Za kolik jezdíte s dieselem?
Re: Za kolik jezdíte s dieselem?
No..jezdím teď okresky těch 110-120 a že bych byl rychlejší, než 95% aut, to se teda říct nedá
Tak tak - na okresce, dyž sce být člověk opravdu rychlejší než 99% provozu, tak je třeba fest přitlačit (prakticky dycky a furt se najde nějaký "rádobyzávodník") .... v mém přypadku: dymaniku mnichovského třílitru je třeba opravdu používat... a pak to prostě nemůže být za vosum...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak pardon, já psal mimodálniční provoz, přidám i mimookreskový provoz, prostě klasické státovky. A třílitr není dvoulitr, něčím to naplnit musíš. To bych porovnával s naftovým třílitrem za stejných podmínek.
Ale ještě krátce k tématu vlákna. Diesel se dával v posledních letech skoro do všech aut. A to je ten nesmysl na entou. Patří do náklaďáků, autobusů, SUV (když už je lidi musí mít ) a snad i velkých (těžkých) limuzín (tady si protiřečí status majitele velkého auta se snahou ušetřit ). Ale do malých či středních aut, která navíc často jezdí po městských aglomeracích?
Je to začarovanej kruh nesmyslné snahy o trvalý hospodářský růst. Takže vlády podpoří daňovou politikou naftu na úkor benzinu. Lidi logicky zatouží po úspoře. Když se k tomu přidá solidní reklama a manipulace, tak se najednou vozový park rychleji obměňuje. Každý sní o dieselu, výrobci si mnou ruce, HDP pěkně roste a politici si klepají po ramenou.
A po nasycení trhu je nutná zase změna, tedy nastane ten zmiňovaný hon na čarodějnice. Tak hurá od nafty k elekrice Mám obavu, že z jednoho naftového pankejtu spadneme do druhého elektrohybridního Různá lobby prosadí jiný přesun vybraných daní, něco se zadotuje a propaganda lidem usnadní volbu. A stokrát opakovaná lež se opět stane pravdou. To už přece někdo řekl, že
Ale ještě krátce k tématu vlákna. Diesel se dával v posledních letech skoro do všech aut. A to je ten nesmysl na entou. Patří do náklaďáků, autobusů, SUV (když už je lidi musí mít ) a snad i velkých (těžkých) limuzín (tady si protiřečí status majitele velkého auta se snahou ušetřit ). Ale do malých či středních aut, která navíc často jezdí po městských aglomeracích?
Je to začarovanej kruh nesmyslné snahy o trvalý hospodářský růst. Takže vlády podpoří daňovou politikou naftu na úkor benzinu. Lidi logicky zatouží po úspoře. Když se k tomu přidá solidní reklama a manipulace, tak se najednou vozový park rychleji obměňuje. Každý sní o dieselu, výrobci si mnou ruce, HDP pěkně roste a politici si klepají po ramenou.
A po nasycení trhu je nutná zase změna, tedy nastane ten zmiňovaný hon na čarodějnice. Tak hurá od nafty k elekrice Mám obavu, že z jednoho naftového pankejtu spadneme do druhého elektrohybridního Různá lobby prosadí jiný přesun vybraných daní, něco se zadotuje a propaganda lidem usnadní volbu. A stokrát opakovaná lež se opět stane pravdou. To už přece někdo řekl, že
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono člověk musí vidělat i na drahou limuzínu. A jestli mám firmu a na PHM jenom u svého auta (rozdíl V6 FSI x biTDI) je 200t za rok, tak je to o tom, zda si za 5 let ten milion vyplatím jako odměny společníkům, investuji do dalšího rozvoje firmy nebo proleju nádrží. A teď si to vynásob libovolným počtem aut v autoparku. Někdy opravdu požitek z jízdy musí ustoupit ekonomice, resp. krmení státní kasy víc než je nutno.
Tvá argumentace platí v případě, že máš auto na střídmé pojížďky a víceméně k soukromým účelům. Na to mám taky výhradně benzíny.
Nic není černé nebo bílé...
Tvá argumentace platí v případě, že máš auto na střídmé pojížďky a víceméně k soukromým účelům. Na to mám taky výhradně benzíny.
Nic není černé nebo bílé...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
BOBe, v tom s tebou souhlasím. Ve stejné situaci bych taky státní politiku podpory dieselů využíval. To ale nic nemění na tom, že bez různých nástrojů podpory ekonomiky (tak jsem kulatně nazval vlastně skryté dotace ) by bylo vše průhlednější a nelítali bychom od pankejtu k pankejtu. Z jiného oboru v minulosti třeba topení přímotopy, teď kotlíkové dotace. Sakra když nemám na pořádnej kotel, tak prodám domek a bydlím v bytě. Ale zpět k tématu. Diesely by i tak zůstaly, ale zdaleka ne tolik. Přemíra všeho vždy škodí. Ty bys ho třeba měl pořád, ale kdo jezdí tolik ročně?
Naposledy upravil(a) jerry dne ned 08 led 16:01, celkem upraveno 1 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Z principu je každá dotace špatná...o tom žádná!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Přál bych vám vidět xichty zasupkyni CzechInvestu, když jsem.se na přednášce zeptal, jestli jim přijde v pořádku podporovat jen něco a tvořit tak větší rozdíly mezi podnikateli. Jako semestrální projekt jsme měli vypracovat podnikatelský záměr a žádat s ním o dotace - narovinu, i kdybych ty dotace chtěl a splnil nemalé podmínky různých programů, administrativní zátěž by pro mě byla tak silným negativem, že bych se na nějaký dotace z vysoka vys..
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
no vidíš...a někdy to stačí jenom prodať to dospelej dcére a zeti
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ref dotace: než sem začal stavět fabryku, taxem se poptával... na dotace.... napřed sem se dozvěděl "on record": na stavbu něčeho nového na zelené louce v našem regionu dotace nejsou a nebudou.... a pak "off-record": samozřejmě by ty dotace zařídit šly, ale .... za prvé: musely by se uvést ne-úplně pravdivé údaje do žádosti (za něž bych ovšem byl jako jednatel právně zodpovědný), za druhé: muselo by se žádat s pomocí správného "zprostředkovatele" (s kapsičkou) a za třetí (nebo prvé? ): 30 až 40% z objemu dotace pěkně do kapsičky ..... takže sem neváhal ani sekukukundu - stavíme pěkně za svoje!
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Dneska se mi dostal do rukou Renault Megane combi 1.5dCi rv. 2006. Jezdí prakticky 99% Prahu a na tu dlouhodobou jsem tedy nevěřícně čuměl:
- Přílohy
-
- IMG_1817.JPG (30.59 KiB) Zobrazeno 3486 x
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time