Za kolik jezdíte s benzínem?
Re: Za kolik jezdíte s benzínem?
Co ak by auto svoju rychlost vedelo pomerne presne, akurat by tam schvalne na budikoch pridavalo odchylku
- Truck Daškam
- Letec
To je u nových aut v rámci bezpečnosti i možné - ale tachometr nesmí nikdy ukazovat méně. A když dle TP můžeš mít kola o třech (i více) průměrech, tak s těma nejmenšíma a sjetýma kolama by to mělo ukazovat nejpřesnějc. (pochopitelně i v závislosti na profilu gumy).
A čím větší kola máš (+profil gumy), tím větší odchylka bude a bude ukazovat méně... Prostě sichr automobilky, aby se nestalo že pojedeš dle tacho 50 a reálně 55
(snad jsem to ted nenapsal obráceně, nechci se zamýšlet)
Já taky vždy po přezutí si "cejchuju" tachometr, abych tu odchylku věděl. Tam kde je 80, můžu úplně v klidu "letet" 90 a vím, že nejsem reálně přes 82km/h a tak na 99% nic nepřijde.
A až dám letní kolomatiky, "ocejchuju" si to znova
A čím větší kola máš (+profil gumy), tím větší odchylka bude a bude ukazovat méně... Prostě sichr automobilky, aby se nestalo že pojedeš dle tacho 50 a reálně 55
(snad jsem to ted nenapsal obráceně, nechci se zamýšlet)
Já taky vždy po přezutí si "cejchuju" tachometr, abych tu odchylku věděl. Tam kde je 80, můžu úplně v klidu "letet" 90 a vím, že nejsem reálně přes 82km/h a tak na 99% nic nepřijde.
A až dám letní kolomatiky, "ocejchuju" si to znova
Chápeš to?
No ale tie rozdiely budu stale minimalne, +- 1až 2% nie?
Schvalne som to dal preratat trebars na vsetky rozmery ktore ma v TP zapisane VW touran.
VW T6
Schvalne som to dal preratat trebars na vsetky rozmery ktore ma v TP zapisane VW touran.
VW T6