Policejní kontroly a měření
Moderátor: řidičBOB
Re: Policejní kontroly a měření
to-piče spalující v RD tuhá paliva nikdo neřeší, pořád se ve slezsku nedá dýchat, ale v létě to je OK.
Asi v létě nejezdí diesely
Asi v létě nejezdí diesely
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
hele já jsem taky topič
V roce 2013 jsem si pořídil za své bez dotací kombinovaný kotel - nemám rád dotace kdy je to jen tunel pro certifikované firmy.
Asi dva roky jsem koketoval s peletkami ale ekonomika je sviňa.
Takže teď jedu na uhlí. Akorát u mě ani nepoznáš že kotel zrovna topí na plné koule. Je to zas jen o tom v jakém stavu ten kotel je...stejně je to i u těch motorů.
V roce 2013 jsem si pořídil za své bez dotací kombinovaný kotel - nemám rád dotace kdy je to jen tunel pro certifikované firmy.
Asi dva roky jsem koketoval s peletkami ale ekonomika je sviňa.
Takže teď jedu na uhlí. Akorát u mě ani nepoznáš že kotel zrovna topí na plné koule. Je to zas jen o tom v jakém stavu ten kotel je...stejně je to i u těch motorů.
Citroen C4 GP
Taky provozuji automat na uhlí asi 10let, a zatím je to ekonomičtější než tepelné čerpadlo pokud umíš nakoupit uhlí dobře, akorát že to je vhodné jen do starých domů s kotelnou a skladem uhlí a hlavně to potřebuje kotelníka šmudlu, kterému nevadí se ušpinit, ale kdyby tohle měli všichni co čmoudí, tak by bylo na světě krásně.
Jeden kolega topí na vysočině celý barák včetně garáže elektrickými odporovými dráty v podlaze (bez vodního výměníku) a pochvaluje si to díky dobré sazbě v zimě pijeme v garáži v tričku a větráme
Dneska je všechno jen o penězích, návratnosti investice a daních, kdyby lumpi po plynofikaci i těch nejzapadlejších vesniček v devadesátých letech, následně nezavedli na plyn brutální daně, tak jsme měli už čtvrt století RAPIDNĚ čistější vzduch. Ty daně jdou do rozpočtu a pak z něj hradí dotace na další předražené certifikované eko řešení vytápění na které chudí nedosáhnou, a vzduch nebude čistější ještě velmi dlouho.
Jeden kolega topí na vysočině celý barák včetně garáže elektrickými odporovými dráty v podlaze (bez vodního výměníku) a pochvaluje si to díky dobré sazbě v zimě pijeme v garáži v tričku a větráme
Dneska je všechno jen o penězích, návratnosti investice a daních, kdyby lumpi po plynofikaci i těch nejzapadlejších vesniček v devadesátých letech, následně nezavedli na plyn brutální daně, tak jsme měli už čtvrt století RAPIDNĚ čistější vzduch. Ty daně jdou do rozpočtu a pak z něj hradí dotace na další předražené certifikované eko řešení vytápění na které chudí nedosáhnou, a vzduch nebude čistější ještě velmi dlouho.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Blbé je, že to takhle půjde dál tak dlouho, až se k moci dostane nějaký malíř pokojů.
VS* píše: Skla z výroby se tónují na maximální povolené hodnoty, jiná skla ani nejsou takže cokoliv na tom skle je špatně.
- GeneHawkins
- Letec
Mluví o předních bočních...
Takhle topi tchyne v kamnech na chalupe, narve to po dvere, necha malinko rozhoret a zavre. Uz 10 let se ji snazim vyzvetlit ze doutnajici drevo fakt nehreje, ale je to marny, protoze valnik dreva je prece za 300 stovkyLachende Bestien píše:Když se člověk přestane uzavírat před okolním světem v autě, jen co vyleze z baráku, začne si mnohem víc všímat, co kdo na vesnici vypouští z komínů a najde se celá řada to-pičů, kteří se za desítky let života nenaučili topit, respektive jde zpravidla o chronické "šetřílky", kteří přiškrtí přívod vzduchu a odvod spalin do komína, aby "ušetřili" co nejvíce topiva a zcela pomíjejí efektivitu spalovacího procesu a nadměrné znečišťování kouřovodů a především ovzduší v okolí. Pak se z jejich komínů linou dusivé, hutné šedé mraky, i když s největší pravděpodobností nepřikládají žádné prasečiny a la gumy, plasty, petky naplněné pilinami a vyjetým olejem apod. a topí např. jen dřevem, nebo kombinací dřeva a černého uhlí.
Naštěstí se však jedná o minoritu. Na rozdíl o majitelů postarších diselových pojízdných jedometů, kterých potkávám na silnicích na můj vkus příliš mnoho.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Psal jsem to uz 3x.... BOČNÍ PŘEDNÍ okna....ne čelní sklo....ne zadní sklo..ne zadní boční....a ani ne střešní....jen BOČNÍ PŘEDNÍdriver píše:VS* píše: Skla z výroby se tónují na maximální povolené hodnoty, jiná skla ani nejsou takže cokoliv na tom skle je špatně.
Žádné jiné než BOČNÍ PŘEDNÍ policie ani STK neřeší...
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA
Octavia v protisměru
Fabia combi na krátkém průjezdu obcí
Passat s laserem
Fabia combi na krátkém průjezdu obcí
Passat s laserem
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA