BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Jedi
Autoškolák

Re: BMW Divize

Příspěvek od Jedi »

pjanda píše:
Jedi píše:pjanda: Dobry den, zvazujem kupu M2 Competition manual. Nie vsetko sa mi na tom aute paci, motoru tiez podla mna chyba vykonova spicka. Doporucite mi nieco ine za podobne peniaze (70-80k EUR)? Keby to malo byt o dost zaujimavejsie, zniesol by som aj dobry automat. Dakujem.
Chce-li nekdo maximalni hodnotu za penize, auto tak rychle, ze uz to v praxi nelze zasadne posunout dal s cimkoli a nesezere ho to financne, je to ted podle me nekdy ze spickovych hot hatchu na MQB. Latka je tady tak vysoko, ze ji pak prekonate o 10 procent autem za 200 % ceny. Chce-li nekdo jit jeste nejak rozumne dal, pak snad jedine Porsche. Pokud to muze byt kupe a nemusi byt se 4 sedadly, tak Cayman? Pokud musi, tak 911? Za 70-80t€ se sezene slusna, byt ne nova...
Co je pre Vas vrcholom na MQB? Leon Cupra R? Golf GTI TCR? Aj ked druhy menovany je novinka.

Novy Cayman ma trochu odradza 4 valcami. Neviem ale aky je v praxi. Mali ste moznost porovnat s predchadzajucim atmo 6-valcom? Dakujem.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

pjanda: a nezvažoval jste někdy vzít relativně funkční základ a ten si pak někde nechat předělat, dle vašich požadavků? Asi chápu ten pohled, že prostě berete auta jaký jsou od výrobce, ale výrobci bohužel mají již na začátku v zadání jeden velký kompromis, který se (aspoň to tak vypadá) hodně rozchází s tím jak to auto používáte. Přeci i jen malými úpravami se nechá poměrně dost změnit charakter auta.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Jedi píše:
pjanda píše:
Jedi píše:pjanda: Dobry den, zvazujem kupu M2 Competition manual. Nie vsetko sa mi na tom aute paci, motoru tiez podla mna chyba vykonova spicka. Doporucite mi nieco ine za podobne peniaze (70-80k EUR)? Keby to malo byt o dost zaujimavejsie, zniesol by som aj dobry automat. Dakujem.
Chce-li nekdo maximalni hodnotu za penize, auto tak rychle, ze uz to v praxi nelze zasadne posunout dal s cimkoli a nesezere ho to financne, je to ted podle me nekdy ze spickovych hot hatchu na MQB. Latka je tady tak vysoko, ze ji pak prekonate o 10 procent autem za 200 % ceny. Chce-li nekdo jit jeste nejak rozumne dal, pak snad jedine Porsche. Pokud to muze byt kupe a nemusi byt se 4 sedadly, tak Cayman? Pokud musi, tak 911? Za 70-80t€ se sezene slusna, byt ne nova...
Co je pre Vas vrcholom na MQB? Leon Cupra R? Golf GTI TCR? Aj ked druhy menovany je novinka.

Novy Cayman ma trochu odradza 4 valcami. Neviem ale aky je v praxi. Mali ste moznost porovnat s predchadzajucim atmo 6-valcom? Dakujem.
Myslim, ze tu chyba zasadna informacia a to kolke toto auto bude v garazi a aka bude frekvencia a prilezitost pouzivania.

Nieco ine bude vhodne ako jedine auto, kedy bude zasadna efektivita kazdeho €, maximalne vyuzitie vykonu za kazdych okolnosti a kedy ako pise PJ, je to prave taky Golf R, pripadne ak DSG nie je prekazkou RS3 to najvhodnejsie.

Ak to bude napriklad druhe auto v rodine a nebude to nejaka cisto len vikendovka a bude to musiet byt vyuzitelne aj v zime, tak mi v tom budgete pride zaujimava volba TT RS.

