Škoda Spaceback 1.2 TSI 77KW a konkurence
Re: Škoda Spaceback 1.2 TSI 77KW a konkurence
Rapid je na pomezi malych aut a nizsi stredni. Odpovida tomu i mix podvozku z pola a stare octavie. Astra je potom klasicka nizsi stredni.
Jak už bylo uvedeno určitě počkej na EA 211 pokud chceš rapid..rozhodně vynechej EA 111, tedy jestli nemáš v oblibě benzín v oleji a měnění řetězu za nový a lepší.
Pokud trváš na Škodě a chceš si zkrátit čekání na rapida EA211 zkus fabii combi třeba Ti bude rozměrově sedět.
A pokud se nechceš začít bát i EA 211 raději nechoď na forum.SKODAHOME
"Bohužel" tsi jezdí (když jezdí) vážně fajn a člověku se velmi těžko přemýšlí o konkurenci.
Já takhle začal přemýšlet o Tce od renaultu, sice to nejsou takoví tahouni jako Tsi a mají mírně větší spotřebu ale zase problémy nikde.
No nezávidím Ti.
Pokud trváš na Škodě a chceš si zkrátit čekání na rapida EA211 zkus fabii combi třeba Ti bude rozměrově sedět.
A pokud se nechceš začít bát i EA 211 raději nechoď na forum.SKODAHOME
"Bohužel" tsi jezdí (když jezdí) vážně fajn a člověku se velmi těžko přemýšlí o konkurenci.
Já takhle začal přemýšlet o Tce od renaultu, sice to nejsou takoví tahouni jako Tsi a mají mírně větší spotřebu ale zase problémy nikde.
No nezávidím Ti.
4,3m a 2,6m- rapid (délka/rozvor)
4,4m a 2,68m - astra (délka/rozvor)
Jsou stejná třída, akorát rapid je udělán levně a škoda počítá, že kdo chce hodnotněji vypadající a větší auto ve třídě veme Octávii.
Jinak pravdu máš, je to takovej spodek NS, octa je naopak na vrchu. Do těch 350 bych u nového šel asi stejně pro Frantíka. Astru s 1,6 atmo bych asi nebral, sice motor je docela ozkoušenej a mouchy vychytané, ale s tou váhou by měl problémy, navíc dělají jen s 5MT. V téhle ceně bych hodně koukal na Megana.
4,4m a 2,68m - astra (délka/rozvor)
Jsou stejná třída, akorát rapid je udělán levně a škoda počítá, že kdo chce hodnotněji vypadající a větší auto ve třídě veme Octávii.
Jinak pravdu máš, je to takovej spodek NS, octa je naopak na vrchu. Do těch 350 bych u nového šel asi stejně pro Frantíka. Astru s 1,6 atmo bych asi nebral, sice motor je docela ozkoušenej a mouchy vychytané, ale s tou váhou by měl problémy, navíc dělají jen s 5MT. V téhle ceně bych hodně koukal na Megana.
Pánové,tak dneska jsem obešel pár aut......C4....byla mi prodejcem doporučena nafta 1.6hdi,i když jsem se zmíňoval a častých krátkých vzdálenostech.....cena bohužel 400 tisíc a na zadních sedačkách prostoru nebylo mnoho.Opel Astra mi nějak tak celkově vůbec nesedla 1.4 byla taková nějaká neohrabaně těžká......Haluzově jsem měl při cestě mitsubishi........předváděcí vůz mitsubishi asx 1.6 inform byl na vyjížďce,ale můžu upřímně říct,že tohle auto mi sedlo jak vzhledově,tak posedem,prostorem a tak celkově jsem měl dobrý dojem,že bych snad našel? Cena 370 a lítala ve vzduchu případná sleva 5%....takže cenový strop 350 bych mohl splnit.Objednal jsem se na jízdu příští týden.Váš názor na tuhle značku a konkrétní typ?Díky!
Když C4, tak asi doprodej pre-FL 1.6i. Pokud ještě nějaký skaldovky jsou. Byla tam výprodej někde okolo 300 tisíc za funglovku. Nevýhoda je pouze pětikvalt a hodně nezvykle až nahoře zabírající spojka. Která prý není chyba jednoho kusu, ale vlastnost všech. Verze po-FL skočila cenově dost nesmyslně nahoru. Ale prý jejich 1.2i turbo tříválec je povedený.
ASX za 350 asi taky půjde akceptovat. To bude 1.6i, který s nástupem Euro6 končí bez náhrady? A když už jsme u ASX, tak nebude nějaký Nissan Kašlaj s 1.2TCe za takový peníze? Musím uznat, že Kašlaj v aktuální generaci udělal velký skok kupředu ohledně vnitřího designu. Už se dá sednou dovnitř a nepoblikat se jako u předchozí generace.
ASX za 350 asi taky půjde akceptovat. To bude 1.6i, který s nástupem Euro6 končí bez náhrady? A když už jsme u ASX, tak nebude nějaký Nissan Kašlaj s 1.2TCe za takový peníze? Musím uznat, že Kašlaj v aktuální generaci udělal velký skok kupředu ohledně vnitřího designu. Už se dá sednou dovnitř a nepoblikat se jako u předchozí generace.
kaškaj bude ve visii holota, navíc na 1,2 tce/1,2 dig-t je prostě těžkej.. v dusteru je ok ale ten je o x set kilo lehčí
Navíc za 350 ani náhodou ceníkovka za základ v AKCI je 395tis. Jo a jako bonus to má malej kufr.
Navíc za 350 ani náhodou ceníkovka za základ v AKCI je 395tis. Jo a jako bonus to má malej kufr.
A tu astri jsi mel s turbem, nebo atmosferou? Jinak ASX... spatny to asi nebude, ale me dnesni japonsky auta prijdou hrozne bezpohlavni a laciny. Ten quashkai sice vypada docela dobre, ale je drazsi.
Astra bez turba musí bejt herka, ona ani ta verze s 88KW nebude žádnej šlágr, ale už s tím autem umí hejbat, navíc má 6MT.