automatická převodovka
Re: automatikcá převodovka
tak, jedno info. dnes výměna oleje v převodovce u škoda octavia 1.9 tdi. cena i s prací 3 200 Kč. Olej se opravdu mění po 60 tis. Prohlídkou vozu prý bylo zjištěno, že klepe setrvačník, když vozidlo stojí, dále vpředu chybí manžeta a někde kape chladič.
Sice budu lehce OT, ale ne zase tak moc - jak se s AT (obecně nebo u konkrétních typů) řeší "vyšlápnutí spojky"? S manuálem to občas dělám, většinou z toho důvodu, že nechci, aby motor jakkoliv zasahoval do chodu předních kol (například na sněhu při zatáčení).
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Mna napada jedina moznost...natvrdo hodit "N"...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Vypnout klíček
nijak. Řešení je slow in- fast outEL_XEL píše:Sice budu lehce OT, ale ne zase tak moc - jak se s AT (obecně nebo u konkrétních typů) řeší "vyšlápnutí spojky"? S manuálem to občas dělám, většinou z toho důvodu, že nechci, aby motor jakkoliv zasahoval do chodu předních kol (například na sněhu při zatáčení).
Teoreticky brzdění rozpojí AT, ale IMO není reálně dosažitelný stav, kdy bys brzděním rozpojil AT, ale zároveň nezatěžoval pneu brzdnými silami.
Věz, že po roce ježdění s AT bys takové otázky vůbec neřešil. Je to na způsob - jak udělat, aby se mi hnaná kola natáčela do stran a já se tak vyhrabal ze sněhu. U předchozího VW to šlo. P.S. mám BMW
Naposledy upravil(a) ExFun dne čtv 12 črc 12:29, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
To se ti HDM poděkuje.. Hlavně při volbě D za jízdy.Snowman000 píše:Mna napada jedina moznost...natvrdo hodit "N"...
Teď si nejsem vůbec jistý, jestli je to reálně možné. Myslím, že alespoň u některých AT se D za jízdy blokuje.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
No to mi je jasne, ze mi nebude vdacne...
DSG tuto proceduru zvladalo (chcel som vyskusat ci to ide)...pri zaradovani D som mu ale radsej pomahal "medziplynom"
DSG tuto proceduru zvladalo (chcel som vyskusat ci to ide)...pri zaradovani D som mu ale radsej pomahal "medziplynom"
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Jenže DSG je robotizovaný manuál, ne HDM.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Jinými slovy - podobně jako při přechodu z VW na BMW, tak i při přechodu z manuálu na automat budeš muset počítat s určitým omezenímExFun píše:...Věz, že po roce ježdění s AT bys takové otázky vůbec neřešil. Je to na způsob - jak udělat, aby se mi hnaná kola natáčela do stran a já se tak vyhrabal ze sněhu. U předchozího VW to šlo. P.S. mám BMW