Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od petr_riha »

řidičBOB píše: pon 30 kvě 19:48 Nemyslím si…a vidím to každý den na silnicích, kde se cyklisté motají.
Oni je nedodržují, ani pokud je znají ;-)
Nicméně - rád bych tím řekl, že každý, kdo má právo pohybovat se na PK, by měl ovládat alespoň základní pravidla a značky. Pokud není v doprovodu osob, které to ovládají.
Pro začátek bych nemotal dohromady cyklisty (jezdí často a často slušně) a kolaře (dělají botdel, jako kolobezkari). Pak se zodpoví tvůj druhy odstavec ;-)

Jinak souhlas s tím ovládáním značek. Ale jak říkám, cyklisti je znají, aniž by museli mít RP. Jinak by byli mrtví. Pak jsou vemena, která značky a předpisy neznají nebo ignorují, ale tam je pak jedno, jestli jedou na kole, na trikolce nebo v autě. Rozdíl je v tom, ze bez auta zabijí sebe, v autě někoho jiného.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

profík jak vyšitý!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Protože ty majáky na rovném úseku nejsou vidět na kilometry daleko... Pokud stáli na 34. km, tak měl řidič autobusu výhled skoro 800 m.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

to by se ale musel věnovat řízení...což evidentně nedělal :-)
Jestli mne někdo jednou zkusí zastavit na dálnici na krajnici, tak to budu asi hooodně sprostej. (já tedy nezastavím - to se samo sebou)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Nechápu, že někdo tyhle majáky dokáže přehlídnout - dyt to oslnuje pomalu i ve dne.
Spíš to asi vyhodnotil, že stojej u kraje a neřešil - ale ono ejhle, pod mostem je ta krajnice úžší

A pak se mi někdo může divit (a zároven mi vylízat prdel dálkovejma), když čistě pro sichr přejedu do levýho pruhu.To bylo posledně na D5. Vidím u kraje majáky, přejedu do levýho a hned jak se závodník přiřítil, tak mi musel dálkovejma ukázat, jakej kokot je, protože on přece nebude kvůli majákům ubírat!
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ty ale nesmíš vjet do jiného pruhu, pokud v něm omezíš/ohrozíš vozidlo… Ale to je ti taky u prdele - to už jsi nám sdělil mnohokráte.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Takže ti přijde bezpečnější valit dál v pravým a nedejbože se dostat do situace jako ten autobus? Jako vážně?
Je fuk, že vznikla krizová sitauce - důležitý je, že závodník nemusel ubrat. To je fakt logika..

Vidím majáky = reaguju na to a řeším to. Ne že valím 150 dál, jako by se nechumelilo. To může valit jenom idiot
Chápeš to?
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

Já hlavně nechápu, že po něm stále pátrají.
Vždyť co x kilometrů jsou na té dálnici mýtné brány, mají z policejního auta nějaký čas záznamu, autobus jede 100 km/h, tak zas v tom časovém oknu jich snad podobných kolem moc jet nemohlo ne?
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck: já neřeším toho, co jede 150. Tam souhlasím, že jet 150 kolem krizové situace, kde asistuje nějaká složka IZS, je idiot.
Ale nevím, jak bych nazval řidiče Tatry s pískem, který vidí, že v levém letí idiot 150, tak se k němu přidá a místo toho, aby nevytvořil krizovku a raději přibrzdil ve svém pruhu, tak sundá nohu z plynu a flákne to někde kolem 80tky do levého.
Tomu říkám fakt bezva reakce!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Krizovku si udělal sám ten, co valí 150. Když pominu že nemá jezdit 150, pořád platí že má čumět a předvídat - tzn sám na ty majáky reagovat. Že je vidí třeba pozdějc je jeho boj - má jet tak, aby viděl. Do zatáčky kam nevidíš to taky nepošleš smykem
Jestli do levého pruhu jede ze své vůle, nebo je dokonce pravej pruh uzavřenej (jako ve videu) je úplně irelevantní a má s tím závodník počítat.

Já těch 150 taky jezdím a ještě jsem se do takovéhle krizovky nedostal... A ono je to tím - čumím a předvídám. A nemusí jít hned o majáky, stačí když vidím odstavený auto nebo minu na dálnici roztrhanou gumu a tudíž je mi jasný, že tam někde bude někdo asi odstavenej
Chápeš to?
Odpovědět