Porsche Panamera

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Deli
Letec

Re: Porsche Panamera

Příspěvek od Deli »

jj, proti 4.2 bych víceméně neřekl ani pumpička, ale ten 3.0 je hrůza, běs #-o
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

beaumont píše:Když už Porsche chce do Panamery diesel, tak proč tam nedá alespoň V8 od Audi? Takhle je vidět, že je to JEN kvůli snížení průměru emisí... S tím V8 TDI by to alespoň byl pořádný dálniční křižník, když nic jiného.

Chápu že kupcům téhle verze to bude úplně fuk, ale ty výkony s V6 TDI jsou na úrovni Fiatu Coupé Turbo 20V, který lze provozuschopný koupit za nějakých 80 - 100 tis. Kč... :-?
Velmi pochybuji, že příčetný kupec si bude s Panamerou někde na okresce honit triko. Na dálnici to pak bude srovnávání zcela nesrovnatelného...

Myslím, že i s 3.0TDI to bude naprosto pohodové dálniční plavidlo, kterému výkonchybět nebude.

Nicméně mě to přivádí k otázce, proč mají lidi touhu obdivovat velké motory ve velkých limuzínách. Stejně jsou to velké, těžké krávy, takže o nějaké sportovnosti nemá vůbec cenu ani uvažovat. Ten výkon nejde rozumně zužitkovat. Naopak střední motory jsou pro velké limo v podstatě ideál - 250km/h a zrychlení kolem 9s. to zvládne taky a na dálnici bude ekonomika úplně v jiné dimenzi, takže celé auto tím získá výrazně větší smysl (opravdu mě těžko někdo přesvětší, že S-klasse je vhodný prostředek pro i byť aktivního řidiče). IMHO je to jen o pocitu image.

P.S. tak jsem si vzpomněl na Ace jak musel přiznat, že E320CDI bylo výrazně efektivnější auto než E500 a myslím, že podobně dopadlo i srovnání 730d vs. 740i ...
Back to basics.
Příčina -> následek
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

EF a na děšení codců si zapomněl... smutné... :D
Slow and serious
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

ExFun: Ja s Tebou souhlasim, z ryze praktickeho hlediska je to tak. V jine diskusi jsem nedavno psal, ze posledni BMW 730d je neobycejne smysluplne auto, ktere si mi snad dokonce i libilo. Volba vyssi motorizace zbytek je do znacne miry sazka na pocit, image...

Na druhou stranu, Porsche neni BMW. Porsche samo o sobe je trochu emotivni koupe a tam vnimam onen pocit a image jako dulezity faktor. A jakou paradu udela Panamera s motorem z A6, to nevim...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tady souhlasím s ExFunem. Pokud by to mělo stejné parametry jako v A8, tak 3.0TDI pojede 250, kilo dá pod 7 a na nádrž ujede přes 1300km. To je myslím důstojné i pro dálniční křižník.

V8 přinese vyšší servisní náklady, nižší dojezd, o 1s lepší zrychlení a o 400 litrů více odlehčí peněžence.
2.9T RWD
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

já bych si to teda nikdy nekoupil :) stejný, jako třeba 520d :) prostě k určité třídě auta, to chce důstojný motor - byť to možná nemá racionální důvod ;)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

a 730d je ok.

Panamera a 3.0 TDI už vidím trochu jinak... prostě si pod tím nepředstavím auto, se kterým bych jezdil 500km denně.

ale co, je mi to jedno, je to tak daleko mimo dostřik a pohnutky lidí, co si to koupí mi mohou být zcela volné. nicméně kupovat něco takového tak budu chtít V12 protože výjmečný vůz (a tím by pro mě Panamera byla) si žádá i výjmečný motor a to 3.0 TDI není ani v A4.

a proto rapide :)
Naposledy upravil(a) KoPP dne pon 02 kvě 20:07, celkem upraveno 1 x.
Slow and serious
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Tak v nasich krajoch bude verzia 3.0 TDI naozaj okrajova zalezitost, tu sa 70% vsetkych Porsche predava v TOP verziach. Podla mna Panamera s tymto motorom nedava zmysel, je do jednoznacne image auto a ako take potrebuje poriadny motor. Taketo auta si nikto rozumom kupovat nebude a 3.0 TDI ziadne emocie nevzbudzuje...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

merlin: to se dřív říkalo i o vyšší střední a už tam tlačí čtyřválce, to samé se chystá v nejvyšším segmentu (7+S+A8). Je to jen otázka času. S Cayennem se Porsche úspěšně degraduje samo a brzy z totálního luxusu spadne do drahé konfekce, tam už se na nějaké V8+ v prodejích nehraje.
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Deli píše:já bych si to teda nikdy nekoupil :) stejný, jako třeba 520d :) prostě k určité třídě auta, to chce důstojný motor - byť to možná nemá racionální důvod ;)
Je to přinejmenším blbé, pokud v tom jede blb... Tuhle si jedu svým tempem po D1, předjíždím, předemnou předjíždí ještě někdo kolem 140, adaptivní tempomat brzdí, koukám do zrcátka a řítí se na mne nějaká nová 5er, angel eyes hezké...přijede mi na kufr, začne jezdit zprava doleva, bliká... Nemám kam uhnout a tak pokračuju v předjíždění. Auto předemnou se zařadí a tempomat v režimu "sport" razantně přidává...5er nikoliv :-( Stejná situace se opakuje asi 3x a tak mne již začne zajímat, co má 5er napsáno na kufru a tak vypnu tempomat a řadím se doprava...5er předjíždí a vzádu se blejská nápis 520d #-o Motorově ostuda a za volantem blbec - kombinace k pohledání. Podobně by to bylo asi i s Panamerou 3.0TDI :-j
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět