Nejlepsi silnice v Ceske republice ( + SK)

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Nejlepsi silnice v Ceske republice

Příspěvek od pavproch »

nešní služebka: III/324 z Nechanic až na I/32 = mňamka, i dále po III/275 a I/16 až do ME to nebylo od věci, pak kousek děs běs a potom zase rally po III/239 až do LN....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

btw, 509km= 62litrů, moc sem se stím nemazlil....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
kazysvjet
Pan Řidič

Příspěvek od kazysvjet »

jezdím pod své možnosti a jsem ovce
Psycho vlk Wolf
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psycho vlk Wolf »

Mám oblíbenou krátkou trasu z Dolních Břežan na Zbraslav a zpět. Je tam krásný čistý asfalt a pěkné zatáčky. Bohužel není vidět na jejich výjezd....no ono někdy není vidět ani jejich střed. Takže kdo to tam nezná, tak vjíždí do zatáčky naslepo. :D

http://maps.google.cz/maps?saddr=%C5%A0 ... 7&t=m&z=14
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp

Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
acer.t
Moderátor

Příspěvek od acer.t »

Psycho vlk Wolf píše:Mám oblíbenou krátkou trasu z Dolních Břežan na Zbraslav a zpět. Je tam krásný čistý asfalt a pěkné zatáčky. Bohužel není vidět na jejich výjezd....no ono někdy není vidět ani jejich střed. Takže kdo to tam nezná, tak vjíždí do zatáčky naslepo. :D

http://maps.google.cz/maps?saddr=%C5%A0 ... 7&t=m&z=14
potom co je opravena perfektní :) po 3 ráno tam jezdí minimum aut :)
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy ;-)
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Teď jsem tam viděl pozdě večer lítat Subaru WRX, jel v protisměru a mělo to zatraceně dobrej zvuk, to bych od Imprezy ani nečekal :-P
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

A to já jo, ty boxery maj fantastickej zvuk :x
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Lubosh
Autoškolák

Příspěvek od Lubosh »

Jak už bylo psáno výše kdo to má blízko k okolí seče nechť neváhá, asfalt je tam na dost místech úplně novej, sem tam rozbitej ale dá se to přežít. Neříkám, určitě je u nás spousta a spousta lepších cest, ale pro nás z okolí je to dobrý. Se civicem jsem tam jezdil často ale tomu autu prostě chyběl výkon, mazdu jsem ještě nezkoušel, na to se chystám příští rok.
rotaryhead.....Mazda RX-7 FD
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Trojúhelník Telč, Dačice, JH je tu už zmíněný, tam jsem se něco nalítal :).

Mám hodně rád komplet starou silnici Benešov - Pelhřimov. Svýho času jsem tam byl v pátek odpoledne na dojezd rychlejší než tatík, kterej jel po dálnici :).
A potom moc fajn silnice Pelhřimov - H. Cerekev - N. Ves - Telč (možno pokračovat na JH, Dačice atd.). Anebo druhá varianta Pelhřimov - Počátky - Studená - Telč. Obvzlášť úsek Studená - Mrákotín je krásnej a trochu záludnej (pár lidí už tam skončilo v lese).

Jedna historická fotka :)
n704153676_1446995_418.jpg
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

u Ostravy okolo Dobroslavic a Háje u Opavy je zajímavá cesta s příjemnými zatáčkami, není zrovna snadná, ale o to zábavnější. Většinou je dost úzká, ale v noci na ní není provoz. Asfalt je na dost místech solidně rozbitý a v zimě se některé části neudržují, čímž je o to zajímavější.

další velmi zajímavá cesta je ze Šternberka na Rýmařov po 445 přes Huzovou. Cesta je to hodně úzká a fest rozbitá, ale stojí za to. Kvůli vícerým zlomům v silnici silně doporučuji projet dvakrát pomalu a až pak rychle. Provoz zde téměř není, hlavně od Huzové do Stránského.

pro dobrodružně založené jedince, jako jsem já, doporučuji silnici 370 z Dolní Libiny do Rýmařova hlavně v zimě v noci ve vánici :D

u Zlína je velmi zajímavá silnice 490 směrem na Biskupice. Na kopci nad Biskupicemi je pak jakési staré letiště (bod B), kde jsme si v zimě užívali spousty zábavy. Dostat se tam ale je problém, pokud nemáte pořádné zimní gumy, např. Barum Polaris 2 nebo Matador MP59 (na ML400 CDI, i.e. 4x4) se ukázaly jako naprosto nepoužitelné, protože cesta vede fest do kopce a nikdo se o ni nestará.

další velmi zajímavá, i když hodně, ale hodně fest rozbitá je cesta od Žeranovic do Zlína na Mladcovou. Nikdy jsem tady nepotkal ani jediné auto a pokud mě paměť neklame, je to jedna ze dvou cest (spolu s 490 od Biskupic) do Zlína, kterou nesledují stacionární radary (zde je otázka, jestli měří rychlost, nebo sledují, kdo do města přijíždí, protože jsou fakt skoro všude).
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Odpovědět