Stepan píše:honziss píše:Presne proto dam pri naboru dalsiho zamestnance prednost SS technickeho zamereni nez nejakemu produktu VS.
Jsem se informoval, že než Bc. na ČVUT FS, bude prý lepší strojařská průmka. Prej znalosti do praxe, pokud člověk nechce vyloženě rýsovat (ne jak Kalinak, normálně) velmi podobné. Říkal mi to absolvent strojařské průmky a Ing. z FS ČVUT v jedné osobě. Názory?
*zcela otevřeně. Nechci dělat opravdovou strojařinu ve smyslu CADu atd. Spíš získat nějakej overall přehled, abych v kombinaci s praxí a selským rozumem mohl dělat obchoďáka v daném oboru... Ctím zásadu ředitele mého gymnázia, který říkal
Abys tomu mohl šéfovat, musíš alespoň minimálně tušit, o čem to je
Ja chodil kdysi na prumyslovku a nas obor se jmenoval "obchodni management ve strojirestvi" Jmeno debilni, ale naucilo me to, od kovani (jako fakt vyhen, kovadlina, buchar, kaleni) pres fyziku a chemii, 2 jazyky az k zakladum ucetnictvi, marketing, atd..
Samozrejme skola cloveka nepripravi na vsechno a dokonale, ale kdyz jsem pak sel jako prvni seriozni job delat obchodaka do firmy co prodavala zkusebni pristroje, tak jsem omzite ocenil ze si umym spocitat provize, teplotni kapacity ruznejch materialu, udelat zakladni nakres v cadu, ze chapu co jak a proc rezne a kdy budem moc zakaznikovi poslat fakturu. No kdyz jsem neco nevedel, tak jsem si to vykomunikoval lamanou aj s vyrobcem.
A presne takovej clovek by se mi dneska hodil, jeste idealne kdyby to byla holka - takze totalni utopie vzhledem k dnesnim produktum vzdelavani.