Zimní/letní? Už máte přezuto?
Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?
Já čekám se svými zimními Dunlopy 225/50/18 vobyč nestaggered černý made in Poland, jestli náhodou nebude akce zmíněná na konci tohoto textu http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014092501
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz su nachystane 205/50 R17 93H Pirelli 210 Winter Series II Made in Romania...zatial nahodene na plechacoch...
Vysledny outfit ked vonku nasnezi...
Vysledny outfit ked vonku nasnezi...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
245/40 R18 97V Pilot Alpin Made in France zatim na chodbě
Já mám nějaký Obnova 165/65 R13 tušim
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
Co je podle vás lepší? Mít v zimě malé nebo velké kola? Nejmenší, co obuju dle TP a auto nevypadá jak dětská hračka jsou 15". No můžu mít i 18" a kdybych nebyl línej si poobcházet úřad, tak bych obul i větší.
Logicky mě napadá tam dát co nejmenší kola, ale zase s dostatečně širokou gumou.
Logicky mě napadá tam dát co nejmenší kola, ale zase s dostatečně širokou gumou.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ja som za to aby medzi letnou a zimnou bol minimalny rozdiel v rozmere...jazdne vlastnosti sa zimakmi tak ci tak zhorsia a pouzitim +/- rovnakeho rozmeru bude ten rozdiel aspon co najmensi
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Na Ignisovi dělám pravidelný swap 185/55 R14 letní za 165/75 R14 zimní a nějaký zásadní zhoršení nepociťuju. Samo jsou ty žiletky díky vysokýmu profilu rozhoupanější, ale zas je to o dost zábavnější a možná i trochu pohodlnější a díky malý šířce pak mají super záběr na sněhu, což u nás docela ocením. Jinak mokro a zmrzlý suchý asfalt jsou bez problémů. Myslím, že na normální ježdění je to šumák a osobně vždycky volím co nejmenší disky kvůli ceně gum.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Já jsem pro stejné, max o číslo menší.
Dnes už snad ani neplatí poučka o lepším záběru na sněhu, takže proč se trápit na malých kolech?
Jedině kdyby se velká kola nevešla s řetězy...
Dnes už snad ani neplatí poučka o lepším záběru na sněhu, takže proč se trápit na malých kolech?
Jedině kdyby se velká kola nevešla s řetězy...
2.9T RWD
jj, protože neska sa dají sehnat i řetězy na "velké nízkoprofilové" kolo (v mém případě 255/35 R18), mj. i proto sem si dovolil upgradovat i zimní setup na staggered a 18"....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já teda žiju v přesvědčení že pro záběr je naopak lepší široká guma s velkou styčnou plochou. Uzké jsou určitě výhodnější při rychlé jízdě v hlubším sněhu nebo břečce kdy nemusí prorážet tak širokou stopu a mají proto nižší odpor a líp vedou směr, ale z hlediska trakce a záběru na sněhu je podle mě jednoznačně lepší široká guma.jarka píše:....díky malý šířce pak mají super záběr na sněhu, což u nás docela ocením. ....
Nebo je to všechno jinak ??
Naposledy upravil(a) Vana dne stř 22 říj 13:21, celkem upraveno 1 x.