Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Politický koutek

Příspěvek od ultima ratio »

Tak tak, kdyby těch národních obrozenců nebylo a kdyby nebylo Jana Husa, tak tu mluvíme německy a bylo by nám lépe. Ono se není ani čím chlubit, že jsme češi, v zahraničí znají čechy hlavně jako zloděje a pořádají tam na ně hromadné hony.
http://www.novinky.cz/zahranicni/282404 ... mesto.html
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

ExFun píše:Při včerejší debatě s Majklem jsem se zamyslel a kouknul do Wiki, kdy vlastně jsme měli naposled skutečně českého krále...

My, Češi se občas smějeme Slovákům nebo Američanům, že nemají historii, ale ta ryze Česká je taky zatraceně krátká, resp. nějaká je, ale sami za sebe jsme méně než 100 let :D

On ten národ je opravdu problematická myšlenka.
Ono je jedno, jestli tomu budeme říkat „král“ nebo jinak. Já bych klidně navázal na nedávno zaniklou monarchii habsburskou. Třeba v roce 2018 bych to ukončil s tím, že OK, 100 let jsme si tu blbli s republikama a moc se to neosvědčilo… :))
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

ExFun píše:Historicky tady byly české země,ale zanikly ve větších celcích, byla tady čeština, která téměř umřela a až násilně resuscitována při obrození. Určitě nemáme tak jasnou linii území ani jazyka jako Němci, Rakušáci nebo Francouzi....
Území ne, protože tu na něm za ty roky žilo opravdu všechno možný všelijak různobarevný a termín „voříšci Evropy“ mi přijde dost přiléhavý. Ono se stačí rozhlédnout kolem sebe, jak jsme si všichni vzájemně podobni a jak by se asi dal definovat typický Čech. Takže o čistotě rasy my máme zrovna nejmíň co kecat. I ten Tomio se v tomhle mixu krásně ztratí.

A s češtinou je to ještě horší, ta je tak umělá… v podstatě jsou to slovanské štěky postavené do germánských gramatických celků. Na druhou stranu nevím, který jazyk by naši mnohasetletou historii germánské nadvlády charakterizoval lépe. Ale žádná výhra to každopádně není, s němčinou by to bylo mnohem snažší.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Volivovej volej píše:Třeba v roce 2018 bych to ukončil s tím, že OK, 100 let jsme si tu blbli s republikama a moc se to neosvědčilo… :))
:)) :))
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

ExFun píše:Při včerejší debatě s Majklem jsem se zamyslel a kouknul do Wiki, kdy vlastně jsme měli naposled skutečně českého krále...

My, Češi se občas smějeme Slovákům nebo Američanům, že nemají historii, ale ta ryze Česká je taky zatraceně krátká, resp. nějaká je, ale sami za sebe jsme méně než 100 let :D

On ten národ je opravdu problematická myšlenka.
já myslím, že úplně zbytečně slovíčkaříš.........každýmu je jasný, že jako národ nejsme a nikdy jsme nebyli ničím vyjímeční, ani náš "kult" nepoznamenal vývoj lidstva. A "sami za sebe" to fakt dělá s bídou tu stvovku. O tom nikdo nedebatí. Ovšem bez ohledu na to, pod koho jsme kdy aktuálně patřily, či kdo nás zrovna anektoval zkrátka historicky platí, že stále žijeme na jedné lokální hroudě, vypadáme v zásadě všichni stejně, hovoříme jedním jazykem, sdílíme stejnou kulturu i náboženství, máme tu hmatatelné důkazy o našich předcích. A takhle by to mělo i pokračovat. Nikdo tu nikdy nepotřeboval "české negry", "české žluťáky", "české mudžahedíny" ani nic jiného importovaného. A taky to šlo. Máme zkrátka něco, čím se zas tak moc národů po světě chlubit nemůže. Ve formuli 1 by řekli, že jsme konzistentní :D . A místo toho, abychom na to byli patřičně hrdí, tak se tady dělá všechno proto, aby naši potomci skončili s vymytejma mozkama jako součást nějaké bizarní multikulturní komunity bez hranic :ymsick:
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Pickuper píše:vypadáme v zásadě všichni stejně
Mě by zajímala ta zásada… :))
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Já bych národ překonal a užíval jen občanství.
Back to basics.
Příčina -> následek
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

A kdy se o to pokusíš?
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Volivovej volej píše:
Pickuper píše:vypadáme v zásadě všichni stejně
Mě by zajímala ta zásada… :))
rasově a etnicky = europoidně
Niko nadžanel ko kerdža
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

ExFun píše:Já bych národ překonal a užíval jen občanství.
když by bylo velmi obtížné ho získat a nedalo se již nikdy změnit proč ne :)
Niko nadžanel ko kerdža
Odpovědět