Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
se to tady popisuje jak něco bájného... zvuk je všehovšudy směs sinusovek, mrskne se k tomu opačná (o 180° posunutá) a ticho je na světě, protože se dostaneme k počtům +5 -5 = 0...
Vana... nikdo nemluvíl o laďáku a mega rámusu... jen mám prostě rád ten zvuk, když rafička mijí 4k rpm a strmě letí vzhůru (u mě tak 1-2 )
a taky si občas jen pro potěchu ucha, zařadím na výjezdu z vesnice 5-2 páč ba, ba, baaaaaaaaa.
- kua chybí nám šofér smajloš... nejdřív jsem podezříval confuzáka, že drží volant
Vana... nikdo nemluvíl o laďáku a mega rámusu... jen mám prostě rád ten zvuk, když rafička mijí 4k rpm a strmě letí vzhůru (u mě tak 1-2 )
a taky si občas jen pro potěchu ucha, zařadím na výjezdu z vesnice 5-2 páč ba, ba, baaaaaaaaa.
- kua chybí nám šofér smajloš... nejdřív jsem podezříval confuzáka, že drží volant
Naposledy upravil(a) KoPP dne pát 27 kvě 07:03, celkem upraveno 1 x.
Slow and serious
kdyby to bylo tak jednoduché jak si myslíš, stačilo by dát do auta vedle sebe dva motory, sesynchronizovat je a nastavit aby se ten druhý točil opačně
to jako nasával přes výfukový ventil a vyfukoval přes ventil sání?Vana píše:kdyby to bylo tak jednoduché jak si myslíš, stačilo by dát do auta vedle sebe dva motory, sesynchronizovat je a nastavit aby se ten druhý točil opačně
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
hoho stačilo... jen ten zvuk má takovou hromádku sinusoveček a rozezní kolem sebe takových věcí... že to není vůbec jednoduché, ale vyrušit konstatntní zvuk v jednom bodě neni problém...
pavproch ono je taky mírný problém s intenzitou toho zvuku... jinak uprostřed mezi dvěma generátory s otočenou fází je skutečně ticho po pěšince, ale jak se budeš z osy vzdalovat, tak to bude randálovat.
pavproch ono je taky mírný problém s intenzitou toho zvuku... jinak uprostřed mezi dvěma generátory s otočenou fází je skutečně ticho po pěšince, ale jak se budeš z osy vzdalovat, tak to bude randálovat.
Slow and serious
pochopitelněpavproch píše:to jako nasával přes výfukový ventil a vyfukoval přes ventil sání?
musel by se samozřejmě pohánět tím druhým motorem a nasávat jeho výfukové plyny, ale výsledkem by bylo, že by odebíral teplo z okolního prostředí a z výfukových plynů by vyráběl zpětně benzín a vzduch. A to vše za dokonalého ticha.
to by stejne plne nefungovalo. i kdyz budou mit motory stejnou konstrukci, jejich spektrum se bude mirne lisit.Vana píše:kdyby to bylo tak jednoduché jak si myslíš, stačilo by dát do auta vedle sebe dva motory, sesynchronizovat je a nastavit aby se ten druhý točil opačně
v praxi uz dnes neni problem neoc takoveho sestrojit, myslim tlumici system s opacnou fazi. vykon elektroniky uz umoznuje real time zpetnovazebni smycku mikrofon - analyzator - "obracec faze"- generator - reproduktor. dokonce uz dnes existuje i tzv. multifield mikrofon, kteremu je jedno, jestli je v difuznim ci volnem poli. problem je v te reprodukcni casti. auto nelze osadit tunou reproduktoru.
ci vim, tak se hlavni snahy v tomto smeru zatim soustreduji na letadla.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
AUDI infrastruktura pro ekologické vozy
http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=702051
Kupodivu to alespoň nějakou elementární logiku dává...
http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=702051
Kupodivu to alespoň nějakou elementární logiku dává...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Dokud není vyhodnoceno vše včetně investičních a provozních nákladů, je to informace úplně k ničemu.
Je možno totiž vymýšlet ještě zběsilejší metody výroby energie, ovšem rozhodující je cena za kWh po započtení veškerých nákladů.
Je možno totiž vymýšlet ještě zběsilejší metody výroby energie, ovšem rozhodující je cena za kWh po započtení veškerých nákladů.
http://www.novinky.cz/koktejl/235502-sp ... tni-clanky
johoho... ovšem baterie z motorek... tedy předpokládám něco vy stylu dvou metrový brouk a peklo na 500m a pak pohodlné 10h nabijení doma
johoho... ovšem baterie z motorek... tedy předpokládám něco vy stylu dvou metrový brouk a peklo na 500m a pak pohodlné 10h nabijení doma
Slow and serious
Tak to je jasný,že je to tak akorát na čtvrt míle a pak tlačit..