziva olej uplne stecie, zase zacnu cvakat. Dalo sa to vyriesit reklamaciou a menili hlavu valcov + vacky + hydraulicke zdvihatka ventilov s komplet ventilami, po zaruke to robili na kulanciu, ja uz mam smolu s 8 rocnym autom, ale spravilo mi to par krat...
BMW sa ale ohana tym ze to nevadi ale par pripadov zodretych vaciek na nete je, sposobene tymto cvakanim.
LL-01 nie je vhodny do europy, kde sa pouziva benzin s nizkym obsahom siry.
Prave som bral na vymenu oleja Castrol EDGE 0W40 LL-04 a rozmyslam ze ho nakupim do zasoby lebo novsie verzie EDGE 0W40 budu LL-01, v Nemecku sa uz LL-04 nepredava.
S Mobil 1 0W40 LL-01 sa mi par krat stalo ze cvakali, s Castrol EDGE 0W40 LL-04 zatial nie, uvidim co bude dalej.
BMW sa ale ohana tym ze to nevadi ale par pripadov zodretych vaciek na nete je, sposobene tymto cvakanim.
LL-01 nie je vhodny do europy, kde sa pouziva benzin s nizkym obsahom siry.
Prave som bral na vymenu oleja Castrol EDGE 0W40 LL-04 a rozmyslam ze ho nakupim do zasoby lebo novsie verzie EDGE 0W40 budu LL-01, v Nemecku sa uz LL-04 nepredava.
S Mobil 1 0W40 LL-01 sa mi par krat stalo ze cvakali, s Castrol EDGE 0W40 LL-04 zatial nie, uvidim co bude dalej.
pavproch píše:žebych do teho příště nalil seleniu?
Bys beztak udělal nejlíp
Jako castrol až na pár produktů patří do na benzinku. Osobni zkušenost je taková, že ve všem kde kastrol byl mlatili hydra jak pominuté
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
proto mám doma pro m4Zlika připravený Pentosin...
z jiného soudeku:
neska sem v Ově Ludgeřovicach viděl Oct I hatch a na ní tyhle kola:
http://www.bmwstylewheels.com/bmw/24 (kukal sem na to zblízka, opravdu to vypadalo jako OEM M3 e36 "slunečnice", mělo to kotouče aji vzadu a pět šroubů rozteč 120 sem nepřeměřoval )
muselo to být teda dost bruntál "roubování" ....
neska sem v Ově Ludgeřovicach viděl Oct I hatch a na ní tyhle kola:
http://www.bmwstylewheels.com/bmw/24 (kukal sem na to zblízka, opravdu to vypadalo jako OEM M3 e36 "slunečnice", mělo to kotouče aji vzadu a pět šroubů rozteč 120 sem nepřeměřoval )
muselo to být teda dost bruntál "roubování" ....
+1Dallen píše:Jako castrol až na pár produktů patří do na benzinku.
Kvalitní olej se v supermarketu neprodává. Turbo benzínový motory to umí zakarbonovat tak, že když tam potom někdo naleje něco normálního tak se často stane že se uvolní ten nahromaděnej bordel z castrolu všechen najednou a dojezdí to. Jejich 10W60 asi bude jiná písnička, ale to co lejou do aut autorizovaný servisy je dobrý akorát na to aby mohli rejžovat na opravách.
Bohuzial aj moja skusenost, nastastie to motor prezil