Menšinový koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Pickuper
Letec

Re: Menšinový koutek

Příspěvek od Pickuper »

ad víra, aktuálně z Gazy:
Obrázek
ten borec takženej na špagátě dojel na to, že je špeh a zrádce.....dovedete si představit, že bychom tady takhle s někým naložili? :ymsmug: Rozhodně ne, protože jsme kulturní. A právě tito a jim podobní barbaři nás jednoho dne převálcujou, zmasakrujou a my se jim za to ještě omluvíme B-)
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

To mě jen utvrzuje v tom, co jsem psal výše - že radši zemřu, ale zůstanu kulturní. Díky za názornou ukázku.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:Nemyslím, že jsem, a určitě nejsem multikulturalista. Ale zároveň si ani nemyslím, že kultura je nějaké pevně stanovené dogma, neměnné, neformovatelná. Naopak - kultura je živá a vyvíjí se. A zaniká, aby dala vznik kultuře nové, bližší své době. Nevěřím, že staré kultury starých kontinentů jsou schopné se mísit. Ale nemám důvod nevěřit tomu, že smísením jejich nekonformních členů, které stmelí společná vize, může vzniknout kultura nová. Třeba nadnárodní korporace a jiné, státní hranicí nevytyčené, jednotky takhle víceméně už fungují. Nebo např. technokultura, kterou reprezentuje ten mnou několikrát zmiňovaný CNet. Jsou to všechno hodně novodobé, ale rozvíjející se kultury, které jsou na cestě přerůst v něco většího. A zároveň jsou to kultury nijak nestigmatizované etnickým původem, rasou apod., protože na ničem z toho nikterak nestaví. Jsem přesvědčen, že tohle je zdravý směr vývoje a cokoli spjatého s náboženskou vírou, etnicitou nebo národem osobně považuju za regresi.
cnet a nadnárodní koncerny nejsou kultury, ale projekty (pro peníze, dodávám). Tyto projekty fungují proto, že jednotliví členové mají poměrně přesně vymezené pozice a úkoly, ty plní a dostávají peníze. V tomto nikdy problém nebyl a nebude. Tohle taky ale není až tak o kultuře, jako o penězích a řízení. Proto projekt.
Back to basics.
Příčina -> následek
DaciaFan
Pan Řidič

Příspěvek od DaciaFan »

Bych i souhlasil s volejem. Problém mám s tím, že tato kulturní svoboda dává prostor ksindlu, který tuto svobodu neuznává, a je jedno zdali to je vnitřní komouš, pánbíčkář nebo nácek nebo vnější náboženství kolidující s mojí svobodou. A taky nevidím důvod, proč by vlastní kultura měla kolidovat s názorem na obranu vlastní kultury. Uvidíme, co bude volej říkat na jejich právo likvidovat neveřící homosexuály, až jich tu bude dostatečný počet.
Volivovej volej
Mistr volantu

ExFun píše:cnet a nadnárodní koncerny nejsou kultury, ale projekty (pro peníze, dodávám).
Já neříkám, co jsou, nýbrž co vytvářejí. Jako podružný produkt třeba, ale i tak.
DaciaFan píše:Uvidíme, co bude volej říkat na jejich právo likvidovat neveřící homosexuály, až jich tu bude dostatečný počet.
Buď budu žít někde, kde se mě to nebude týkat, nebo budu zlikvidovanej. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

to že vidíš na cnetu se všechny usmívat neznamená, že jsou kamarádi. To je spíš dojem společné "kultury" vytvářený médií. Hlavně si myslím, že slovo kultura užíváš chybně.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Ne, neužívám. Latinu jsem se učil; vím, co to slovo znamená.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Mám pocit, že tady mluvíme česky ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@ex: to asi nebylo na mně, že?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět