Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od Stepan »

Bob: ale tak to přece víme oba :)
Eda: nedávám. Jak jsi na to přišel?

Btw. O Orbanovi si každej může myslet svoje, ale když teď zrušil gender studies jako VŠ obor s komentářem, že je to stejně prakticky nepoužitelná píčovina, nezbývá než zatleskat. :ymhug:
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Ty ne, ctrl_j
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Moje zena vystudovanej gender na UK a ze je to kravina muze rict jen ten kdo nevi o cem to je.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Myslíš, že bys mohl popsat, k čemu je to užitečné a přínosné (gender studies apod.)? Přiznám, že jsem skeptický, ale hodlám ti otevřeně naslouchat a jsem připraven změnit názor, pokud přineseš validní argumenty. Děkuji.
:ar!
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Aplikaci je kupodivu fura, ale jeden priklad z praxe: stavby pracovnich teamu velkych korporaci, laboratori, veskerych velkych tymu pracujicich na jednom miste (treba spravny mix doktoru a sestricek v nemocnici)...obecne marketing zbozi a sluzeb...product design...ono se to nezda, ale vysledky genderovych studii jsou slusne pouzitelny.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Uff... Tak tohle je moc. Cikádizmus :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Muj lajckej nazor je, ze gender je v podstate podobor psychologie, riznutej trochou historie a dalsim. Neni to nic extra, ma to blby jmeno, ale vysledky vyzkumu a studii jsou normalne pouzitelny.

Pred cca 13ti lety probehla u nas v praci studie marketingu a sales oddeleni a vysledkem bylo doporuceni, ze na post product manageru (coz je sakra dulezitej post, kde ten clovek v podstate komunikuje vyvoj produktu mezi nama a zakaznikem) by bylo lepsi obsazovat zeny, vcetne velmi podrobnyho doporuceni na vek, vzdelani, praxi, historii predchoziho zamestnani, to vsechno ve vztahu k analyze slozeni zakazniku vek/pohlavi/rozhodovaci prava, atd... Behem let se to postupne menilo a ted mame 5 zenskejch a 1 chlapa a funguje to sakra dobre.

Nepopularitu tohodle oboru zpusobuje nedostatecny povedomi verejnosti, ktera vlastne nevi o cem to je a co si o tom ma myslet, proto jsem napsal co jsem napsal.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nepopularitu způsobuje fakt, že je potřeba hledat důvody jiné než odborné, proč by ženy měly být obsazovány na určité posty...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše:Nepopularitu způsobuje fakt, že je potřeba hledat důvody jiné než odborné, proč by ženy měly být obsazovány na určité posty...
Protoze vysoko postavena zena s kvalitnimi odbornymi znalostmi imponuje urcite skupine muzu, ktera ma rozhodovaci schopnosti. Neni to nic proti nicemu, jen je vyzkouseny ze to tak lip funguje (zjednodusene receno).
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Tak to, že vysoce postavenej chlap bude na větvi z ženy na podobném postu (protože pokud by byla nad ním, dostal by komplex, že se tam určitě prošukala) jsem vymyslel taky :D
řidičBOB píše:Nepopularitu způsobuje fakt, že je potřeba hledat důvody jiné než odborné, proč by ženy měly být obsazovány na určité posty...
Nejvíc tvrdě na tohle téma nakládá stejně Šichtařová. Autorka několika knih, bývalá top manažerka, nyní podnikatelka, v domácnosti se třema dětma. Píše blog, tu:
https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=673222

Měla rozhovor v Ekonomu nebo v Euru, teď nevím, je to tak 2 měsíce zpátky. Říkala, že ji v životě nikdo nikdy nediskriminoval, že být v domácnosti nepovažuje za útok na svoje práva a že by ženy měly primárně přestat brečet. :D

Já nedávno nedokázal absolventce biochemie z Oxfordu vysvětlit, že povinné kvóty na minimální % žen na určitých pozicích jsou diskriminací mužů. Jsme v prdeli :(

Což mi připomíná, když jsme u toho rozdělování pozic na základě vrozených vlastnostní. Nedávno mi někdo říkal, že je fajn, že nejsme xenofóbní firma, že nám nevadí zaměstnávat Romy. Tak jsem se ho ptal, jestli si nepřijde jako xenofob on, protože my zaměstnáváme lidi se šikovnýma rukama, nikoliv Čechy, Romy, Moraváky nebo já nevim co. A on to taky nepochopil x_x

2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět