Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Jasnovidec sice nejsem, ale z rychlosti vývoje si troufnu odhadnout že i za dva roky si elektromobily budou kupovat jen lidí s malými nároky a hodně penězi.
Tak jasně, v současné době si 50% lidí kupuje stará auta do 200 tisíc, takže ti se nezmění, EV je pro nadšence, kteří utrácí za auto na 1 mil. a výše.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Podmínku nadšence, z hlediska finančního, splňuji - ale že bych chtěl EV - to opravdu ne. Nevidím v tom žádný smysl. A to ne jenom pro mne, ale ani pro manželku, která dojíždí každý den cca 30 tam a 30 zpět.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak myslím že dost EV se dá pořídit i výrazně pod milión a naopak v kategorii nad milión je poměrně velká díra protože tam je až Tesla s cenovkou třikrát vyšší
To píšeš každý týden, ale nechápu smysl toho se sem psát pořád dokola, my tomu opravdu věříme, že si nikdy EV nekoupíšřidičBOB píše:Podmínku nadšence, z hlediska finančního, splňuji - ale že bych chtěl EV - to opravdu ne. Nevidím v tom žádný smysl. A to ne jenom pro mne, ale ani pro manželku, která dojíždí každý den cca 30 tam a 30 zpět.
EV v současné nabídce pod milion Kč mě neoslovují, jsou to lowendová auta s malým dojezdem a slabou výbavou, ale věřím, že i to se spraví a budou EV v této ceně i auta střední třídy.
a které EV nad jedno mega tě oslovují a jak u nich vnímáš poměr mezi cenou a užitnou hodnotou ?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Že se nad tím podivuješ zrovna ty?! Jelikož ty sem dáváš stejné příspěvky (akorát z druhého břehu) pomalu každou hodinu.Josef píše: To píšeš každý týden, ale nechápu smysl toho se sem psát pořád dokola, my tomu opravdu věříme, že si nikdy EV nekoupíš
BTW: nemusíš si vykat...působí to divně.
BTW1: asi nečteš moc pozorně nebo chápání textu ti už způsobuje problémy, jelikož já již několikkrát psal, že bych si to koupil, když to bude splňovat mé potřeby. Peníze na to mám, takže si ještě počkám ony dva roky
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Smysl elektroaut vidím jako druhá a další malá jednoduchá auta za pár šupů pro jízdu po městě. Musí být malé kvůli parkování a levné, aby se kupovalo. Výhodou bude podstatné zlepšení ovzduší v pražských a podobných kotlinách. Přece jen výroba elektřiny ve velkých elektrárnách je menší zlo než provoz často značně starých aut po městě. Pokud takové auto bude k dispozici za nižší pořizovací a provozní náklady oproti benzinu či naftě, jdu do něj. A půjdou do něj i ostatní, lidi kupují, co se vyplatí.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Nebuď Bobe pichlavej, když mi něco nedává smysl, tak si to nekoupím, pokud ti to nedává smysl a koupíš si to, pak nevím, co vlastně chceš. Taky můžu chodit do vlákna o škodovkách a psát, že mi ty auta nedávají smysl a nikdy si je nekoupím a budu to tam psát každý den - jak asi budu vypadat?
V současné době mě oslovuje pořád jenom Tesla, ale pro mě je to zbytečně výkonné. Jezdilo se mi s tím dobře i proto, že to má ovládání identické s Mercedesem. Poměr cena/užitná hodnota je výborná, hlavně díky záruce. Pokud porovnáme klasické auto za 2.5 mil. a Teslu, pak za 3 roky je ztráta u běžného auta na prodejní ceně a ceně za benzín cca milion oproti prodejní ceně Tesla a ceně za elektřinu. Za 2 roky budu ať tak, nebo tak kupovat nové auto, takže bych rád EV, doufám, že bude nabídka již zajímavá.Vana píše:a které EV nad jedno mega tě oslovují a jak u nich vnímáš poměr mezi cenou a užitnou hodnotou ?