Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

O všem co se týká našeho webu.
Odpovědět
Eda
Mistr volantu

Re: Sraz AutoForařů na Nurburgring Nordschleife

Příspěvek od Eda »

Ja sem byl ted furt nekde pryc tak me to doma neprojde, jinak bych jel s drz volant na kombo NS a Spa na konci zari. Nekdy to ale musi vyjit, do te doby dam zase jen Brno :ymhug:
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

A proc by jsi tam jel s tim drz volantem? V cem jsou ty organyzovany akce za prachy dobry? Chapu kdyz pronajmou trat, ale takto na TF?
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Normalne ne ale toto bylo ze jim odpadl jeden clovek a byla vyhodna cena za celej balicek (2 noci ubytko NS + 2 noci ubytko SPA vcetne trackdaye tj. na SPA je pronajem trati v tom)
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Temer po roce jsem opet vyrazil na zarijove turisticke jezdeni na nordschleife. Tentokrat jsem to ale pojal trochu odlisne a rozhodl se jet pres pracovni tyden a ne o vikendu. Minule byla trat pres vikend precpana az to bylo frustrujici. Plan byl pres den pracovat na HO a v podvecer si jit zajezdit. Jezdilo se od 17:30 do 19:30, takze to hezky vychazelo. Tim ze jsem pres den pracoval a vecer jezdil, nemelo cenu sebou brat pritelkyni a vyrazil jsem sam. Tentokrat jsem se lepe pripravil a na auto dal lepsi brzdove desticky. Ferodo ds1.11. Minuly rok jsem jezdil na obyc ATE a ty to nedavaly. Trochu neprijemne prekvapeni bylo, kdyz jsem zjistil, ze na ferodech nejsou vepredu vyrezy na senzory, ale nastesti to nebyl problem, senzor jsem oblepil paskou a prichtil bzz paskou k podvozku. Auto zadnou hlasku nevyhazovalo. :-)
Na ring jsme vyrazil v nedeli. Cesta byla v pohode a po nejakych 9 hodinach i s pouzou na jidlo jsem dojel z Olomouce do Adenau kde jsem mel ubytko. Bylo asi 300m od trati. Z lesa kde byla trat se linul velky hukot, parada :D ... Na ubytko jsem prijel okolo 4, vybalil veci, odpocinul si, upustil tlaky a vyrazil na trat. Bohuzel s vikendem tam je i hodne provozu coz znamena hodne nehod. Takze i kdyz byly snad jeste 2 hodiny do konce tak uz se trat po nejake nehode neotevrela a ja si nezajezdil :-/
V pondeli jsem pracoval a sledoval predpoved, ktera teda nevypadala vubec dobre. Bohuzel prselo, takze trat byla v podvecer castecne mokra, coz zrovna na ringu je hodne osemetne. Dal jsme si aspon dve kola a tesil se na dalsi den kdy melo byt lepsi pocasi. Dalsi den bylo opravdu hezky a ja se konecne vydal na suchou trat. Za ty 2 hodiny co se jezdilo jsem dal 6 kol. Musim pochvalit feroda ds1.11, ktery fungovaly skvele a vubec nevadly a celou trat byly brzdy super. Hned prvni seznamovaci kolo jsem dal za 8:38, coz nebylo uplne marne, na tu bidu co jsem jel. Gumy mam GoodYeary super sporty co jsem na ringu trapil uz minuly rok navic zazily uz dost driftovani, takze grip uplne top neni (obzvlast vzadu) ... Clovek se potrebuje i trochu zkalibrovat na ty rychlosti a prevyseni co se tu jezdi. Nakonec ani provoz nebyl tak hrozny a ve 4 kole i s docela podstatnym zpomalenim provozem jsme zajel 8:12, coz nakonec bylo nejlepsi kolo celeho vyletu. V naslednem patem kole me na zacatku ustrelily zadni kola v 200km+ a trosku se to roztancovalo. Takze duvera v zadek v rychlych pasazich opadla. Nicmene druha pulka byla lepsi nez ve 4. kole a tak jsem pulku 4 a pulku 5. kola dohromady a cas by byl 8:06. Viz video.
Bohuzel i pres maly provoz se stejne stavaly nehody, takze takto ciste kolo jsem si uz nezajel a zbytek byl pod vlajkama a nemel jsem moznost to dopilovat (obzvlast konec od pflantzgartenu), takze jsem to pod 8 BTG nestahl :-/. I kdyz ani nevim zda by se to povedlo vzhledem ke gumam. Ale auto na to urcite ma. Tady jsou aspon videa te bidy co jsem tam jezdil.
Kompetni kolo (BTG 8:12)

