Vybiram si nove auto je mi 27 let

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
mano
Spolujezdec

Re: Vybiram si nove auto je mi 27 let

Příspěvek od mano »

Neviem, ci toto vlakno este zije, kazdopadne skusim ti poradit z vlastnej skusenosti, vyberal som medzi podobnymi modelmi ako ty...

Ford Focus 1.5 EB:
- super motor, v pripade, ze potrebujes jazdit casto mimo mesta, ma fajn tah na vyssich stupnoch aj v nizsich otackach, takze predbiehanie ide super. Dialnica s nim nie je o moc lepsia nez u ostatnych modelov, pri vyssich rychlostiach toci viac, takze zrychlenie uz nie je az take ako ma napr. Civic a spotrebou budu na podobnych cislach. V meste bude ale spotreba znatelne o 1-2 litre mensia, kedze je to mensi objem...
- Rozmermi je oproti Civicu o 10cm vyssi, co je poznat hlavne na zadnych sedackach
- Na mieste spolujazdca ma velmi zle vyrieseny vycnievajuci stredovy panel, ktory vadi kolenu aj ludom s priemernym vzrastom, vyssi tam na dlhu trasu pohodlne nevydrzia.

Honda Civic 1.8 VTEC:
- vela ludom sa zda motor v Civicu dost priduseny, pre vykon a tah treba motor viac tocit - to ale u vsetkych atmosfer. V meste je znatelne zravejsi, nez turbo motory, mimo mesta ale dokaze ist rovnako ako oturbene, na tah pri predbiehani ho ale musis viac vytocit. Na dialnici je porovnatelny s Focusom, pri zabere ale taha lepsie.
- Najlepsia manulna prevodovka, s akou sommal tu cest v nesportovom aute soferovat
- Pod prednymi sedackami je nadrz -> ludia vzadu si neschovaju pod sedacky nohy, co nie je az tak pohodlne, na druhu stranu super variabilne zadne sedacky s odkladacim priestorom aj pod nimi
- O cosi vacsi kufor nez ma Focus

Mam oba auta, na jazdu po meste pouzivam Focusa, na dlhe trasy jazdim Civicom, ale keby si mam vybrat iba jedno, jednoznacne beriem Civica, dizajnovo (subjektivny pocit) aj praktickostou je na tom lepsie...
roman25451
Adept autoškoly

Re: Vybiram si nove auto je mi 27 let

Příspěvek od roman25451 »

diky za vaše zkušenosti taky jsem jel s civikem a byl jsem z neho celkem hotovy v interieru je moc prijemny i naokolo je hezky a slape dobře jen se mu musi dat noha na plyn ale stve mne ze je trochu uskyrceny jinak se jeste rozhoduju a chci si vyzkouset mazdu 3 a opel astru tak snad se rozhodnu pro to nejlepsi jinak diky za komentař :)
Odpovědět