Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od bloody cardinal »

No já jsem právě vyčetl, že pro všechny.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

bloody cardinal píše:Máte na mysli plošně 30 km/h nebo tu přednost v jízdě?
oops, tu rychlost jsem prehedl. mluvil jsem jen o prednosti
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... hlavu.html
Neuvěřitelně brutálně se zachoval osmdesátiletý důchodce v Přerově. Bez varování uštědřil ránu francouzskou holí cyklistovi (64), který kolem něj projížděl po chodníku.
Ten už to asi nevydržel :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

Dnes jsem se byl podívat na cyklokrosových závodech v Kutné Hoře a musím konstatovat, že jsou to fakt machři :-) To teda jen tak mimochodem. Ale když jsem tam přijížděl, viděl jsem stádo cca 25 magorů jedoucích v počtu 4-5 vedle sebe, takže zabraný celý jízdní pruh cca 15m v kuse (tzn. podobně jako kamion). Jelikož jeli do mírného kopce, fakt zdržovali auta, když jeli pouze 30-35km/h, ale předjet v tom provozu prostě nešli. Úplně jsem viděl, jak někomu rupne v bedně, předjede je, fest zabrzdí a 20 z 25 kolařů se natáhne :-)
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

bych je bil za takové prasárny. A policajti samozřejmě loví silniční piráty, kteří jedou 145 km/h po dálnici.

Jako já mám taky kolo, ale jako dopravní prostředek, ne jako zábavu a nikdy nejezdím po silnici.

není to tak dávno, co cyklisti jeli jakýsi závod v běžném provozu a dopadlo to takto. Schválně dávejte pozor, po jaké straně cesty jede motorkář a po jaké straně cesty jedou cyklisti.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

jj, tu kauzu jsem sledoval... Jako hlavní příčinu průseru bych hledal u zoufale špatného zabezpečení ze strany organizátorů, ale to co probíhalo těsně po nehodě na místě a následná mediální masáž + cyklistické snahy hodit to na motorkáře, tak to byl teda hnus. Letos na jaře se ze mě tedy stal taky relativně nadšený pumpičkář, najel jsem cca 3000km, ale z toho tak maximálně 5km po silnici 1. třídy mimo obec (v obci se tomu nejde až tak vyhnout) a ve více lidech nejezdím, takže ty klasický problémy jdou mimo mě. Ale fakt někdy čumím, co jsou někteří jedinci vymyslet a sám mám někdy hroznou chuť ty paka sejmout :-)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

bloody cardinal píše:
není to tak dávno, co cyklisti jeli jakýsi závod v běžném provozu a dopadlo to takto. Schválně dávejte pozor, po jaké straně cesty jede motorkář a po jaké straně cesty jedou cyklisti.
základní otázka ovšem je, jestli tam ten motorkář měl vůbec co dělat. Z rozšířeného záznamu bylo vidět, že před pelotonem jeli 2 v úniku a před nimi policajti. Taky bylo zřejmé, že policajti toho motorkáře odstavili mimo silnici. Co mu řekli slyšet nebylo. Podle toho jak zastavil však je možné, že mu nařídili zastavit u krajnice. Nebylo slyšet jestli mu řekli, kdy může vyjet. Jisté pak je, že motorkář po přejetí cyklistů v úniku vyjel...

Možná tak je i varianta, že motorkář tam neměl vůbec co dělat a měl stát na krajnici a čekat, až přejedou policajti uzavírající startovní pole. V takovém případě je irelevantní, po které straně jel. Nedivím se, že dostal pumpičkou mezi nohy a šlápnutí tretrou do ksichtu.

Informace od D-fense je třeba brát se silnou rezervou, neboť sám je exemplárním příkladem "zmrda", když (obecně) ignoruje možnosti jiného průběhu/pohledu, než je ten jeho vlastní.
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ted doufam, ze nbudu kecat, ale mam pocit, ze primo v tom videu jde slyset policajta, jak pumpickarum rika, ze si musi uvedomit, ze nejeli po uzavrene silnici a tudiz mohou ocekavat protijedouci vozidla. mezi nami, pokud by to nebyl motorkar, ale treba avia a policajti ji tam odstavili a to auto dokonce zustalo stat, pri jizde casti pelotonu v protismeru by se o nej hosi rozplacli jak mouchy o celni sklo.
Autoforum.cz
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

policajti jsou zmatenci. Oni zákony zase moc dobře neznají...

Odstavuje se tak, aby to nezavazelo.

Pro mě byl minimálně i motorkář <> v každém případě, protože věděl, že se tam jede závod.
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jak vis, ze vedel, ze se tma jede zavod? jen proto, ze projel policajt a par lidi v dresu? ostatne jaka by byla tva reakce, kdyby do protivky projel plicajt na motorce, ukazal ti at zastavis, projela banda pumpickaru a pak se nic nedelo? cekal bys? ja bych, stejne jako onen motorkar, pokracoval v jizde.
Autoforum.cz
Odpovědět