Spojene dohromady 4 a 5. kolo. (BTG 8:06)

Ve stredu se turisticke jizdy nejezdily. Byl jsem se akorat podivat do esicka v Adenau forest kde jezdily prototypy chystanych aut. Videl jsem treba v akci nove lambo temerario – zadny zvuk jen huci turba, dost sesup oproti V10 v huracanu. Nejaky porsche, taky skoro bez zvuku jen huceni turba. Ale jezdily tam i corvette a to byla parada, jedna asi byla Z06, wow mega zvuk a pak nejaky prototyp corvette zora, jezdila mega rychle. Taky jsme tam videl elektrickyho boxstera :-/ pak cinsky elektricky super sport BYD U9. Byla zabava auta sledovat jak se s esickem poperou. Prekvapila me RS4, ktera se hezky na vyjezdu utrhla v peknem powerslidu. Myslel jsme ze to je nudna nedotaciva vec.
Dalsi dny uz bohuzel docela dost prselo a spis jsem si obcas trochu podriftoval. Ve ctvrtek jsem dal jen jedno kolo. V patek 2. Kazdy den jsem sledoval predpoved, kolikrat vypadala i dobre, ale v podvecer prisla prehanka. V sobotu jsem odjizdel, ale jeste jsme rano stihl 2 kola, bohuzel z predchoziho dne byl na trati olej, takze opet zlute vlajky a navic bylo po ranu vlhko, takze neslo tlacit. Celkove jsem dal za tech 5 dni 13 kol.
Vzdycky jsem si chtel dat na trati nejake drifty, coz jsem si tedy splnil. Dalsi prani mam to zajet pod 8, coz se mi nepovedlo. Snad budu mit pristi rok vic stesti a pocasi bude lepsi.
Tady jeste prikladam nejaka slajdovaci videa a i odkazy na videa kde jsem videt zvenku :-)
https://www.youtube.com/watch?v=GlHk1xttwjc&t=185s
a
https://www.youtube.com/watch?v=GlHk1xttwjc&t=706s
Drifty:
https://www.youtube.com/watch?v=GlHk1xttwjc&t=185s
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Na Ring bych nikdy nejel s nějakýma ojetýma mrdkagumama. Aby sis to 100% užil, potřebuješ kvalitní sadu semi.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

"Mrdkagumy" nechces, ale uplne novy taky nejsou potreba ... :-) Zdaleka nejvetsi problem na uziti tam je provoz a zluty vlajky ... (A nekdy pocasi :D ...)
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Díky za pěkný popis a videa. Super zážitek :)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Díky :-) Určitě to stojí si tam zajet i na čumendu. Já byl z toho naměkko jen když jsem tam v neděli přijel a viděl všechny ty úžasný auta a nasával tu atmosféru.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Super report a i cas (!). Pres den makat a odpo jezdit zni jako dobrej plan. Me se to porad nedari nejak vymyslet s rodinou, jet tam i se zenou a malym jen M140i asi nepujde a navic bych se bal tlacit na pilu. Jet tak daleko 2 autama se zda jako kravina a jet sam bez nich me jen tak neprojde :) Me teda hrozne laka i Spa co uz neni tak daleko

Co M.Z., byls s KTM? Jaky to bylo?
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Nebyl, stal jsem se obětí jednoho zmrda, který mi zadržuje můj double přívěs, je to na knížku...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět