Tak to vím naprosto přesně. Nikdo, nikdy a nijak A i kdyby, tak ty maily se tam válej v takový podobě, že to ke čtení moc není a to ani pro RIM (!). Šifrování BlackBerry probíhá na několika "místech" a ani samotný výrobce/poskytovatel nemá šanci se dostat k nešifrovanému obsahu. Tohle šifrování se týká pouze mailů a BBM. A mimochodem...maily se vždycky válej na nějakym serveru, kde je nemám pod kontrolou A když už mám vybírat, kde nebudu mít maily pod kontrolou, tak volím BlackBerry. Myslím, že nejedna tajná služba by mohla o šifrování BB napsat zajímavou esej -> http://tech.ihned.cz/c1-45447620-obet-v ... -vice-zemipavproch píše:řidičBOB píše:No, BB jsem jistou chvíli používal...naposled jsem měl Torch. Jako systém je to hezký, ale hodně zavřený. Já taky nejsem žádný instalátor miliardy aplikací, ale občas mne sralo, že to nebo ono u BB nelze.
Supr věc jsou jejich maily - pro práci neexistuje nic lepšího.
Baterka? Je to klasický "one day phone" - nečekal bych žádné zázraky.
Problémem asi bude, jak dlouho budou různé verze SW podporovány...
Akorát, že Tvoje maily jsou "skladovány" v klaudu kdesyk na serverech někde v CAN nebo kde a nikdy nevíš, kdo, kdy , jak se k nim dostane... jako že dostane, protože je nemáš pod kontrolou...
(paranoik promluvil)
Abych byl tedy úplně korektní, tak samozřejmě...rozšifrovat lze všechno, ale zrovna v tomto případě jsem přesvědčen o tom, že až se podaří prolomit šifrování BB (AES,3DES), tak už bude komunikace přes mail záležitostí hodin dějepisu.