Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Stepan »

HM: Největší sranda na tom ovšem je, že ty lidi jsou spokojený.
řB: HM má pravdu. Co tak poslouchám svoje vrstevníky, tak auto jako auto nezajímá nikoho. Maximálně ve smyslu status symbolu. Motor / výbava nezájem. Hlavně znáček na kapotu a co nejnovější model.
Z těch stovek vrstevníků, o kterých mám nějak přehled, snad 2-3 tuní nějaký E36 nebo Primery, jezdí si jen tak pro radost (...). A to jsou všechno "učňáky". S maximálním dosaženým vzděláním zájem klesá.

Nicméně, tohle samo o sobě neznamená nutně problém pro automotive. Prostě se jenom změní priority v tom, co a jak se vyrábí.
Což se děje dlouhodobě. V8 E60 měla decentní 2 výfuky. Dneska už i 20d má v nárazníku díru že bys tam narval hlavu :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Dneska je taky trochu jiná doba. Pro mou generaci byl plakát BMW nebo Fiatu Ritmo sen, o kterém jsem si v té době myslel, že se mi nikdy nesplní. Dneska je to krapet jinak a mezi tím splněním a plakátem je pouze otázka cash. Nic víc.
A jak jsem psal - co by si tam kdo dnes lepil?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

řidičBOB píše:Dneska je taky trochu jiná doba. Pro mou generaci byl plakát BMW nebo Fiatu Ritmo sen, o kterém jsem si v té době myslel, že se mi nikdy nesplní. Dneska je to krapet jinak a mezi tím splněním a plakátem je pouze otázka cash. Nic víc.
A jak jsem psal - co by si tam kdo dnes lepil?
Těch aut na vylepení je mnoho. I mezi obyčejnými. FoFo RS, Golf R, Toybaru, 4er pro někoho velká SUV...

Když jsi vylepoval Fiat Ritmo tušil jsi jak jezdí? Zda se dá ovládat plynem v zatáčkách? Zdali se dá řadit bez meziplynu a jak v něm jde heel and toe? Auto z plakátu je o emocích na první pohled a to umí i současná auta.
2.9T RWD
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Pak teda ještě je potřeba říct, že plakáty se už dneska asi moc nelíbí obecně. Tapeta v mobilu :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Stará kunverza promlouvá: Wallpaper v pičítači - sem tam kdysik měl X5 Le Mans (V12).... neska tam mám (svou vlastní BW) fotku ta3 (kopečky bez lidí a civilizace).
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Maggic
Řidič začátečník

Příspěvek od Maggic »

Dnes je jiná doba.., je velká nedůvěra k plakátům a reklamám, i těm nablýskaným.
Naposledy upravil(a) Maggic dne čtv 18 úno 13:20, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

HondaMan píše: Když jsi vylepoval Fiat Ritmo tušil jsi jak jezdí? Zda se dá ovládat plynem v zatáčkách? Zdali se dá řadit bez meziplynu a jak v něm jde heel and toe? Auto z plakátu je o emocích na první pohled a to umí i současná auta.
Nevím jak ty, ale já, když jsem si vylepoval v pokojíčku plakáty aut, neměl jsem ŘP ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Nějak jste nepochopili můj příspěvek ohledně dopravy a dotací. Samozřejmě že kilogramová cena dopravy vepřového nebo něčeho jiného bude malá. Ale dotace ať už na výrobu, technologie, zaměstananost..... tak deformují ceny, že důvodem dopravy jsou zásadně odlišné (netržní) ceny v místě vzniku produktu.
V Čechách se prakticky nedá produkovat vepřové. Takže se musí dovážet. Důvod nemožnosti ho zde vyrábět je deformace tržního prostředí, nikoliv neschopnost zemědělců. Můžete si položit otázku, zda by se masivně dovážela zelenina ze Španělských skleníků, kdyby nevyrostly za veřejné peníze a nepracovali v nich masově nelegálové z Afriky.
Srovnáním podmínek by doprava zůstala, ale jen ta oprávněná. Už by se nedalo říct, že se něco vozí zbytečně. A při rovných podmínkách na trhu třeba s energiemi by se ukázalo, zda je lepší topit v Čechách skleník, nebo to raději dovézt z míst kde je tepleji a spálit k tomu něco nafty za dopravu. Takhle víme prd a možné je cokoliv. Ekonomicky výhodné je nakonec to, co určí úředník. Skutečná ekonomika a ekologie jde stranou.

Doprava palivového dříví z Ameriky do Anglické elektrárny je co? Nesmysl. Ale díky zásadnímu narušení trhu se "vyplatí". Protože CO2 odpustky a dotace na biopaliva.
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Já měl Fordy. Mondeo Mk I 4x4, Pumu a myslím Fiestu v řezu. Dovezl mi je táta z fabriky v Kolíně nad Rýnem. A pak ještě malé Mondeo Mk II. A předtím ještě Dalibora Jandu, protože měl na plakátu velkou pěknou červenou motorku. Dodnes ani nevím jakou.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

To sme meli v posilce, bylo to nejaky BMW

Ha nasel sem to

https://www.krajskelisty.cz/images/textiky/IMG_7075.jpg
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Odpovědět