Samosvorné diferenciály pro BMW

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Alex89
Autoškolák

Re: Samosvorné diferenciály pro BMW

Příspěvek od Alex89 »

d1.8t píše:Teď jsem se v jednom testu dočet, že LSD od BMW Performance je Drexler s 30% svornosti v tahu a 15% při povolení. Takže 1,5way lamela, s rozumnou svorností pro daily a dlouhou výdrž. Jen ty Drexlery bejvaj trochu drašší. x_x
Na M135i má drexler (vlastně totožný jako bude ten Performance) přes 50% (nevím přesně jestli 53% už si to nepamatuju) svornost a cenově vyjde přes 100 tis. :-)

Jinak té svornosti jsem se divil, ale prý to bmw takhle chtělo :-)
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Na tom neni nic k divení. Chtějí, aby to byl pořád ještě diferenciál a potřebují solidní výdrž kvůli garanci. Lameláky v nonM modelech mívaly dlouhá léta 25%.
RWD
Alex89
Autoškolák

Příspěvek od Alex89 »

No já se v diferenciálech nevyznám, ale právě proto, že byla svornost běžně okolo 25% mi přišlo 53% jako docela hodně. Ale pokud to má za následek větší výdrž, tak proč ne.

Alespoň to jezdí víc bokem :-D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch ve vedlejším vlákně píše:diff už má v sobě final gear 5.00 by Drechsler, ale chybí ještě dodělat úpravu propojení s kardanem....
Chlopi potřebuju poradit.... kupodivu se u Drechslerů (mj. výrobce lamelových LSD) podařilo nacpat dovnitř ke konkurečnímu LSD (quaife) ten jejich final gear 5.00.... ^:)^ \m/

Otázka je, jaký wolej do teho nalít.... návod ke quaife píše:
Use BMW recommended or 75w90 synthetic gear oil, but not LSD oil
Ten OEM BMW (ie. Syntrax 75w90) sem tam taky nalil před rokem, při instalaci LSD.

Ale: nyní mi úpravce, který mi šlechtí m4Zlika, doporučuje tam dát závodní wolej do diffů 75w140 (zančku nevím, myslím, že nějaká Emerika).... doma ale mám nachystaný kanistr MillersOils EE Transmission 75w90....

Tož babo raď, který tam nalít?!?!
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Ja tam mam ten Syntrax od Castrolu, ale myslim ze to je jedno, hlavne nech to nie je pre LSD, ale pre obycajne otvorene dify a splna to specifikaciu BMW.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Chlopi, po "vznětlivém" vlákně "Zkrácení diffu vs. xDrive" tu mám další svou futuristickou hříšnou myšlénku:

xDrive a LSD v zadním diffu?!?

Imho by implementace mohla být méně technicky "náročná" než to "zkracování".... co vy na to?

btw, OT: jaxem si neska přečet tady, už mi asi fakt nic jiného nezbývá než si opečovávát, ladit a štelovat brambora.... :-s

No ty woe, to je depresivní čtení.... Bruseli* čest!

* Brusel podle vzoru prdel
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

lsd u xD je imho uplne v poho. WRX od subaru to ma taky tak, 3 diferaky, z toho jeden, ten zadni, LSD
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

thx

a protože Zimmermann, tak u RWD mám Quaife (šnek) a do xDrive (asi) pude Drechsler (lamelák)
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Drexler je super, ale tie caste servisne ukony pri vysokych najazdoch by som asi nezniesol. Prave do Z4 by som dal lamelak...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

aha, dík za upozornění.... vidíš, já žiju v zajetí bezúdržbového šneka quaifa.... jaký servis a jak často? ....asi výměna lamel + woleje, co?
Odpovědět