Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
O tom ze elektromobily maju nevyriesene problemy nie je pochyb... ale fakt si nemyslim ze ten problem su pneu a brzdy
Áno, sú to len dva z tisíce problémů.., ale to by ti nesměla chybět odvaha sem aspoň 20 těch problémů napsat.., že?.. dostal bys čočku!
K tomu sa vyjadrim len tolko, ze to nie je pravda
taky fajn přístup
https://www.respekt.cz/agenda/paradox-e ... -ropu?s=03
https://www.respekt.cz/agenda/paradox-e ... -ropu?s=03
Citroen C4 GP
Syntetické palivo není nic jiného než alternativní způsob ukládání elektrické energie s potenciálem být uhlíkově neutrální. Z pohledu CO2 je to tedy fajn. Nevýhoda proti bateriovému EV je ta, že na 100 km jízdy spotřebuješ násobně více elektřiny; teď si vytáhnou nějaký číslo z prdele, ale pro EV to bude třeba 20 kWh a pro syntetické palivo třeba 50 kWh.jarka píše:Nesledujete někdo možnosti využití syntetických paliv a jaký to má úskalí? Jsem někde jen zahlídl info a jevilo se to na první dobrou jako zajímavá alternativa. Přijde mi zajímavá myšlenka zbudovat výrobu synt. paliv někde kde je přebytek zelený energie (typicky někde kde hodně fouká, nebo svítí slunce) a tam ukládat - klidně i dost neefektivně přebytečnou energii do syn. paliv. Přičemž celý ten zaběhlý auto řetězec, který už je po více jak 100 letech poměrně dost vymakaný by se mohl zachovat...
Což může a nemusí být problém, pokud máš přebytek elektřiny, tak je furt lepší ji nacpat do syntetického paliva než „vyhodit“, záleží na konkrétních číslech a výpočtech (které já nemám a ani neumím dodat).
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nasvačit se na střeše a máme nabito!
…jenom tedy nesmím přijít poslední
…jenom tedy nesmím přijít poslední
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Juniorovi furt vrtá v palici co sem s ním kdysik (nezávazně) probíral - elektrický Fiat 500 (= taška na nákupy).
Že mi doma když pustím např. cirkulu (= větší spotřebič) začnou blikat žároffky sem už tu spal. Taky sem tu už spal, že na nabíječce nenechávám ani mobil bez dozoru (natož abych nechal mnohakilowattový spotřebič=elmobil).
Odmyslím-li se od toho obojího, mám zvídavou otázku: Pořídim si elektromobil s úmyslem nabíjet ho z normální zásufky 230/400V co mám doma v garáži (= NIKOLI nějaký dedikovaný wallbox) - musím to že sem si koupil el.mobil a nabíjím ho z (obyčejné) zásuffky hlásit svého dodavateli elektřiny (v mém přypadku ČEZ) ? (Nebo prostě budu mít akoráth větší spotřebu elektřiny?)
Že mi doma když pustím např. cirkulu (= větší spotřebič) začnou blikat žároffky sem už tu spal. Taky sem tu už spal, že na nabíječce nenechávám ani mobil bez dozoru (natož abych nechal mnohakilowattový spotřebič=elmobil).
Odmyslím-li se od toho obojího, mám zvídavou otázku: Pořídim si elektromobil s úmyslem nabíjet ho z normální zásufky 230/400V co mám doma v garáži (= NIKOLI nějaký dedikovaný wallbox) - musím to že sem si koupil el.mobil a nabíjím ho z (obyčejné) zásuffky hlásit svého dodavateli elektřiny (v mém přypadku ČEZ) ? (Nebo prostě budu mít akoráth větší spotřebu elektřiny?)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Koukám, že se postupné ztrátě svobod všeho druhu někteří lidé natolik podvolili, že na své cestě do otroctví už dobrovolně předbíhají dobu. Dobu kdy úplně všechno bude na povolení a správná bumážka bude nejvyšší hodnota.
Jinak...já bych to řešil vyděděním juniora.
Jinak...já bych to řešil vyděděním juniora.
no naopak je to lepší, dostaneš výhodnější tarif na el. auto, pokud už nemáš např. tarif na tepelné čerpadlo, akorát nevím zda je pak nutnost mít wallbox nebo aspon dedikovanou zásuvku