Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
aikoN
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od aikoN »

PetrL píše: Jednoduchý příklad toho, jak může mít změna rychlosti negativní vliv:
Na dálnici jede deset vozidel - dva kamiony, pět stotřicítkářů, tři stošedesátníci (abych zůstal u toho rozdělení). Všichni jedou nějakým způsobem za sebou a všichni se rozhodnou předjíždět kamiony. 130 se naženou do levýho a začnou je dojíždět 160, kteří budou akorát působit tlak na ostatní pomalejší řidiče (všichni to známe - blikání, podjíždění, apod). 130káři se naženou mezi kamiony a budou muset dobržďovat a cpát se nějakým způsobem do levýho. Stejná situace se bude opakovat každej druhej kilometr. Kolik vznikna na stokilometrovém úseku krizovek?
Pokud vezmu v potaz své zkušenosti, tak je tohle velmi nereálný příklad. Drtivá většina řidičů, která vjede do levého, si předjede, co potřebuje, bez nějakého extra ohledu na to, co je za ním. Možná se mohou cítit pod tlakem, nicméně velmi zřídka potkávám někoho, kdo se dobrovolně zavře mezi kamiony.

Tebou popisovaná situace vládne již vlastně teď - jedou stořicítkaři a mezi nimi jezdí rychlejší (a pomalejší). Vždy se tam při alespoň minimální míře tolerance všichni poskládají bez vzájemného ohrožování. Jednalo by se pouze, jak říkáš, o legalizaci současného stavu.
Rychlost zabíjí!
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

aikoN píše:bez nějakého extra ohledu na to, co je za ním.
No a o tom právě mluvím! Denodenně potkáváš řidiče, co prostě nejsou ohleduplní vůči ostatním. Přitom důležitá věc na dálnici je právě kontrolovat zadní zrcátka...a to moc řidičů neřeší a prostě ti tam vletí...nejlépe co nejvíc nečekaně.
aikoN píše:Tebou popisovaná situace vládne již vlastně teď - jedou stořicítkaři a mezi nimi jezdí rychlejší (a pomalejší). Vždy se tam při alespoň minimální míře tolerance všichni poskládají bez vzájemného ohrožování. Jednalo by se pouze, jak říkáš, o legalizaci současného stavu.
Určitě...a proto je na místě se ptát jestli je ta legalizace správná? Tím nechci naznačovat to ani to.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Je.
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

PetrL píše:taky tě to nasere, když ten co jede 110 začne předjíždět kamion a ty musíš dobržďovat
Mě nenasere, když začne předjíždět, pokud mne při svém manévru neohrozí a po dokončení předjíždění se vrátí do pravého pruhu - má také právo předjíždět a nemám na levý pruh výsadní právo.
Rychlost zabíjí!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

kamiony v D mají omezenou rychlost a stejně dochází k nehodám... O rychlosti to není. O rychlosti halucinují pouze idioti, protože je to hloupý a laciný argument.
2013-04-11 14.35.42a.jpg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

PetrL píše: No a o tom právě mluvím! Denodenně potkáváš řidiče, co prostě nejsou ohleduplní vůči ostatním. Přitom důležitá věc na dálnici je právě kontrolovat zadní zrcátka...a to moc řidičů neřeší a prostě ti tam vletí...nejlépe co nejvíc nečekaně.
Ano, právě proto daleko větší nebezpečí přikládám vzájemným rozdílům rychlostí, než jejich absolutní velikosti.
Rychlost zabíjí!
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

S tím nelze jinak než souhlasit a v podstatě se to snažím říct od začátku! Pakliže by všichni jezdili plošně 160km/h je to debata úplně o ničem. Jenže k tomu nedojde a pak je právě ten negativní aspekt rozdíl rychlostí.
Jak říkám proti zvýšení limitu (jakéhokoli) nejsem, ale zároveň se z toho nepotento, když se to nestane. Svět se bude točit dál a lidi budou jezdit pořád stejně.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ono ne všechny úseky rychlostních komunikací u nás jsou k tomu vhodné. Některé ale ano a tam by to klidně zvýšeno být mohlo.
V D někteří jezdí i dost nad 200kmh a funguje to...o rychlosti to fakt není!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Osobně si myslím, že každé omezení provokuje k nedodržování. Z toho pro mne plyne:
1) mimo zástavbu plošně neomezená rychlost (auta a silnice jsou jinde než když toto omezení zavedli - 70. léta)
2) omezená rychlost jen tam, kde je to opravdu potřeba (a tam také to tvrdě kontrolovat)

Podle mého názoru každý je schopen přizpůsobit rychlost daným podmínkám. Pojedu rychle, když bude slušné počasí a přiměřený provoz. Pojedu pomaleji, pokud bude špatné počasí či hustý provoz. Stejně všichni omezenou rychlost překračujeme minimálně při předjíždění (jede 85 km/h a já ho určitě nebudu předjíždět 90 km/h, ale šlápnu na to).

No a jet po dálníci 200 km/h v hustém provozu může jen magor, protože musí počítat s tím, že mu tam někdo vjede. Takže je rozumné jezdit maximálně cca o 20 - 30 km/h rychleji než ostatní.

Souhlasím s tím, že když jedu rychleji, víc se soustředím na řízení.

Spíš by se mělo koukat na stav silnic a vozového parku, než zbytečná buzerace kvůli rychlosti.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Ještě dodatek: až lidi pochopí na co je zpětné zrcátko, že levý pruh je jen na předjetí, trochu při předjíždění na to šlápnou (nebude je brzdit strach z překročení 130 km/h) a po předjížděcím manévru se vrátí do pravého, tak bude na dálnicích svatý klid. Nebudu se muset někomu lepit na zadek, aby pochopil, že asi jsem rychlejší, nebo prostě mám důvod pospíchat :)
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Odpovědět