Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
Brrr, to bych nechtěl zažít, upřímnou soustrast.
Tenhle článek mi připoměl - neska sem v jednom místě jel asi kilometr po lesní cestě, kde zamokra lakatoš, zřejmě s úplně novýma šípovýma pneu je pěkně a hluboce otisknul do mokrého/měkkého a pak to vyschlo/ztvrdlo - ač to nebylo ažtak moc do kopca (normálně to jezdím na převod asitak 1:1, tj. 26/26z nebo těsně okolo), taxem to neska proti těm šípovým ztvrdlým vlnkám šlapal na 26/42 a to tak, že mě to asi 3x stejně shodilo z bajku. DěsBěs...
Tenhle článek mi připoměl - neska sem v jednom místě jel asi kilometr po lesní cestě, kde zamokra lakatoš, zřejmě s úplně novýma šípovýma pneu je pěkně a hluboce otisknul do mokrého/měkkého a pak to vyschlo/ztvrdlo - ač to nebylo ažtak moc do kopca (normálně to jezdím na převod asitak 1:1, tj. 26/26z nebo těsně okolo), taxem to neska proti těm šípovým ztvrdlým vlnkám šlapal na 26/42 a to tak, že mě to asi 3x stejně shodilo z bajku. DěsBěs...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jo, musím se přiznat, no... na nešní trase byl asi 150m dlouhý hodně prudký (odhadem 25%) sešup po vodou a lakatošem rozbité kamenité lesní cestě - kdysi sem to běžně jezdíval dolu, neska sem to šel vedle bajka....pavproch píše:@honziss: Já zase za poslední ro(c)k z kopca zpomalil asitak o půlku... a řitítka za to nemůžou.... bojím se abych sobě či bajku něco neudělal....
Jsem dal dneska dalších 30km na nových tubless ráfkách a vypadá to, že to těsní. Pořád se jen divím jak jsou ty bezdušáky o strašně moc lepší než klasika, to kolo tak super valí a přitom pohodlíčko. Navíc to s těma novýma ráfkama super vypadá - ten tlustej 40mm slick je prostě boží.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Otázka na bezdušisty: mám ventilky iiSuper (galuskový ventilek) a.... předefčírem sem lehce dofukoval zadní kolo (aby bylo správně"tvrdé") a po dofouknutí mi "syčel" ventilek (utíkalo to tělem ventilku), pomohlo dotažení "kontramatice" na ventilku (= přitáhla pohyblivou část ventilku nahoru na těsnění). Může to zůsobovat to mlíko uvnitř pneu? Stává se vám to taky / často?
Tak. Já se z tý zadní brzdy asi sesypu / osypu... neska odpo po práci sem se vrhnul na bajka, (12-kolo na ořechu bylo čisté, tamocuto praskavé zvuky na 100% nejdou), dál že udělám tu zadní brzdu (výměna desek), po rozborce z.kola sem (očekávaně) zjistil, že i zadní kotouč pude (v brzdné ploše už byl jen ca 1,4 mm tlustý= ojetý jaxfiň), takže sem nandal nový kotouč, nové desky, roztáhnul pístky v brzdiči, nasadil z. kolo na bajka a šel to projet okolo chalupy ie. pár desítek metrů a..... ta sfiňa zadní brzda je celá nějaká divná, jednou zabrzdím, pístky sevřou kotouč v deskách = brzdí (což je správně) a po odbrždění zůstanou "viset" (což je nesprávně) = kolo se volně netočí, klade odpor a brzda při jízdě hřeje (ne málo, a to sem jezdil opravdu pár desítek metrů okolo chalupy po rovině). Chjo no, že sem do teho gabal. Zítra to budu muset rozebrat znova a zjistit, proč ten pístek/pístky zůstavají viset.
Dnes dorazily 4 spice do predniho kola po sobotnim crashi, vcetne postovneho 722kc a to jeste potrebuju, at mi to nekdo vymeni. Drahy sport to je
Pravda vyděsí
- Lachende Bestien
- Letec
Též byste se mohl trochu uskrovnit a nekupovat pozlacené špice vykládané diamanty.
Tak, "kopec" simmeringů na (opomenutý) servis Reby á 200 motohodin už mám fprackách. Návod taky naštudovaný. Fčíl už enem počkám, až bude předpopičasí na pár dnů dopředu "scanec" a vrhnu se na to/ni. Těch pár dnů scance rači (preventivně) dybych to "rozdrbal" a nevěděl jak dál /neuměl to složit z5.
EDIT: Zítra scat nemá, tak do teho samozřejmě ešče gabat nebudu a rači si nařídím buďyka na zítra ráno extra brzo, bo má být (přes den) hicžebychsepic (naopak ráno docela chladnavo).
EDIT: Zítra scat nemá, tak do teho samozřejmě ešče gabat nebudu a rači si nařídím buďyka na zítra ráno extra brzo, bo má být (přes den) hicžebychsepic (naopak ráno docela chladnavo).
Tak. Sem si zase přidělal práci (a potvrdil, že ty iiSuper tubeles ventilky v ráfku drží opravdu jen na čestné slovo). Zadní kolo bylo krapet měkčí, taxem ho opatrně (jen lehkým nasazením hadičky na ventilek bez giglání s ním) dofouk a..... pšouk a zadní kolo bylo prázdné, ventilek to zase z ráfku vystřelilo..... takže budu fčíl rozborovat zadní kolo, babrat se s mlíkem a tak vůbec... ale... sehnal sem originál Mavic (kola mám taky Mavic) galuskové tubeless ventilky prý spěšl do těch mých ráfků - mají "sedlovou" dosedací plochu. Tak ho tam dám místo toho iiSuper, dyž už se s tím budu babrat. A až mi stejně "střelí" i přední ventilek tak ho vyměnim tež. Akoráth, že ty Mavic sou enem stříbrné a ty iiSuper sou krásně eloxované do žluta....
Tak ten Mavic ventilek drží v díře (v ráfku Mavic) jako zvíře - myslím, že ani kombinačkama a násilím bych ho nevyrval, je to rozdíl asitak šesti tříd proti tomu iiSuper. Fčíl sem sem to dodělal, pojezdil s novým mlíkem aby se fšecky díry a dírky ucpaly a za hoďku sa na to zajdu znova podívat, ať mám klidnější spaní na zítřejší výlet.