Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
Taky možnost. Ale vždy všude jezdím autem. Asi taková úchylka. V Praze jsem zvyklý léta jezdit všude, ale poslední 2 roky byla pauza. Tak jen chci zjistit, co je nového. Btw i na Istrii jezdím 500 metrů na pláž
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Dneska me na pumpe dojelo auto, vylezl ridic a zacal se do me navazet, ze jsem 2 minuty predtim nedal blinkr pri prejizdeni z rychlyho pruhu na exit.
Predchazela tomu situace, kdy na krizovatce staly auta v pravym, protoze prvni odbocovalo a poustelo chodce. Ja je minul levym cca 70 a postupne prejel az do odbocovaku, rozestup v tu chvili mezi nama byl 100-150m odhadem.
Argumentoval jsem tim, ze blinkr davam kdyz ta informace nekomu k necemu je a ze se ho snazim pouzivat dle zdraveho rozumu. On argumentoval tim, ze i kdybych byl jediny auto na marzu, tak blinkr davat musim, protoze to tak je napsany.
Jak to vidite vy?
Predchazela tomu situace, kdy na krizovatce staly auta v pravym, protoze prvni odbocovalo a poustelo chodce. Ja je minul levym cca 70 a postupne prejel az do odbocovaku, rozestup v tu chvili mezi nama byl 100-150m odhadem.
Argumentoval jsem tim, ze blinkr davam kdyz ta informace nekomu k necemu je a ze se ho snazim pouzivat dle zdraveho rozumu. On argumentoval tim, ze i kdybych byl jediny auto na marzu, tak blinkr davat musim, protoze to tak je napsany.
Jak to vidite vy?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Já ty blinkry dávám vždy, ikdyž nikdo v okolí není. Je to ze dvou důvodů. Nikdy nevím, kdy narazím na aktivního policistu (nebo podobného tupce jako v tvém případě) a druhý důvod je to, že se bojím, že si odvyknu je dávat a pak je podvědomě nedám, ikdyž mám.
Dávám blinkr uplně nábožně, vždy a všude, prakticky ikdyž řežu zatáčky na státní silnici. Na druhý straně, píčovat na pumpě od nějakýho troglodyta bych se rozhodně nenechalhonziss píše: ↑čtv 14 dub 15:08 Dneska me na pumpe dojelo auto, vylezl ridic a zacal se do me navazet, ze jsem 2 minuty predtim nedal blinkr pri prejizdeni z rychlyho pruhu na exit.
Jak to vidite vy?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stejne jako honziss, blikam kdyz je pro koho. Takze ne na kruhaci na kterym sem sam atp.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Blikam stale, s vynimkou rezania zakrut ked dlho za mnou nikto nie je.
1. za beznych okolnosti to je u mna prilis podvedome na to aby som rozlisoval medzi tym kedy to zmysel ma a kedy nie.
2. vela krat to ma zmysel aj ked si na prvy pohlad myslis ze to zmysel nema. Trebars chodec cakajuci o 200m dalej rovno, ked sa ty chystas odbocit doprava...(tym nehovorim ze to bol aj tvoj pripad)
Toho typka by som ale rovno bez diskusie poslal dopice.
1. za beznych okolnosti to je u mna prilis podvedome na to aby som rozlisoval medzi tym kedy to zmysel ma a kedy nie.
2. vela krat to ma zmysel aj ked si na prvy pohlad myslis ze to zmysel nema. Trebars chodec cakajuci o 200m dalej rovno, ked sa ty chystas odbocit doprava...(tym nehovorim ze to bol aj tvoj pripad)
Toho typka by som ale rovno bez diskusie poslal dopice.
Blikám vždy, bez výjimky. A výmluvy typu "vždyť tam nikdo nebyl" nemám rád. To jako někomu kvůli zapnutí blinkru upadne ruka, nebo co?
taky blikám téměř vždy, a když neblikám, cítím se nepatřičně. To třeba i když jedu sám na kruháči a rozhodnu se ho nedat.
Blikám, nikdy nevím, kdy můžu někoho přehlídnout a včasný blinkr dokáže zachránit zadek.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
- Lachende Bestien
- Letec
Točvolanti tvého typu jsou fakt nejlepší.
Bohužel se vyskytují celkem často a jejich revírem jsou kruháče.
Nejenže jsou přesvědčeni o své jasnozřivosti, bezchybnosti a orlím zraku za jakýchkoli světelných podmínek, navíc ještě mají mandát od samotného Boha určovat, kdože si vlastně ten blinkr vůbec zaslouží.
Třeba takoví podřadní a bezvýznamní chodci a cyklisti si můžou tak maximálně nasrat, když kolem fičí woe dovopravdovsky hustej frajer ve svym prémyjovym sportovňym náklaďáku, že?