Pneumatiky ,které nejsou v TP
Re: Pneumatiky ,které nejsou v TP
Pokud ten rozměr není hodně od toho co mají OEM kola, tak je možný celkem jednoduše si nechat jiný rozměry disků a pneu zapsat do tp. Nedávno jsem to absolvoval a celkem to vyšlo na cca 1300 (1000 typový list, 200 na technický a něco dalšího na úřadě). Ve výsledku mám v TP kola, který tam opravdu mám a ještě jako bonus mi tam podle typovýho listu dopsali tři různé rozměry pneu (215/40, 215/45 a 205/45). Sice to na funkci nemá vliv, ale člověk má aspoň klid od ouřadů.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Jde to zcela jednoduše, jen je třeba mít typový list konkrétních kol na konkrétní auto. Také jsem to absolvoval. Typové listy vydávají dodavatelé kol. Stačí pak s namontovanými koly návštěva STK a registru vozidel.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Dokonce to jde i když nemáš typový list pro konkrétní kola, ale pro stejný rozměr (pokud tedy nenarazíš na nějakýho technika-blba, který musí mít krom stejnýho rozměru i stejný výrobní číslo, i když ti pak do TP napíšou jen rozměr a ET a pak už tam můžeš dát jakýkoli rozměrově shodný kola).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).