Menšinový koutek
Re: Menšinový koutek
tak číňani nebyli taky úplně mimo
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
A když se nad tím člověk zamyslí, možná že nejsou tak úplně mimo ani dnes - co do stability a případných dlouhodobých vyhlídek na přežití... což zase vsugerovává ideu, že jsou vlastně daleko před námi. Zatímco euroamerická civilizace se teď zdá být někde v době antiky, kterou má jih už za sebou... kdo ví. Možná je to ale moc zjednodušený pohled...
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
čína je pouhá chiméra, uměle nafukovaný balón, kterej dřív nebo pozdějc praskne a pak uvidíme realitu v celé její nahotě se všema těma negramotnejma žlutejma hordama, který uměj leda tak tlačit pluh a žrát rejži
Niko nadžanel ko kerdža
Já bych s tou Čínou počkal , ten brutální rozdíl mezi městy a venkovem (kde je skoro středověk) + znečišťování přírody (a vliv na zdraví obyvatel),podmínky zaměstnanců.. moc předpokladů na dlouhodobou stabilitu nedává.. Ekonomický boom nemůže trvat věčně,aby uspokojil potřeby všech.. (jo a na přebytek chlapů sem zapomněl )
Pravda "žlutí" asiati mají trochu jinou mentalitu,těžko říct jak velké společenské otřesy "zdola" jsou tam možné .
Pravda "žlutí" asiati mají trochu jinou mentalitu,těžko říct jak velké společenské otřesy "zdola" jsou tam možné .
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
S tím ekonomickým boomem je to na jednu stranu pravda - ten jsem ale jako takový na mysli neměl. Správně jsi, Chozé, narazil na tu odlišnou mentalitu, v tom to totiž zřejmě tkví. Alespoň jaký je můj dojem, Číňani (a možná východní Asiaté obecně) jsou tak trochu schopní ze sebe udělat mravenčí společenstvo schopné pohodlně se vyrovnat s jakoukoli živelnou katastrofou. Takový národ, co se zkrátka přizpůsobí jakýmkoli podmínkám. Kéž si je v tomhle jen idealizuju...
(Moucha)
(Moucha)
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem nějak moc velký znalec jejich dějin... měli někdy nějakou vážnější krizi kromě toho, že si už od dob starověku tak poklidně a nerušeně fungují?
(Moucha)
(Moucha)
IMHO nemas pravdu, prevalcujou nas...Pickuper píše:idealizuješ
krom občanský války,která trvala skoro celou první polovinu 20. stol. ,nějakejch povstání,opiových válek.. mě nic nenapadá..Smyl Flek z Nohavic píše:Nejsem nějak moc velký znalec jejich dějin... měli někdy nějakou vážnější krizi kromě toho, že si už od dob starověku tak poklidně a nerušeně fungují?