A jaká je zamýšlená motorizace ?EL_XEL píše: No já teď pokukuju po jednom Éčku, jediné, co mě odrazuje, je finanční stránka...
Mercedes - auto pro masy
Re: Mercedes - auto pro masy
E400, benzin, 333 koni
333 kobyl to je enem 1/2beast
(courtesy of Iron Maiden: 666-number of the beast)
(courtesy of Iron Maiden: 666-number of the beast)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
A už jsi v tom jel ? Ačkoliv jsem dříve byl zastánce aut typu 535i (vyšší střední, 3litr turbo benzín, 300+ koní) a považoval je za ideální auto a rozumný kompromis, po jízdě v E400 4M mě to nějak přešlo. Je to skutečně kompromis, který ale ve výsledku neuspokojí žádnou potřebu. Na okresky to není, na dálniční cestování to nemá dostatečnou provozní efektivitu a ani to není stíhačka, která zarazí do sedačky a roztáhne úsměv.EL_XEL píše:E400, benzin, 333 koni
Z hlediska spotřeby se tento motor MB opravdu moc nepovedl. Třeba 500ka (435k v SL500) mě v tomto ohledu poměrně uchvátila (moje spotřeba 11,6l v kombinaci všech režimů). E400 žere v podstatě stejně s nepoměrně horší dynamikou, v některých režimech i více. A z hlediska zvuku je na tom opět podstatně hůře. Na německých fórech se to celkem hojně diskutuje (http://www.motor-talk.de/forum/e400-ver ... tml?page=1). E400 v podstatě neumí jezdit pod 10l, 500ka ano.
A ta dynamika E400 dnes už taky nevytrhne. 0-200 za cca 20, nicméně to dnes i Golf GTI s performance paketem má za 22-23s.Ich habe ein neu Mercedes E 400 (V6 Doppelturbo Benzin) mit AMG-Sportpaket und nicht viel Extras. Erstzulassung September 2013. Jetzt ca. 2600km gefahren worden. Ich finde das verbrauch sehr hoch. 40% höherer als das deklarierte NEFZ-verbrauch.
Ich fahre 20km zu Arbeit. Ca. 500m von hause zu Autobahn (Schwedische – max. 110km/h) dann 12km Autobahn und ich fahre 120km/h (keinen Bremsen und Beschleunigung). Dann 6,3km mit 90km/h. Dann 1,2km mit 70km/h und 0,5km mit 50km/h. Keine bremse.
Die Bord-Computer zeigen dann 10 l/100km und er stimmt sehr gut.
Takže bych asi případně volil roční E500 facelift, nebo CLS500.
Hm, díky za info.
Já od třistakoňového šestiválce nečekám spotřebu 5/100, ale tohle je horší, než bych předpokládal. Dynamika mě tak moc nepřekvapuje, to auto váží jak půl austrálie, proti mému Golfu GTI (6. gen) bych si moc nepolepšil, ale to bych ani nečekal.
Momentálně jsem ale ve fázi "velké rodinné auto ještě chvíli počká, ten sedmičkový GTI s PP není vůbec špatný)
Já od třistakoňového šestiválce nečekám spotřebu 5/100, ale tohle je horší, než bych předpokládal. Dynamika mě tak moc nepřekvapuje, to auto váží jak půl austrálie, proti mému Golfu GTI (6. gen) bych si moc nepolepšil, ale to bych ani nečekal.
Momentálně jsem ale ve fázi "velké rodinné auto ještě chvíli počká, ten sedmičkový GTI s PP není vůbec špatný)
neska sem projel půlku (větší) evropy (CZ, SK, AUT, D, FR), aktuáně sem kúsek od paryža.... taxem měl celý den na to čumět po autech okolo sebe... provoz byl teda strašný, asi 8x sem sál ve stau...
ale - jednu chvíli sem jel za kamionem převážejícím nové medvědy a bylo tam Ečko sedan (vytrkovalo na mě prdelku - dva hnataé stříbrné výfuky po stranách, bez označení motorizace) a uprostředka zadku to nemlěo trojcípou hvězdu, ale asi 8cm velké tlusté písmeno B a to spodní bříško "prokláté" šipkou, podobné "oplí" - boha jeho, co to bylo? Ostatní auta na tom vleku, co sem viděl, měly normálně hvězdu...
ale - jednu chvíli sem jel za kamionem převážejícím nové medvědy a bylo tam Ečko sedan (vytrkovalo na mě prdelku - dva hnataé stříbrné výfuky po stranách, bez označení motorizace) a uprostředka zadku to nemlěo trojcípou hvězdu, ale asi 8cm velké tlusté písmeno B a to spodní bříško "prokláté" šipkou, podobné "oplí" - boha jeho, co to bylo? Ostatní auta na tom vleku, co sem viděl, měly normálně hvězdu...
Brabus?
brabus nemá přes to B tu šipku
ty woe, tosem neznal.... díky za osvětu