Audi klub - pro ty, co chteji Auto

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
goes
Elektro Expert

Re: Rozvody Audi 3,2

Příspěvek od goes »

Jenyk píše:Prošel jsem ty odkazy. Je to zřejmě docela veliká aféra. Problémem se jeví dlouhé servisní intervaly, používání olejů s nízkou viskozitou a krátké trasy. Tahle kombinace působí degradaci oleje a to zase rychlé opotřebení napínáku rozvodového řetězu. Týká se zejména benzínových motorů VR6 a V6 Audi ale nejen těch, zmiňují i menší TFSI. Existuje diagnostika která určí odchylky natočení vačkových hřídelů, načaté řetězy se dají také poznat sluchem zejména podle kovových pazvuků slyšitelných mezi vzduchovým filtrem a sáním. Motor musí běžet sametově, žádné divné zvuky, žádná kolísání otáček a to při jakýchkoliv teplotách a otáčkách. Ochranou jsou jen krátké intervaly výměny oleje 10 - 15 000 km. Nenašel jsem zmínku o tom, že by to už bylo vyřešené.

Ke stažení je rozsáhlá zpráva, ta má ale přes 150 stran a překladač ji nesežral. Tohle mi ale zatím stačí.

Někdo tu snad psal že je to jen fáma.....?
ano je to jenom fama, to ze to potkalo par motoru z prvnich let neznamena, ze je to neco bezneho. nicmene pokud mas z toho v kalhotech je tu jedno uzasne reseni - nekupovat to.
pavproch
Letec

Re: Audi klub - pro ty, co chteji Auto

Příspěvek od pavproch »

nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

2.0 TFSI 132 KW.Teda pokud byla stejná,jak tahle: http://www.auto-plus.cz/Car/373211/a5-s ... k-2-0-tfsi
Bez bodů
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

zadní světla to už mělo takový ty červený diodky po obvodu, ne prosvícená plocha
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Bez bodů
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jo
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

pavproch píše:nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....
Nevím o tom, že bys měl 316i, ale pokud by se to srovnávalo s 330i, tak na 90% tipuju, že to byla 3.0TDI, nedávno jsem toto srovnání učinil...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

detailisto... :D
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

pavproch píše:nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....
To má snad každá, ne? Jen předokolka má tuším jednu dvojitou vlevo :) Takže podle laufů poznáš prd :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
kubeek
Řidič začátečník

Příspěvek od kubeek »

vasco píše:
Nevím o tom, že bys měl 316i, ale pokud by se to srovnávalo s 330i, tak na 90% tipuju, že to byla 3.0TDI, nedávno jsem toto srovnání učinil...
a co je rychlejsie?
Odpovědět