Ak to ale ma byt cisto vikendova zalezitost a prvorady je fun a feel good factor tak tu MQB nema vyznam. Tu prave taka M2 Competition (s ohladom na udzanie hodnoty s manualom) je urcite lepsia volba. Pripadne skusit pohladat pouziteho 6-valcoveho Boxstera/Caymana. Alebo ak AT nie je prekazkou tak bych skusil pozriet Alpinu A110.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

pjanda píše:Ano, jak skanzen to po case fungovat bude, ale jako nove auto pro nadsence to ztrati relevanci kvuli vyse zminenemu. Dostane se do role Toyobaru - par lidi fixovanych na dilci aspekty to oceni, dal nikdo.
Analogia s Toyobaru je viac nez vhodna s tym suhlas...aj jedno aj druhe je a bude zmrzacene regulaciami a nebude tak dobre ako by mohlo byt. Ale ak z tej M3 spravia limitku ako bola onoho casu 1M Coupe (ktora dokonala urcite nebola) tak to ma sancu na uspech.
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Vrooom píše: Snowman: z tveho porovnani vychazi M135 fajn, charakternejsi zvuk a projev motoru. Na podvozek se da polyuretan a bude to presnejsi nez jakakoliv seriovka :-)
Nezabudaj na LSD...iked to plati aj pre M135 aj pre M140i... #:-s
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Jedi píše:Co je pre Vas vrcholom na MQB? Leon Cupra R? Golf GTI TCR? Aj ked druhy menovany je novinka.

Golf R, Audi S3, Audi RS3 popr. Golf GTI a Leon Cupra, mel-li by stacit pohon prednich kol. Ale pro me osobne jsou to ctyrkolky - Golf R povazuji z nejakeho "obecneho pohledu" nejlepsi auto, ktere dosud vzniklo, vzhledem k cene urcite. Vsechno v jednom a vsechno velice dobre - navzdory tomu, co se rika a co na papire vypada neoptimalne, je to neskutecne dobre auto.

Cayman s H4 jsem nezkusil, nelaka me, chapu namitku... Ale nebyl bych "valcovy rasista", dobry ctyrvalec neni problem, snadno muze byt lepsi nez nedokonaly sestivalec. Je treba pripadne vyzkouset, minimalne dynamicky vypada S velmi slibne.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

jarka píše:pjanda: a nezvažoval jste někdy vzít relativně funkční základ a ten si pak někde nechat předělat, dle vašich požadavků? Asi chápu ten pohled, že prostě berete auta jaký jsou od výrobce, ale výrobci bohužel mají již na začátku v zadání jeden velký kompromis, který se (aspoň to tak vypadá) hodně rozchází s tím jak to auto používáte. Přeci i jen malými úpravami se nechá poměrně dost změnit charakter auta.
Beru je tak, hlavne kvuli konzistenci, "udrzovatelnosti", opakovatelnosti. Pro me je na jednu stranu auto zabava, na druhou stranu nemam moc cas se bavit, takze chci, aby fungovalo pri normalnim pouziti a kdyz je napr. treba vymenit brzdy, at mi je vymeni kdekoli v CR hned ze skladu a nemusim objednavat nejakou sadu z USA a 14 dnu brzdit padakem... To same pri nejake nehode, praklem kole, cemkoli, proste preferuji seriove dily. A take chci, abych auto jako takove popr. mohl mit znovu, tj. koupit druhe po urcitych km, nahradit ukradene, cokoli. Nejake unikatni stavby jsou pro toto vsechno nevhodne.

Nicmene zrovna ted se do jedne poustim - cilem je vyslechtit zazracneho hybrida, ktery bude rychly jako Ferrari a prakticky jako Skoda ;) Nechci to uplne jako auto na kazdy den, spise na pravidelne vyuziti a chci smichat seriove komponenty s opakovatelnymi SW upravami. Myslim, ze to skonci fiaskem, ale kdo vi, je treba to zkusit i kvuli tomu, co rikate...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ta vaše diskuse tady mně jenom utvrzuje v tom, že moje rozhodnutí udržovat 3er "za každou cenu" bylo správné, díky.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

pavproch píše:Ta vaše diskuse tady mně jenom utvrzuje v tom, že moje rozhodnutí udržovat 3er "za každou cenu" bylo správné, díky.
Dam ti potom vyskusat moju B8 3.2 FSI a uvidime ;;)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

PP: vidis, nechces jeste jednu e90 do sbirky? vymazlenou, se samosvorem, bez iDrivu... navic POJIZDNOU, s puvodnim motorem :D
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět